رهبر انقلاب بالاترین مصلحت های جهان اسلام را در مواجهه با نقشه های دشمنان در نظر می گیرند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام آل داوود، کارشناس مسائل مذهبی شب گذشته در مسجد امام حسین(ع) اصفهان، گفت: گاهی اوقات از ما انسانها خطایی سر می زند که برای برطرف کردن آن مجبور می شویم خطاهای دیگری را مرتکب شویم در حالی که با یک عذر خواهی ساده می توان راحت تر کار را حل کرد.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: وقتی فرزندان حضرت یعقوب(ع) حضرت یوسف(ع) را در چاه انداختند و پدرشان را محزون کردند برای توجیه کارشان مجبور شدند سه دروغ بگویند، اول گفتند ما برای مسابقه رفته بودیم، بعد گفتند یوسف را کنار وسایلمان گذاشتیم و دروغ سوم این بود که گفتند گرگ او را خورد.
وی افزود: در باورهای دینی دروغ رد شده است، دروغ دارای آثار بسیار خسارت باری است، بعد از این ظلمی که پسران حضرت یعقوب به پدر کردند حضرت یعقوب صبر پیشه کردند، در برابر ظلم نباید صبر کرد و باید دفع ظلم کرد چرا که سبب جسور شدن ظالم می شود.
حجت الاسلام آل داوود اظهار داشت: اینکه حضرت یعقوب(ع) در برابر ظلم فرزندان صبر کردند سه دلیل دارد، دلیل اول این است که ایشان می دانست حضرت یوسف(ع) زنده است، دوم این که اگر پسران می دانستند پدرشان از زنده بودن یوسف آگاه است احتمال داشت که بازگردند و یوسف را بکشند.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: دلیل سوم برای صبر حضرت یعقوب(ع) این بود که می خواست بستر توبه برای فرزندانش بسته نشود و بازگردند و از خطایشان توبه کنند، این فرصت را حضرت یعقوب(ع) به فرزندان داد ولی آنها حاضر نبودند به خطایشان اقرار کنند و توبه کنند و کار خطای خود را با خطای دیگری توجیه می کردند.
وی تصریح کرد: اگر انسان در جوسازی هایی که به وجود می آید دقیق نباشد خسارت می بینند، برادران یوسف(ع) پیراهن را خونین می کنند تا جوسازی کنند ولی پدرشان متوجه شد که چگونه گرگ یوسف را خورده که پیراهن را پاره نکرده است، در اینجا حضرت یعقوب(ع) تحت تأثیر جوسازی فرزندان قرار نگرفت و صبر پیشه کرد و خداوند پس از چند سال گمشده اش را به او بازگرداند.
حجت الاسلام آل داوود بیان داشت: مؤمن باید در همه مراحل زندگی خود زیرک باشد و سعی کند تا حوادث و قضایای گوناگون را در جهت حفظ دین و دیانت و منفعت جامعه اسلامی هدایت کند، تعبیری که امروز تحت عنوان «مدیریت بحران» می شنویم، هم همین است، مدیریت بحران یعنی هوشمندانه و با اولویت رفتار کردن با حوادث و مشکلات پیش آمده، یعنی اینکه ما بتوانیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم یا لااقل از آسیب های جدی آن بکاهیم.
استاد حوزه علمیه افزود: انبیای الهی و پیشوایان دینی در دوره های مختلف با برخورد به موقع و هوشمندانه و براساس دستورات دینی توانسته اند بسیاری از مشکلات را از دامان جامعه پاک کنند و خطرات آنها را به حداقل برسانند، امروز هم رهبر معظم انقلاب چنین دیدی به مسائل دارند، ایشان بالاترین مصلحتها و اولویتهای جهان اسلام را در مواجهه با نقشه های دشمنان در نظر می گیرند و نقشه های دشمنان را نقش بر آب می کنند، باید قدر این رهبر را که در جهان در تقوا و علم و قدرت مدیریت بی همتاست را بدانیم و شکر نعمت در پیشگاه خدا به جای آوریم./869/202/ب2