فعالیت های مذهبی و فرهنگی باید مردمی اداره شوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدجعفر مرتضوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری، صبح امروز در نشست مدیران ادارات شهرستانهای تبلیغات اسلامی این استان، با اشاره به فعالیت اداره امور قرآنی در امر ارزیابی و بررسی نقاط قوت و ضعف فعالیتهای مؤسسات و خانه های قرآنی زیر مجموعه خود، گفت: فعالیتهای ادارات تبلیغات اسلامی در حوزه های مختلف باید ارزیابی شود و از ادارات برتر و فعال تر به نحو شایسته تقدیر و تجلیل شود.
حجت الاسلام مرتضوی افزود: این اداره کل و ادارات زیر مجموعه در شهرستانها فعالیتهای خوب و شاخصی انجام می دهد، اما به نظر می رسد در گزارش دهی و انعکاس این فعالیتها در بین عامه مردم و جامعه، ضعف وجود دارد.
وی با اشاره به فعالیت در فضای مجازی و فعال کردن سایت ها و سامانه های زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی از جمله طوبی، سجام، سمتا و دیگر سامانه ها، ادامه داد: با توجه به اینکه قسمتی از ارزیابی ها از سازمان مرکز، به وسیله این فضاهای مجازی رصد می شود، باید به نحو شایسته و مقتضی، نسبت به تکمیل و ساماندهی اطلاعات خواسته شده چه در ادارات شهرستان ها و از سوی کارشناسان مربوطه و چه در مرکز استان اقدام شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری با بیان اینکه هیأتهای مذهبی و در کل فعالیتهای قرآنی و مذهبی و فرهنگی مردمی باید اداره شوند، تصریح کرد: نباید اجازه داد که این هیأت ها و این فعالیت ها رنگ دولتی به خود بگیرد که اگر چنین شود فاتحه این مسائل را باید خواند؛ هیأتهای مذهبی ظرفیتی است برای شیعه چون که غیر شیعه ندارد این ظرفیت را و این ظرفیت ها باید مردمی حفظ شود.
حجت الاسلام مرتضوی افزود: هدف از ثبت و ساماندهی و راه اندازی این سامانه ها و این سایت ها و این مجوز ها دو دلیل است، یکی جلوگیری از ایجاد انحراف و شناسایی آسیبها و رفع آنها و دیگر دادن مجوز فعالیت که اگر خدای ناکرده در حادثه یا رخدادی تلفات جانی و مالی به وجود آمد، مسؤول هیأت چیزی برای ارائه داشته باشد و با این مجوز بتواند به عنوان یک شخصیت حقوقی از امکانات موجود از جمله بیمه، برق، گاز و دیگر امکانات استفاده کند.
حجتالاسلام حسن بت شکن، معاون فرهنگی، پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی هم در این نشست گفت: ثبت نام مداحان در سامانه طوبی به خوبی انجام شده اما رضایت بخش نیست و انتظار ما از کانون مداحان استان این بوده که نسبت به اطلاعرسانی و ثبت نام دیگر مداحان استان هم اقدام شود.
حجت الاسلام بت شکن افزود: به منظور ثبت هیأت های مذهبی، با توجه به اینکه بیشتر هیأت های مذهبی در روستاها هستند و دسترسی به امکاناتی از جمله اسکنر ندارند، هم تدابیری اندیشیده شده و امید است بتوانیم تا پایان سال نسبت به ثبت هزار و ۳۰۰ هیأت مذهبی استان اقدام کنیم./202/9457/ب1