۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۴۷۶۶۴۱

چند خبرکوتاه از خراسان رضوی

برگزاری شب خاطره با «قهرمانان مساجد ما» در فرهنگسرای انتظار مشهد، آغاز به کار رادیو نما همزمان با رویداد مشهد 2017 و کارگاه داستان‌نویسی ویژه مسجدی‌ها از جمله مهم ترین عناوین اخبار کوتاه خراسان رضوی هستند.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، سیدسجاد جُلینی، مدیر فرهنگسرای انتظار با بیان این مطلب گفت: جشنواره مسجدی‌ها با اشاره به توانمندسازی مساجد در قالب و کارکرد فرهنگی و هنری از تابستان امسال آغاز شد که مرحله اول آن در مهرماه به پایان رسید.

وی با اشاره به اینکه در خصوص برگزاری جشنواره سرود مسجدی‌ها دوره‌هایی برای رابطان مساجد در ۱۲۰ مسجد داشتیم، ادامه داد: این جشنواره در مرحله دوم در قالب سرود، تئاتر‌ و ثبت و ضبط خاطرات، رسانه در بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

مدیر فرهنگسرای انتظار با اشاره به اینکه به ۱۷۰ مسجد مربی سرود اعزام شده است، عنوان کرد: دهه فجر این گروه سرودها آماده اجرا خواهند بود در جشنواره مشهد فجرآفرین نیز اجرایی به صورت زنده برگزار می‌کنند.

جلینی در خصوص ضبط صدای گروه‌های برتر، عنوان کرد: گروه‌هایی که از لحاظ صوتی برتر بودند را به استودیو ضبط صدا می‌بریم و با ضبط صدای آنها، آهنگ خوانده شده از سوی گروه را در اختیارشان می‌گذاریم.

برگزاری کلاس کارگردانی تئاتر ویژه مساجد

وی با بیان اینکه برای گروه‌های تئاتر مسجدی متن‌های نمایشنامه‌ای آماده شده که در اختیارشان قرار می‌گیرد، بیان کرد: از چهارم بهمن‌ماه دوره آموزشی کارگردانی تئاتر را خواهیم داشت مضاف بر اعزام کارگردان تئاتر به مساجد جهت آموزش تئاتر.

مدیر فرهنگسرای انتظار در ادامه از برگزاری دوره کارگردانی مستندسازی و فیلم‌کوتاه برای فعالان مسجدی خبر داد و عنوان کرد: این دوره که از ۱۴ بهمن برگزار می‌شود تا آخر فروردین ادامه دارد.

جلینی در خصوص تاریخ شفاهی با عنوان «قهرمانان مساجد ما»، تصریح کرد: در فراخوانی که ارائه شد از فعالان مساجد خواستیم تا به دنبال ۱۵ نفر از کسانی که در دوران انقلاب، دفاع مقدس اثرگذار بوده‌اند، بروند و با شناسایی آنها خاطراتشان را ثبت و ضبط کنند.

وی بیان کرد: شب خاطره با «قهرمانان مساجد ما» که از خود محلات هستند و بیان خاطراتی از زبان آنها از جمله برنامه‌های دیگر فرهنگسرا در ایام دهه مبارک فجر به شمار می‌رود.

کارگاه داستان‌نویسی ویژه مسجدی‌ها

مدیر فرهنگسرای انتظار از برگزاری کارگاه داستان‌نویسی ویژه مسجدی‌ها خبر داد و افزود: این دوره در ۱۰ جلسه به صورت رایگان تنها برای فعالان مساجد برگزار می‌شود، سعید تشکری نویسنده مطرح استان نیز استاد کارگاه خواهد بود.

جلینی شب‌نشینی فرهنگی با مساجد در مناطق مختلف که از سوم بهمن‌ماه برگزار شده است از دیگر برنامه‌های دهه مبارکه فجر دانست و افزود: ۱۴ نقطه شهر از این شب‌نشینی بهره‌مند خواهند شد و پیرامون ظرفیت و راهکارهای تولید و محتوای فرهنگی مساجد، بحث و گفتگو و تبادل نظر خواهند کرد.

محفل نورانی شبی با قرآن و بازدید از موزه قرآن آستان قدس رضوی در حرم رضوی

در حاشیه برگزاری مرحله نهایی سیزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی این محفل نورانی درحرم مطهر رضوی برگزار شد.

قرائت قاریان از جمله، حامد گرامی از قاریان برجسته شهر مقدس مشهد، هادی ایزد پناهی از چهره‌های قرآنی تهران، محسن شجاع؛ قاری نوجوان کشور، حامد سلطانی از شهر یزد و استاد جواد پناهی از قاریان آستان قدس رضوی از برنامه های این مراسم بود.

در این مراسم یاد شهدای مدافع حرم و شهدای آتش نشان که در حادثه دلخراش پلاسکو به شهادت رسیده اند گرامی داشته شد.

کارکنان رسانه ملی شرکت کننده مرحله نهایی سیزدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت همچنین از موزه‌ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی دیدن کردند.

فاطمه قاسم زاده یکی از کارکنان رادیو قرآن در استان تهران و شرکت کننده در رشته حفظ این مسابقات در حاشیه این بازدید گفت: برای اولین بار است که از این موزه بازدید می‌کند و دیدن قرآن‌های منسوب به اهل بیت(ع) و هنرهای قرآنی از جمله تذهیب و طلاکوبی در این موزه برایش بسیار جالب است.

علرضا فلاح زاده مدیر روابط عمومی صدا و سیمای استان یزد نیز در حاشیه بازدید از موزه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی گفت: در این موزه قرآن‌های خطی ارزشمندی وجود دارد که برخی از آنها مربوط به هنرمندان و خطاطان شهر یزد است که با دیدن این آثار احساس غرور و افتخاری وصف ناپذیری به او دست داده است.

در سیزدهمین دوره از مسابقات قرآن و عترت رسانه ملی، 70 شرکت کننده از کارکنان رسانه ملی و خانواده‌هایشان در سه گروه آقایان، بانوان و گروه ویژه کودکان و نوجوانان در رشته‌های و بخش‌های مختلف قرآنی رقابت می‌ کنند.

آغاز به کار رادیو نما همزمان با رویداد مشهد 2017

رادیو نما خراسان رضوی همزمان با رویداد فرهنگی مشهد 2017 با حضور قائم مقام صدا و سیما و استاندار خراسان رضوی در مشهد آغاز به کار کرد

قائم مقام سازمان صدا و سیما گفت: قراردادن تصویر در کنار صدا و امکان استفاده از آغاز بکار رادیو نما همزمان با رویداد مشهد 2017 در خراسان رضوی برنامه های رادیویی از طریق گیرنده تلویزیون از امکانات رادیو نما است که برجذابیت تولیدات می افزاید.

حجت الاسلام سید رمضان موسوی مقدم افزود: صدا و سیما در رویکردهای جدید خود تلاش می کند ارتباط تعاملی مخاطب با رسانه را از طریق فضای مجازی و امکان استفاده از اینترنت افزایش دهد.

وی با تشریح اهمیت رادیو در رسانه ملی افزود: در رادیوهای استانی هیچ رادیویی نمی تواند به اندازه رادیو خراسان از نظر توان، محتوی، برنامه سازی و قدمت رقابت کند.

علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی هم در این مراسم با اشاره به جایگاه رادیو در اطلاع رسانی گفت: رادیو در انتقال ظرفیت های فرهنگی مشهد در سال پایتخت فرهنگی جهان اسلام می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی هم در آیین آغاز به کار رادیو نما گفت: مراسم افتتاح مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام از طریق 7 شبکه سراسری صدا و سیما پوشش داده شد.

محسن نصر پور افزود: رادیو نما رسانه ای بین رادیوهای سنتی و رادیوهای تصویری است که در آینده قابلیت پخش ویدئو را نیزخواهد داشت.

مشهد در سال 17 20 از لحاظ مدیریت شهری باید الگوی سایر کشورها اسلامی باشد

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهر مشهد در سال 2017 این قابلیت دارد که به عنوان یک الگوی مدیریت شهری به سایر کشورها معرفی شود.

حجت الاسلام علی اصغر با بیان اینکه شهر مشهد این ظرفیت دارد که در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به کشورهای اسلامی معرفی شود، اظهار داشت: شهرداری مشهد باید در این رویداد شهری قابلیت های شهر مشهد به زائران و گردشگران خارجی نشان دهد.

وی افزود: ما مفتخریم در شهری زندگی می کنیم که سالانه پذیرای میلیون ها زائر و مجاور است که به عرض ارادت به علی موسی الرضا(ع) به مشهد می آیند.

رییس کمیسیون ویژه نظارت و امر به معروف و نهی از منکر شورای اسلامی شهر مشهد گفت:با رفتار و نوع عملکرد خود در میزبانی باید در تمام حوزه های شهری به زائران نشان دهیم این شهر یک شهر اسلامی است.

لطفی تصریح کرد: نوع آداب پذیرایی از زائران خارجی باید به گونه ای باشد که در شان شهر علی بن موسی الرضا(ع) باشد.

استفاده از لوگوی مشهدالرضا(ع)؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام در فعالیت‌های صورت گرفته

مدیر فرهنگی سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی(آیسسکو) بر استفاده از لوگوی مشهدالرضا(ع)؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام در تمامی فعالیت‌های صورت گرفته تاکید کرد.

 محمد یونس با بیان این مطلب در جریان بازدید از دبیرخانه ستاد شهری مشهدالرضا(ع)؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام که در برج آلتون برگزارشد، اظهار کرد: فرهنگ مشهد به نسبت سایر شهرهایی که تاکنون دیدم، به واسطه وجود حرم مطهر و انبوه زائران متمایز بود. به همین دلیل باید جایگاه مشهد را جهانی کرد و لوگوی مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام را جهانی کرد.

وی با اشاره به اینکه هر 3 سال پایتخت فرهنگی در جهان اسلام از کشورهای عربی، آسیایی و آفریقایی معرفی می‌شوند، افزود: این کشورها برنامه‌هایی را بر اساس شرط‌ها و فرآیندهای آیسسکو معرفی می‌کنند.

مدیر فرهنگی آیسسکو با تاکید بر اینکه مشهد برنامه‌های مختلفی را در این زمینه ارائه کرده است، بیان کرد: کشور کویت لوگوی پایتخت فرهنگی خود را در تمامی فعالیت‌هایش ارائه کرد که این امر سبب شد فعالیت‌های صورت گرفته ولو کوچک چشم‌گیر باشد و اقداماتش را موثر نشان دهد.

یونس اضافه کرد: مشهد طرحی از فعالیت‌های پیشرو را تهیه کرده و به کمیسیون ملی آیسسکو ارائه کند. در صورت تایید برنامه‌ها، سازمان آیسسکو همکاری‌های لازم را خواهد داشت.

وی همچنین درباره تشکیل دفتر مطالعات زندگی اسلامی بیان کرد: این پیشنهاد را می‌توان از طریق دفتر منطقه‌ای آیسسکو در غرب آسیا پیگیری کرد.

مدیر فرهنگی سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی(آیسسکو) تصریح کرد: این رویداد فرصتی است که می‌توان از آن برای جهانی شدن این شهر استفاده کرده و آیسسکو از برنامه‌های بین‌المللی مشهدالرضا(ع)؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام حمایت خواهد کرد./303/934/ب1

ارسال نظرات