۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۶
کد خبر: ۴۷۱۹۷۵
استاد حوزه علمیه:

حاکمیت دین در بیداری اسلامی باید قدرت الگودهی داشته باشد

استاد حوزه علمیه گفت: برای مدیریت بیداری اسلامی باید مسؤولیت جامعه در تولید الگوسازی با محوریت حاکمیت دین بتواند قدرت و اقتدار الگودهی را داشته باشد.
گلی شیردار

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی شیردار مدرس و استاد حوزه علمیه امروز در نشست علمی- تخصصی با موضوع بیداری اسلامی در پرتو نظریات آیت الله هاشمی شاهرودی که در دانشگاه عدالت برگزار شد، گفت: پالایش اندیشه افراد صاحب فکر می‌تواند مواجهه نویی را در دنیای امروز تولید کند.

وی عنوان کرد: با نگاه دقیق به اندیشه‌های فقیه توانمند آیت‌الله شاهرودی متوجه می‌شوید که با اجتهاد به روز توانسته است در زیرساخت‌های تولید اندیشه‌های کاربردی توانمندی را احیا کند.

مدرس حوزه علمیه ابراز کرد: در عصر غیبت حاکمیت و مشروعیت دین را با سیستم دقیق تولید کردن اهمیت بالایی داشته که مهارت و هنر مهمی در عرصه سیاسی است.

وی با اشاره به یکی از شاخصه‌های آیت‌الله شاهرودی، عنوان کرد: از برجستگی‌های این فقیه بزرگ معرفی بیداری اسلامی به عنوان نقطه عطفی در هدایت اندیشه‌های موجود در جهان اسلامی است که آن را در پرتو انقلاب اسلامی ما تعریف کرده است، یعنی تولید بیداری اسلامی در جهان اسلام فرآورده تفکرات موجود به نحو جزیره‌ای در جهان اسلام نیست.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی ابراز کرد: ما دیدگاهی را در حوزه بیداری اسلامی بر اساس اجرایی شدن انقلاب خود تعریف می‌کنیم نتیجه آن شناخت این پدیده نو در جهان بشریت است که همت را برای تولید الگوسازی در بطن انقلاب مصروف می‌کند، برای مدیریت بیداری اسلامی باید مسؤولیت جامعه در تولید الگوسازی با محوریت حاکمیت دین بتواند قدرت و اقتدار الگودهی را داشته باشد.

مدرس حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر ما پدیده‌ای را به وجود آورده باشیم اما در عرصه‌های مختلف نتوانیم در مقام عرصه کالا قدم برداریم بیداری اسلامی فایده نخواهد داشت.

وی عنوان کرد: الگوسازی و الگو‌دهی رهبر معظم انقلاب همه در راستای این است که چالش‌های نظام را برطرف کرده و ایده‌های دینی را مدیریت کنند.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی بیان داشت: اگر ما نتوانیم مدلی را که امام راحل درباره اسلام ارائه می‌دهد را به دنیا ارائه کنیم از بهره‌مندی این حرکت بزرگ عاجز خواهیم شد، باید ثمره این تحول در مقام الگوی‌دهی به جهان اسلام در تراز بالایی قرار گیرد.

مدرس حوزه علمیه ابراز کرد: همه پیامبران جمع شدند که دین را در سایه وحدت اقامه کنند.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی با اشاره به آیه 41 سوره حج، ابراز کرد: حکومت اسلامی چهار شاخصه دارد یکی از آنها حکومت است.

مدرس حوزه علمیه با اشاره به شاخصه دیگر خاطرنشان کرد: امام راحل در مطالعات دینی به نگرش اجرا وارد شد، اینگونه می توان تولید فکر جدید داشت.

وی با اشاره به محور دیگر عنوان کرد: اسلام هسته‌ای ثابت و لایتغیر دارد اما احکام در مقام اجرا و عمل نیازمند به این است که تغییراتی متناسب با ظرفیت جامعه تولید شود، مااین توانمندی در حوزه اجتهاد را داریم که ظرفیت‌های موجود درمنطقه احکام را تغییر دهیم.

وی افزود: خیال نکنید که اسلام در عرصه مدیریت انعطاف ندارد بلکه با توجه به اندیشه‌های مردمی در مقام اجرا مدل‌های متغیر و متنوعی را تولید می‌کند، تحجر یک مدل را در مقام اجرا می‌بیند و فکر می‌کند که مدل‌های متناسب با امروز قابل تولید نیست.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی بیان داشت: دین ثروت ثابتی به نام هسته دارد که به لحاظ مصرف صرفا مدل آن عوض می‌شود.

مدرس حوزه علمیه ابراز کرد: دشمن دنبال تفرقه بین مسلمان است، ناکارآمدن جلوه دادن نظام اسلامی به لحاظ الگودهی به جهان از کارهای دیگر دشمن است.

وی عنوان کرد: دشمن دنبال این است که دنیای اسلام را به عنوان منشا اقتدار تضعیف کند، تبدیل و جابجایی مسائل مهم جهان اسلام از درجه یک به درجه دو تجربه دیگر امروز ما است، اهمیت مسائل و اولویت‌بندی‌ها را پاک می‌کنند جامعه دینی به ویژه و جوامع دیگر را به لحاظ اولیت‌بندی عاجز می‌کنند.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی ابراز کرد: ما دنبال این نیستیم که باورهای دینی کسی را حذف کنیم اما اولویت‌بندی نظام را نباید فراموش کرد، این حرف غلطی است که در کف جامعه اسلامی بحث وحدت را بیهوده معرفی ‌کنند.

مدرس حوزه علمیه خاطرنشان کرد: ترجیح دادن کلان برنامه یکی از اصول عقلای عالم است در عرصه دین حتی مجتهدان نیز باید نسبت به اهداف دشمن شناخت داشته باشد.

وی گفت: ما نباید به بهانه وحدت زیرساخت های دینی خود را از بین ببریم بلکه با داشتن حاکمیت دینی در پرتو رهبری شایسته و دشمن شناسی هوشمندانه ایشان باید دنیای امروز را بشناسیم بنابراین لعنت کردن تکلیف امروز شما نیست.

حجت‌الاسلام واالمسلمین گلی عنوان کرد: دشمن با نگاه فردگرایی هیچ‌گونه دشمنی با دین ندارد، دشمن به اقامه دین حساس است اسلام نظام و پیکره دارد صرفا نماز و روزه نیست، امیرمومنان علی(ع) نگاه حکومتی داشتند که بعد از وفات پیامبر(ص) دست به قیام نزدند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید که در شناخت اندیشه‌های نو، پویا و زنده مهارت‌های لازم را تعریف کرده و به نسل‌های امروز با دلیل، برهان و تجربه انتقال دهیم./201/807/ب1

ارسال نظرات