۰۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۴۷۶۴۱۷
آيت الله علم الهدی:

اساتید حوزه علمیه طلاب را برای مقابله با جریان مقابل ولایت آماده کنند

امام جمعه مشهد گفت: چون نخبگان حوزه در قشر اساتید حضور دارند، باید بصیرت آفرینی اساتید با انسجام خودش در بالای جریان روحانیت، افراد را برای مقابله با مصادیق «آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعلَمُهُم» آماده کنند چرا که «آخرین» عطف گرفته شده به «عدوالله و عدوّکم» است.
آیت الله علم الهدی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی ظهر امروز در مراسم افتتاح بسیج اساتید حوزه علمیه خراسان که در مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد، با اشاره به آیه شریفه «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْ‏ءٍ في‏ سَبيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْکُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُون»، آن را مقدمه بیانات خود قرار داد.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: ذات مقدس پروردگار در این آیه در مقام تبیین واقعیت از دو «مِن» استفاده فرموده و این نشان می دهد که متکلم، به غیریت و جدایی آن دو توجه داشته است. «رباط الخیل» و سواره نظام در آن روز نماد تجهیزات نظامی بوده اما «قوّه» به قدرتی غیر از تجهیزات نظامی اشاره دارد و مقدم بر آن است.

وی افزود: مخاطب «اعدّوا لهم» تمام مسلمانان هستند و اگر بخواهیم برای آن مصداق شکلی قائل شویم، همین جریان بسیج است که امام راحل آن را تأسیس فرمودند. «بسیج» مصداق عینی «أعِدّوا» است و باید انواع و اقسام توانمندی ها در آن مشخص شود که بر همان اقشار مختلف بسیج دلالت دارد.

آیت الله علم الهدی در پاسخ به این پرسش که «چه ضرورتی دارد در حوزه و دانشگاه، دو قشر بسیج جداگانه برای اساتید و دانش پژوهان وجود داشته باشد؟»، اظهار کرد: این اقدام در مقام آماده سازی و انسجام نیرو و «أعدّوا لهم ماستطعتم من قوّه» است. هر دو جریان باید در عرصه روحانیت وارد میدان شوند و توان خود را در خط بصیرت آفرینی انقلابی و تبیین مبانی انقلاب برای جامعه صرف کنند.

امام جمعه مشهد مقدس در تفسیر عبارت «وَ آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُم» از آیه مذکور، یادآور شد: برخی مفسران این عبارت را در اشاره به جریان نفاق دانسته اند؛ در حالی که این آیه در مدینه نازل شده و در زمان نزول این آیه جریان نفاق وجود داشته و مسأله ای نبوده که مسلمانان از آن خبر نداشته باشند. مقصود از «آخرین» جریاناتی مانند «قاسطین»، «مارقین» و «ناکثین» است که از امت منشعب شدند و برخورد عداوت مدارانه ای با جریان رهبری اسلام و مردم اتخاذ کردند.

وی خاطرنشان کرد: طلحه و زبیر در آن روز در رأس خطاب «و أعِدّوا لهم» قرار داشتند؛ کما این که ما امروز با جریانات و عناصری روبرو هستیم که طی 8 سال دفاع مقدس در پیشاپیش جبهه دفاعی با دشمنان خدا می جنگیدند و الآن آن طرف میز قرار گرفته و در برابر رهبری امت واقع شده اند؛ در حالی که کسی فکر نمی کرد این عناصر روزی در برابر مقام ولایت قرار گیرند و به عنوان یک سنگلاخ در جریان تداوم انقلاب، دست و پا گیر امت پیشرو در خط انقلاب قرار گیرند.

رییس بسیج اساتید حوزه علمیه خراسان گفت: چون نخبگان حوزه در قشر اساتید حضور دارند، باید بصیرت آفرینی اساتید با انسجام خودش در بالای جریان روحانیت، افراد را برای مقابله با مصادیق «آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُم» آماده کنند چرا که «آخرین» عطف گرفته شده به «عدوالله و عدوّکم» است.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد کلمه طیبه بسیج اساتید منشأ خدمات ارزشمندی در حوزه سازندگی و آموزش و تربیت طلاب و روحانیان باشد و افزود: طبیعی است وجود یک تشکیلات نیاز به یک مدیر جوان، کارآمد و نقش آفرین به تمام جهت است.

وی در همین راستا، حجت الاسلام مجتبی مهدوی ارفع، معاون آموزشی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان را به عنوان قائم مقام خود در بسیج اساتید حوزه علمیه خراسان و مدیریت اجرایی این سازمان معرفی کرد./201/820/ب1

ارسال نظرات