مسکن ، مهمترین نیاز مددجویان
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین؛ با آغاز سومین دور سفرهای استانی رییس کمیته امداد به استان هرمزگان، خبرنگار اعزامی جام جم آنلاین نیز با وی همراه شد. سید پرویز فتاح در خلال این سفر طی گفت و گویی به تشریح اهداف و برنامههای خود در این سفر پرداخت و تصریح کرد: کمیته امداد، تقریبا هر هفته سفرهای استانی را در برنامه کاری خود میگنجاند. اما در ادامه مصاحبه، وی به برخی سوالهای حوزه داخلی کشور از جمله موضوعات انتخاباتی و مباحث مدیریتی کمیته امداد پاسخ داد.
خلاصهای از آنچه که در این گفت و گو از نظرتان خواهد گذشت:
- جزایر ما از یک فقر پنهان رنج میبرد در حالی که ویترین و افتخار کشور هستند
- بر خلاف سایر استانها، در هرمزگان به ازاء هر یتیم سه حامی وجود دارد
- قریب به 4 میلیون نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش امداد قرار دارند
- افزایش درآمد صندوق صدقات اعتماد مردم به این نهاد انقلابی را نشان میدهد
- از پولهای صدقات هیچ مبلغی به خارج از کشور منتقل نشده و نخواهد شد
- 275 میلیارد تومان درآمدزایی صندوقها در سال 94 بوده، تلاش داریم امسال این رقم را افزایش دهیم
- قصدی برای کاندیداتوری ریاست جمهوری ندارم
مشروح گفت و گوی جام جم آنلاین با "سید پرویز فتاح" رییس کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) از نظر می گذرد:
بطور کلی هدف از سفر به استان هرمزگان و سایر استانهای کشور چیست؟
جزایر استان هرمزگان همواره از مراکز مورد توجه کمیته امداد بوده و بر رونق روزافزون این مناطق تأکید داریم. متأسفانه جزایر ما بر خلاف ظاهر زیبای خود از یک فقر پنهان رنج میبرد که این زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست چرا که این جزایر از نگاه دیگران ویترین و افتخار کشور تلقی میشوند.
کمیته امداد حضرت امام (ره) به سهم خود پیگیر توسعه شهرها و محرومیتزدایی در تمام استانهای محروم کشور به ویژه استان هرمزگان بوده است. تأمین مسکن و تهیه جهیزیه برای نوعروسان از اولویتهای اصلی ما در این سفر است.
تلاش داریم به لطف خدا در سال 96 افراد متقاضی دریافت خدمت و حمایت از امداد را با خدمات رسانی بهتر از فهرست نیازمندان تحت پوشش حذف کنیم.
به نظر شما در مسیر فقرزدایی استان هرمزگان چه موانعی پیش روی کمیته امداد قرار دارد؟
درآمد سرانه کمیته امداد در این استان نسبت به سایر استانها در سطح پایین تری قرار دارد. در طرح اکرام افراد تحت پوشش، استان هرمزگان و روستاهای تابعه از حامیان کمتری برخوردارند چرا که ما در کل کشور به ازاء هر یتیم پنج حامی داریم و این در حالی است که در هرمزگان این رقم به سه نفر و حتی کمتر کاهش مییابد.
پرداخت زکات یکی از منابع درآمدی مهم بمنظور خدمت رسانی به محرومان جامعه بشمار میآید. با وجود هموطنان اهل تسنن در این منطقه و فراوانی بیشتر فرهنگ زکات در بین آنها ، در خلال این سفر بر تمرکز زکات و جهت دهی درآمد آن برای تکریم فقرا و نیازمندان تحت پوشش تأکید بیشتر داشتیم.
در کشور چه تعدادی تحت تکفل این نهاد انقلابی قرار دارند و در این بین سهم زنان سرپرست به چه میزان است؟
افراد معیشت بگیر(مستمری بگیران) در کل کشور در حدود یک میلیون و 620 خانوار بوده و اگر به این نفرات افراد تک خدمتی و یا چند خدمتی(نیازمندانی که بطور موردی تحت پوشش قرار میگیرند) را اضافه کنیم، در مجموع کمیته امداد حضرت امام (ره) در راستای رسالت انقلابی خود قریب به 4 میلیون نفر از نیازمندان عزیز و شریف کشور را زیر چتر حمایتی خود دارد. از این میزان بالغ بر 60 درصد را بانوان سرپرست خانوار تشکیل میدهند که بعلت فوت و یا زندانی بودن همسر و سایر دلایل ،بیسرپرست به حساب میآیند.
جنابعالی در سفر اخیر خود به شهرستان ورامین با ارائه آماری گفته بودید 350 هزار نفر از افراد تحت تکفل نیازمند تأمین منابع برای تعمیر و نگهداری خانه خود هستند و از طرفی 150 هزار نفر از مددجویان هم فاقد مسکن بوده و باید مسکن آنها تأمین شود. تاکنون در این رابطه چه اقداماتی صورت گرفته است؟
پرهزینهترین و عمدهترین نیاز افراد تحت پوشش کمیته امداد، مسکن است. مطابق آماری که جنابعالی به درستی بدان اشاره داشتید، سعی می کنیم به یاری خدا از 150 هزار نفر، 40 هزار نفر را امسال صاحب مسکن کرده و بجد تلاش داریم در حوزه تعمیرات مسکن خانوارها، 20 تا 30 هزار واحد امسال تحت مرمت قرار بگیرد. در سال 96 نیز پیگیر هستیم با همکاری دولت و مسئولین محلی طرح تأمین و تجهیز مسکن اقشار آسیب پذیر را به سرعت توسعه بخشیم.
با توجه به برخی شایعات پیرامون میزان و همچنین محل هزینه کرد وجوه دریافتی از صندوق صدقات مستقر در سطح شهرها، در این راستا کمیته امداد بمنظور شفاف سازی و تنویر افکار عمومی چه اقداماتی صورت داده است؟
شفاف سازی از ملزومات جلب اعتماد مردم است. بدین معنا که هیچ ابهامی در ذهن شهروندان جامعه شکل نگیرد. کمیته امداد ارائه گزارش کار به مردم و خیرین را از وظایف خود دانسته و همین آماری که (دربالا) از آن یاد کردیم در جهت شفاف سازی افکار عمومی مطرح میشود.
اینکه مردم بدانند چه میزان از منابع درآمدی کمیته امداد صرف تأمین جهیزیه نو عروسان – بیمه درمانی و اجتماعی و نیز آموزش و تحصیل فرزندان مددجو میشود فکر میکنم خود نوعی روشنگری به حساب میآید.
وقتی ما اعلام میکنیم امسال نسبت به سال گذشته درآمد صندوقهای صدقات افزایش یافته، این خود به منزله ارتقاء نسبی اعتماد مردم قلمداد میگردد. خوشبختانه منحنی درآمدهای ما در بخش صدقه و زکات به سمت سیر صعودی میرود.
مجموع این عوامل نشان میدهد ما در جهت اطلاع رسانی که بیشتر توسط رسانه ملی و دیگر رسانه ها انجام میگیرد تاثیر خود را بدرستی روی مردم شریف و خیر کشورمان گذاشته ایم.
آیا جنابعالی رقم مشخصی از درآمد ماهانه یا سالانه صندوق صدقات در دست دارید؟
بله، در سال 94 و در طول 12 ماه چیزی در حدود 275 میلیارد تومان از صندوق صدقات منازل – اماکن و خیابانها برای کمیته امداد بمنظور کمک به نیازمندان درآمدزایی شده است.
و اما برسیم به مسایل سیاسی و موضوعات داخلی کشور؛ شما برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده برنامه خاصی دارید؟
با خنده... دیگه وارد مسایل سیاسی شدید!؟ خوب همانطور که قبلا هم عرض کردم پاسخ بنده به این سوال روشن است. قصدی برای کاندیداتوری ندارم.
شما پس از تصدی ریاست کمیته امداد، طی بخشنامهای اعضای این نهاد را از فعالیتهای سیاسی منع کردهاید. با این وجود برخی از اعضای کمیته در احزاب و جریانهای مختلف سیاسی فعال هستند، در این خصوص توضیح می دهید؟
بله ممکن است تعدادی از دوستان در مؤتلفه و یا جمعیت رزمندگان و دیگر جریانها فعال باشند، اما بخشنامه مذکور در جهت ممنوعیت افراد از حمایت یک حزب با منابع مادی و معنوی کمیته امداد است و مشمول فعالیت صرف سیاسی نمیشود.
ماجرای توقف فعالیت دفتر کمیته امداد در تاجیکستان از چه قرار بود و اساسا شما بمنظور ساماندهی دفتر خارج از کشور چه تمهیداتی را پیش بینی نمودهاید؟
فعالیت دفاتر ما در خارج از کشور مستلزم هماهنگی و درخواست کشور متبوع بوده و به اجبار نمی توان در جایی مشغول فعالیت شد. در خصوص سفارتخانهها هم وضع به همین منوال است.
در مورد تعطیلی دفتر کمیته امداد در دوشنبه باید اضافه کنم که این مورد یک بحث دیپلماتیک بوده و در مراودات بین سفارتخانههای متبوع حل شد و اساسا مشکلی از جانب ما وجود نداشت.
در مورد صندوق های خارج از کشور هم بنده امروز با جدیت عرض میکنم، از منابع درآمدی صدقات در داخل کشور، شرعا و قانونا نمیتوان در خارج از کشور هزینه کرد. از مجموع کمکهای مردمی هیچ مبلغی به بیرون از کشور قابلیت انتقال و هزینه کرد نخواهد بود.
با همین مدلی که در ایران وجود دارد در چند کشور صندوقهایی را مستقر کردهایم که از طریق منابع داخلی خودشان درآمد صدقات تأمین میگردد. عراق – لبنان – سوریه و افغانستان در زمره این کشورها قرار دارند.
آخرین وضعیت فروش ساختمان کمیته امداد واقع در سوهانک به کجا رسید، قرار بود به مبلغ 1000 میلیارد تومان فروخته شود؟
ما بطور کامل از سوهانک به ساختمانی نزدیک میدان آزادی منتقل شدیم، و از نظر اداری دیگر حضوری در سوهانک نداریم و اکنون در بین مردم هستیم. برای فروش ساختمان مذکور با یکی از وزارتخانههای دولتی توافق نامهای امضا کردیم و به لطف خدا این مرکز به فروش خواهد رفت.
در راستای حمایت روزافزون از مددجویان محترم، آیا طرحی برای افزایش مبلغ یارانه و یا بهبود وضع مستمری اقشار تحت پوشش داشتهاید؟
بله با اقدامی که با همکاری مجلس محترم صورت گرفت ما برای سال آینده میزان مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد را به دو برابر میزان فعلی افزایش دادیم./1325//102/خ