۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۳
کد خبر: ۴۹۴۹۸۰
آیت الله مهدوی:

کاندیداها از تخریب یکدیگر در مناظرات پرهیز کنند

نماینده خبرگان با بیان این که مدم کشور تخریب کردن یک کاندیدا، توسط کاندیدای دیگر را نمی پسندند، گفت: تخریب شخصیت یک کاندیدا توسط کاندیدای دیگر یکی از کارهای ناپسندی است که در کشورهای غربی به ویژه آمریکا رواج دارد و نباید چنین مسأله ای در کشور ما رواج پیدا کند.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه پرسمان که عصر امروز در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد در رابطه با شرایط امر به معروف و نهی از منکر والدین توسط فرزندان، گفت: فرزندان باید شفیق و دلسوز پدر و مادر خود باشند.

وی در پاسخ به این سؤال کهآیا در مناظره های انتخاباتی که اخیراً در حال برگزاری است، اشکالی دارد که کاندیداها یکدیگر را تخریب کنند؟ افزود: همانطور که می دانیم با توجه به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری تصمیم بر این شد است که کاندیداها در مناظراتی شرکت کنند و برنامه های خودشان را برای ملت تبیین کنند؛ یکی از اشکالاتی که مناظرات دارد این است که کاندیداها در کنار تبیین برنامه های دولتشان، یکدیگر را تخریب می کنند لذا برای جلوگیری از پیش آمدن مشکلات، کاندیداها باید بدون تخریب طرف مقابلشان، به ارائه برنامه های دولتشان بپردازند.

آیت الله مهدوی با بیان این که مردم کشور بصیر هستند، اذعان کرد: مردم کشور تخریب کردن یک کاندیدا، توسط کاندیدای دیگر را نمی پسندند، کاندیداها نیز باید بدانند که مردم کشور بصیر هستند و در میان آن ها اصلح را انتخاب می کنند؛ تخریب شخصیت یک کاندیدا توسط کاندیدای دیگر یکی از کارهای ناپسندی است که در کشورهای غربی به ویژه آمریکا رواج دارد و نباید چنین مسأله ای در کشور ما رواج پیدا کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤال که وظیفه فعالان فرهنگی در معرفی کاندیدای اصلح چیست؟ عنوان کرد: افرادی که به عنوان کاندیدامعرفی شده اند از فیلتر شورای نگهبان عبور کرده اند یعنی شرایط عامی که در قانون اساسی برای یک رئیس جمهور وجود دارد را دارند، ولی در میان افرادی که کاندید شده اند فردی که صلاحیت بیشتری برای اداره کشور را دارد باید انتخاب شود، به همین سبب فعالان فرهنگی وظیفه دارند بدون این که کاندیدایخاصی را تخریب کنند، برنامه های کاندیدای اصلح را برای فردی که به آن ها مراجعه کرده است بیان کنند؛ عموم مردم نیز می توانند به افرادی که مورد وثوق آن ها هستند مراجعه کنند و راجع به ویژگی های کاندیداتور اصلح از او سؤال بپرسند.

امام جمعه موقت اصفهان در پاسخ به  آیا این جمله رهبر انقلاب درباره رفع سایه جنگ می تواند پاسخ به ادعای یکی از کاندیداها باشد؟ آیا ما اجازه داریم که این کاندیدا را به دیگران معرفی کنیم؟ افزود: اگر کاندیدی مسأله ای را از پشت تریبون بیان کند یعنی از بیان آن در میان عموم جامعه هراسی ندارد و اگر ما این مسأله را برای کسی بیان کنیم، مرتکب غیبت نشده ایم ولی اگر آن شخص در یک محفل خصوصی مسأله ای را بیان کند و شخصی آن مسأله را برای دیگران بازگو کند، غیبت محسوب می شود و حرام است؛ راجع به سؤال دومی که پرسیدید باید متذکر شوم که رهبر معظم انقلاب بیشتر کلی صحبت می کنند و شخص خاصی مدّ نظرشان نیست.

استاد اخلاق حوزه علمیه در پاسخ به این سؤال که با توجه به محترم شمرده شدن والدین از جانب قرآن و اهل بیت(ع)، اگر پدر و مادرمان مرتکب منکری شدند یا معروفی را ترک کردند، وظیفه فرزندشان چیست؟ تشریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر شرایطی دارد که به محض حصول باید به مرحله اقدام برسد، شرایط امر به معروف و نهی از منکر در چهار چیز است، علم به منکر یا معروف بودن یک امر، علم به اثر گذاری در مخاطب، استفاده از زبان نرم و لیّن در برخورد با مخاطب و حفظ احترام طرف مقابل از شرایطی است که برای امر به معروف و نهی از منکر کردن مخاطب لازم است؛ حصول این شرایط سبب می شود که امر به معروف و نهی از منکر واجب شود و در این زمینه فرقی نمی کند مخاطب انسان چه کسی باشد.

وی ادامه داد: فرزندان باید شفیق و دلسوز پدر و مادرشان باشند و از طریق گفتار نرم و لیّن آن ها امر به معروف و نهی از منکر کند، همچنین می توانند از طریق کتاب یا واسطه ایشان را به اعمال معروف راهنمایی کنند که تجربه ثابت کرده است چنین برخوردهایی اثر خوبی دارد.

آیت الله مهدوی در پاسخ به این سؤال که والدینی هستند که اهل انجام مستحبات ولی عصبانی مزاج هستند و در برخورد با فرزندانشان برخورد بد دارند، چگونه می توانیم به فرزندانشان القا کنیم که این رفتار بد نتیجه عبادات آن ها نیست و این که چرا نماز خواندن در چنین  والدینی اثر ندارد؟ گفت: امام صادق(ع) در روایتی می فرمایند، کار خوب از همه خوب است ولی از شما شیعیان بهتر است چرا که شما نزد ما جایگاه خوبی دارید؛ لذا بنده توصیه می کنم به افراد متدین که بیشتر مواظب رفتارشان باشند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری افزود: دلیلی که باید برای افرادی که رفتار بد والدینشان را به عبادات آن ها ربط می دهند بیاوریم این است که در هیچ عبادتی به هیچ شخصی جواز برخورد توهین آمیز به خانواده اش داده نشده است، پس اگر افرادی متدین هستند و با خانواده خود بد برخورد می کنند نوع عبادتشان مشکل دارد.

امام جمعه موقت اصفهان توضیح داد: در آیه چهل و پنجم سوره عنکبوت قرآن نمازی را اصلاح کننده می داند که با تمام حدودش اقامه شود؛ یکی از لوازم اقامه نماز، حضور قلب است؛ کسانی که در برخورد با خانواده خود تندخویی می کنند از روی عادت نماز می خوانند و در نمازشان حضور قلب ندارند./867/پ۲۰۲/ج۱

ارسال نظرات