نباید نگاه یکسویه و تک بعدی به حوزه انقلابی داشت
به گزارش خبرنگار خبرگزای رسا، آیتالله علیرضا اعرافی، رییس حوزههای علمیه سراسر کشور، در همایش خانوادگی طلاب و فضلای خراسان شمالی که در سالن همایشهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، ضمن تبریک و تهنیت میلاد حضرت زینب(س) و ایامالله دهه فجر و سالگشت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، اظهار داشت: برگزاری جلسات به شکل خانوادگی میتواند موجب همبستگی و همافزایی میان مبلغان و خانوادههای روحانیون شود.
آیتالله اعرافی با بیان این که انقلاب اسلامی، انقلابی برخلاف پیشبینیها و پیشگوییهای علمی جهان غرب بوده است، ابراز داشت: تفکرات فلسفی غرب، تئوریها و نظریات علوم اجتماعی و سیاسی غرب چیزی میگفت که انقلاب اسلامیِ برخاسته از ایران، خط بطلانی بر همه آنها بود.
وی با تأکید بر این که بسیاری از متفکران جهان غرب، دنیای آینده زمین را دنیایی بدون دین تصور میکردند، تصریح کرد: دهها متفکر در حوزه علوم انسانی، اجتماعی و سیاسی در کتابهای خود میگفتند، جهان در حرکتی است که جدای از عالم غیب خواهد شد و دین نقش خود را خواهد باخت و نظرات گوناگونی داشتند اما انقلاب اسلامی تئوریهای متفکران غربی را برهم زد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان این که انقلاب اسلامی ابعاد مختلفی دارد، خاطرنشان کرد: بسیاری از متفکران غربی که در زمان حیات خود کتابهای مهمی مبنی بر رنگباختن دین در جهان نگاشتهاند اما پس از پیروزی انقلاب ایران، ناگهان با نور انقلاب اسلامی مواجه شدند و برخی از دیدگاه خود بازگشتند و برخی نیز در دیدگاه خود تردید کردند.
انقلاب اسلامی ایران برخاسته از نهاد حوزه و روحانیت؛
وی انقلاب اسلامی را برخاسته از نهاد حوزه و روحانیت دانست و اظهار داشت: کسانی که سالهای قبل از انقلاب را درک کردهاند، به خوبی میفهمند که در آن دوران روحانیت هیچ چیزی در دست نداشت اما ناگهان دنیا دید روحانیتی که هیچ رنگ و لعاب ظاهری نداشت، چنین سخن عظیمی را بیان کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت: دیدگاهها و تئوریهای فلسفی، سیاسی، اجتماعی و علمی غرب، حرفی کلی درباره دین میزد و گفت دینِ اجتماعی و سیاسی به پایان خط خود رسیده است.
چهار اصل علمی جهانی، قبل از انقلاب اسلامی ایران؛
وی با اشاره به چهار اصل علمی قبل از انقلاب در جهان گفت: تئوریهای علمی جا افتاده جهان قبل از انقلاب بر این عقیده بودند که اصل دین به پایان رسیده است به ویژه دین اجتماعی و سیاسی، رمقی برای انجام تحولی در جهان اسلام وجود ندارد، در جهان اسلام تشیع جریانی در اقلیت است و همچنین وضعیت روحانیت در جهان بسیار نابسامان و نامناسب است.
آیتالله اعرافی با بیان این که امام خمینی(ره) با انقلاب اسلامی ایران، چهار تئوری جهانی را درهم کوبید، خاطرنشان کرد: امام راحل در شهر مقدس قم، فریادی سر داد، ندایی بلند کرد، پرچمی برافراشت و انقلابی را بنیان نهاد که زلزلهای در عالم ایجاد کرد و تئوریهای علمی جهان را باطل کرد. این نشانگر عظمت انقلاب و قدرت ملت ایران و روحانیت است.
رییس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به این که انقلاب اسلامی ایران در معرض تهاجم و در هم شکستن است، افزود: در درون انقلاب اسلامی ایران حرفی وجود دارد و در صدد تغییر جهان است، لذا انقلابی که اینگونه آمد و تغییرات بزرگی در معادلات علمی جهان ایجاد کرد، پایگاه اصلی و هسته مرکزی آن، مورد برنامهریزی و تهاجم دشمن واقع نشود؟!
وی با اشاره به این که در مقابل انقلاب اسلامی ایران دو خط شناخت و مقابله پیاده سازی شده است و ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هزار برنامه برای شناخت و تحلیل این انقلاب آغاز شد و هزاران پروژه تحقیقاتی و صدها کرسی تدریس برای مقابله این انقلاب ایجاد شده است.
بازشناسی روحانیت شیعه یکی مهمترین اهداف مراکز مطالعاتی آمریکا و اسرائیل؛
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: زیرساختهای شناخت و مقابله با جمهوری اسلامی ایران، دارای مطالعاتی وسیع در دانشگاههای مطالعاتی و تحقیقاتی به ویژه در آمریکا و اسرائیل بوده است که از حجم بالا و گستردهای برخوردار هستند.
وی با بیان این که دانشگاهها و مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی آمریکا و اسرائیل زوایای مختلف انقلاب ایران را مورد تحلیل قرار میدهند، تأکید کرد: یکی از مهمترین زوایای مطالعات و تحقیقات این مراکز، بازشناسی روحانیت شیعه است تا نقاط ضعف، قوت، تاریخ و گذشته حوزه را مورد بررسی قرار دهند.
آیتالله اعرافی غالب تئوریهای جهان غرب از انقلاب اسلامی ایران را مادی گرایانه دانست و اظهار داشت: تفسیرهایی که آمریکا و غرب در رابطه با انقلاب ایران دارند، تفسیرهایی برآمده از دیدگاههای مادی همچون اقتصادی و سیاسی است.
تعبیر رهبر معظم انقلاب از نفوذ دشمن، تعبیری کاملاً راهبردی و بسیار عمیق است؛
وی ابراز داشت: تفسیرهای آنها از انقلاب غالباً مغرضانه است تا آن که راهی برای نفوذ و ضربه زدن به انقلاب پیدا کنند از این رو تعبیری که رهبر معظم انقلاب از نفوذ دشمن در انقلاب دارند تعبیری کاملاً راهبردی و بسیار عمیق است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور خاطرنشان کرد: زمانی که صحبت از حوزه انقلابی میشود نباید آن را یکسویه و تک بعدی تفسیر کنیم، چرا که یک سوی مهم این قصه آن است که ما در مقابل تحقیقات وسیع و گسترده دشمن از انقلاب ایران، چند رشته، چند مرکز، چند تحقیق و چه تولیداتی در ابعاد معنوی، مفهومی و بنیادی انقلاب داشتهایم؟!
مقصود از حوزه انقلابی؛
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حوزه حاضر در صحنه و حوزه انقلابی آن است که در قلمرو مطالعات صاحب سخن، حرف و تولیدات مهمی داشته باشد. در عین حال که این حوزه باید بداند که در شرایط مهمی قرار دارد.
وی افزود: حوزه علمیه باید بداند که هر چند هزاران جبهه دوستی با انقلاب اسلامی وجود دارد، اما در شرایطی قرار دارد که نگاهها معطوف به اوست و دشمنی ها به سمت او روانه است./878/202/ص