۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۳
کد خبر: ۴۸۴۰۹۱
استاد حوزه و دانشگاه:

ظلم از جانب خدا نسبت به بندگان وجود ندارد

استاد حوزه دانشگاه، گفت: ظلم از جانب خدا وجود ندارد، آنچه هست عدل است و ما طاقت عدل خدا را هم نداريم و گناهكاراني كه در دنيا خوش بوده اند در آخرت بايد تاوان آن را بدهند و اين عدل خدا است.
حجت الاسلام حبيب الله يوسفي استاد حوزه و دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام حبيب الله يوسفي دوشنبه شب در مراسم سوگواري شهادت فاطمه زهرا(س)  كه در مسجد صفاري كاشان برگزار شد، گفت: امام صادق(ع) مي فرمايد، وقتي خداوند اراده كند حساب بنده خودش را آسان بگيرد و سخت گيري نكند و مو را از ماست نكشد، دستور مي دهد نامه اعمال او را به دست راست او بدهند و محاسبه كارهاي او را خود خدا به عهده مي‌گيرد و حتي به فرشتگان هم واگذار نمي كند و محاسبه بين خدا و بنده خدا شروع مي شود.

وي با اشاره به اينكه دريافت نامه با دست راست بيانگر قبولي اعمال انسان است، افزود: وضو گرفتن مستحبات زيادي دارد وقتي آب را به دست راست مي ريزيم مستحب است از خدا درخواست كنيم در قيامت نامه اعمال ما را هم به دست راست ما بدهد و گرفتن نامه به دست راست، نشانه آسان گرفتن محاسبه است.

حجت الاسلام يوسفي گفت: امام صادق(ع) مي فرمايد خداوند در محاسبه بنده اي كه نامه اعمال او را به دست راست داده است، برخي از گناهان بنده خودش را به ياد او مي آورد و اين بنده صالح خدا هم مي گويد، اينها كارهاي من است و خداوند مي فرمايد، من آبرويت را نبردم و حالا هم نمي گذارم كسي متوجه گناهانت شود و بخشيدم و اضافه بر اينكه گناهانت را بخشيدم بلكه آنها را تبديل به ثواب مي‌كنم.

وي با اشاره به اينكه وقتي نامه اعمال به دست راست انسان مؤمن داده مي شود آماده رفتن به بهشت است و به سوي اهل و عيال و اقوام و دوستان خودش برمي‌گردد، گفت: امام صادق(ع) مي فرمايد، اهل و عيال و فرزندان و اقوام انسان مؤمن نيز بهشتي باشند همانگونه كه در دنيا با هم بودند در آخرت و بهشت نيز با هم خواهند بود.

اين استاد حوزه و دانشگاه در ادامه يادآور شد: وقتي خدا بخواهد به بنده اي سخت بگيرد، از او در پيش روي چشم مردم محاسبه مي‌گيرد، مانند همين دنيا كه دادگاه برخي افراد را گاهي علني و گاهي هم غيرعلني برگزار مي‌كنند.

حجت الاسلام يوسفي گفت: خداوند وقتي مي خواهد به بنده اش سخت بگيرد در پيشگاه مردم از او حساب كشي مي كند و او را به دليل گناهاني كه كرده محكوم مي‌كند و نامه اعمالش را به دست چپ مي‌دهد و او را وادار مي‌كند گريه كند.

وي افزود: چه دليلي دارد كه خداوند حساب برخي از بندگانش را آسان و برخي ديگر را سخت مي‌گيرد در حالي كه خداوند عادل است پس چرا يكي را مي بخشد اما به ديگري سختگيري مي كند و مو را از ماست مي‌كشد.

 استاد حوزه و دانشگاه يادآور شد: خداوند بي جهت يكي را نمي بخشد و بي جهت به يكي ديگر سخت گيري نمي كند، چرا كه او حكيم و عادل است و اگر يكي را آسان و ديگري را سخت مي گيرد دليل آن عملكرد انسانها است، عملكرد يكي به گونه اي بوده كه لطف خداوند شامل او مي شود و او را  مي بخشد اما عملكرد يكي ديگر به اندازه اي بد بوده كه خدا را به غضب آورده است و بخشش خدا شامل حال او نمي شود.

حجت الاسلام يوسفي اظهار داشت: زماني كه عدالت خدا براي بنده گناهكار اجرا مي‌شود و او را به طرف جهنم مي‌برند خودش نيز قبول دارد كه بايد به جهنم برود، بنابراين اگر در دعاي نماز مي گوييم «الهي عاملنا بفضلک» خدايا به جاي عدل خود، با فضل خود با ما رفتار كن، چرا كه اگر خداوند بخواهد با عدل خود با ما رفتار كند مستحق عذاب هستيم.

به گفته وي، ظلم از جانب خدا وجود ندارد، آنچه هست عدل است و ما طاقت عدل خدا را هم نداريم و گناهكاراني كه در دنيا خوش بوده اند در آخرت بايد تاوان آن را بدهند و اين عدل خدا است./1307/202/ب2

ارسال نظرات