140 هزار طلبه و استاد عضو بسیج طلاب و روحانیون هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، صبح امروز در مراسم افتتاح بسیج اساتید حوزه علمیه خراسان که در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد، با اشاره به اهمیت زمان و مکان در تحولات اجتماعی، اظهار کرد: متغیرهایی در احکام وجود دارد که در زمان و مکان متفاوت بوده و این دو عامل در آن ها تاثیرگذار است.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با طرح این پرسش که «در تحولات اجتماعی صدور حکم به دست چه کسی است؟»، گفت: در عصر پیامبر(ص) اسلام با تحولات بسیاری رو به رو بود و حکومت در زمان ایشان به دست شخص خودشان بود و بعد از پیامبر(ص) نیز خلفا آن را به عهده گرفتند تا این که امام راحل نظام جمهوری اسلامی را بنیان نهادند و ولی فقیه در این جایگاه قرار گرفت.
وی با اشاره به سیر تحولات اجتماعی در تاریخ معاصر خاطرنشان کرد: جدا کردن دین از اخلاق، اقتصاد، فرهنگ، وجدان، حقوق و سیاست اقدامی سکولاری است و پدیده دینزدایی و اندیشه سکولاری را رایج میکند. ناسیونالیسم و صوفیگری هم از دیگر پدیدههای این عصر بودند که روحانیت نقش مهمی در قیچی کردن آن ها ایفا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی گفت: در جریان انقلاب فرانسه، دین از صحنه خارج شد و اومانیسم جای خدا را گرفت. آن ها به این نتیجه رسیده بودند که عقل به تنهایی پاسخگوی تمام نیازهای بشری است و درنتیجه زندگی سکولاری پیشه کردند که دنیا را زیر و رو کرد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تبیین نقش علما در تکالیف اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: در زمان انقلاب، علامه طبابایی و شهید مطهری در مقابل تفکرات مارکسیست که قائل بودند «دین افیون ملت هاست»، دست به قلم بردند. برای نمونه شهید بهشتی فسلفه هگل را رد کرد یا علامه طباطبایی با اصول فسلفه یا رئالیسم در مقابل تفکرات فیسلوفان آن مکتب ایستاد.
وی ادامه داد: حرکات علما از شیخ طوسی تا آیت الله بروجردی، در جایگاه دفاع از گفتمان دینی به جایی ختم شد که امام(ره) در نهایت با حاصل این نتایج به تأسیس انقلاب اسلامی پرداخت و اسلام ناب را پیاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان این که برخی متغیرهای فکری در فاصله حدود چها دهه ای که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد، تغییر کرده است، گفت: در زمان شهید مطهری مشکل جهان اسلام معرفت شناختی بود که چندین منبع مانند هستی شناسی و انسان شناسی و دین شناسی و معرفت شناسی مورد توجه قرار گرفت ولی امروز دیگر کسی به دنبال شبهات مرتبط با «افیون بودن دین» نیست.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سپس به تبیین نقش حوزه های علمیه در جریان این تغییر پرداخت و افزود: عقل بشر می خواهد از عقل گرایی به وحی گرایی برسد و وظیفه حوزه است که در این عرصه وارد شود. وحی باید بیاید تا انسان را از منجلاب نجات دهد.
وی با اشاره به این که بسیج اساتید حوزه علمیه در قم و مشهد شکل گرفته است و به زودی در تهران نیز شکل میگیرد، اظهار کرد: بسیج طلاب حوزه علمیه خراسان پیشرفت بسیار خوبی داشته است و بسیار جلوتر از دیگر استان ها قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در پایان گفت: 140 هزار بسیجی طلبه در سطح کشور داریم که 55 درصد آن ها آقا و 45 درصدشان خانم هستند و تفاهم نامه هایی با مجموعههایی مثل آموزش و پرورش نیز منعقد کردهایم./201/820/ب1