۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰
کد خبر: ۴۹۹۸۴۸
امیرعبداللهیان تشریح کرد؛

برنامه آمریکا برای بازتعریف پرونده سوریه تا تابستان سال آینده

دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل گفت: آمریکایی ها می خواهند حداکثر تا تابستان سال آینده، چند پرونده منطقه ای از جمله پرونده سوریه و ایجاد منطقه امن در شمال این کشور را بازتعریف کنند.
امیرعبداللهیان

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت: خلق حماسه جدید انتخاباتی پشتوانه و سرمایه عظیم سیاسی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دولتمردان است.

وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ رئیس جمهور آمریکا نخستین سفر خارجی خود را به عربستان و سرزمین های اشغالی اختصاص داده است، افزود: ترامپ در مبارزات انتخابی خود برخی از مواضع افراطی و غیر واقع بینانه و غیرمنطقی را از جمله در موضوعات مسلمانان و مهاجرت مطرح کرد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: به نظر می رسد پس از اینکه ترامپ قدرت را در دست گرفت ساختار سیاسی آمریکا تلاش کرد وی را مدیریت کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: ترامپ با سفر به عربستان و پس از آن تل آویو و سپس واتیکان، اسلام، یهود و مسیحیت را پوشش قوی برای اهداف پیچیده امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه ترامپ از سفر به عربستان اهداف تجاری هم دارد تصریح کرد: این سفر برای جهان اسلام و داخل آمریکا پیام دارد و هدف اصلی او این است که در حوزه های انرژی، نفت، فروش تسلیحات و ایجاد اشتغال در داخل کشورش بتواند به اهدافش برسد و سود حاصل از حمایت هایش را ببرد. رفتار ترامپ توسط سیستم آمریکا هدایت می شود و نه توسط چند فرد پیرامون وی و این سفر، برای منطقه ما و جهان اسلام، میمون نخواهد بود.

امیرعبداللهیان افزود: اشکال اساسی که در حاکمان برخی کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی وجود دارد این است که مشروعیت خود را به علّت شکاف عمیقی که میان مردم این کشورها و حاکمیت وجود دارد از قدرت های خارجی طلب و چه بسا التماس می کنند. در زمانی که پایان دوره آقای اوباما بود و تکلیف ریاست جمهوری جدید روشن نشده بود سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ابتکار عربستان سعودی جلسه ای را با خانم ترزا می، نخست وزیر انگلیس گذاشتند و از وی خواستند که از آنها حمایت کند.  

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل گفت: قانون «جاستا» افشاگری جدی علیه عربستان سعودی بود که خانواده های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر توانستند این قانون را تصویب و از عربستان سعودی مطالبه خسارت کنند. یکی از بحث های پنهان این سفر این است که سعودی ها در ازای امتیازاتی که می دهند در پی این هستند تا قانون «جاستا» را به نوعی منتفی کنند تا از نظر حیثیتی متهم اوّل حادثه تروریستی قرار نگیرند.  

وی اظهار داشت: برنامه پنهان و بسیار فعالی در دستور کار آمریکا، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی قرار دارد که بر مبنای آن قرار است برخی از کشورهای عربی متناسب با شرایط داخلی خود، روابط پنهان خود را با اسرائیل را به روابط آشکار تبدیل کنند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: قرارداد ۱۰۰ میلیارد دلاری تسلیحاتی عربستان و آمریکا با تضمین استفاده نکردن از این تسلیحات علیه هرگونه جنگ احتمالی با رژیم صهیونیستی است. آن ها سلاح های پیشرفته ای را که به عربستان سعودی می دهند به گونه ای مدیریت می کنند تا علیه رژیم صهیونیستی استفاده نشود.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ترامپ تلاش می کند تا بحث صلح میان اعراب و رژیم صهیونیستی را پیش ببرد و برخی کشورهای عربی هم شعار حمایت از فلسطین می دهند امّا در عمل، روابط تجاری، بانکی و امنیتی و حتی روابط سیاسی آشکار با رژیم صهیونیستی دارند.  

وی تصریح کرد: عربستان با این بازی های دیپلماتیک و سیاسی می خواهد خود را رهبر جهان اسلام و فرمانده ائتلاف نظامی جدید علیه تروریسم در منطقه معرفی کند. تأمین حداکثری امنیت رژیم صهیونیستی، جذب مبالغ بالای سرمایه گذاری عربستان و اشتغالزایی برای آمریکا، فروش تسلیحات و ایجاد درآمد برای آمریکا از اهداف سفر ترامپ به منطقه است.  

امیرعبداللهیان در ادامه سخنان خود افزود: طرح خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدید، مرده متولد شد و آمریکایی ها نتوانستند در این زمینه دستاوردی داشته باشند و بیداری اسلامی هم در این زمینه مؤثر بود.  

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها می خواهند محور مقاومت را تضعیف کنند و آن را بشکنند، اظهار داشت: آنها در این سفر به دنبال ائتلاف جدید ضد جمهوری اسلامی ایران هستند. عربستان تلاش می کند از قِبَل این سفر، ایران هراسی جدید و فضای مقابله با ایران در قالب ائتلاف جدید ایجاد کند. ایران در منطقه نفوذ معنوی دارد و با قدرت از این نفوذ برای تأمین حداکثری امنیت ملی خود استفاده می کنیم.  

وی گفت: آمریکایی ها تمایل دارند حداکثر تا تابستان سال آینده چند پرونده منطقه ای  از جمله پرونده سوریه و ایجاد منطقه امن در شمال این کشور را بازتعریف کنند.  

امیرعبداللهیان ادامه داد: مطلوب آمریکایی ها این است که از کردها در "رقه" استفاده کنند و آن ها را جایگزین داعش کنند و ترکیه در این زمینه با آمریکایی ها اختلاف دارد و علاقمند است ارتش آزاد سوریه در آنجا حاکم شود.  

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران یکی از اثرگذارترین طرف ها در جهت حفظ استقلال و تمامیت ارضی سوریه و دفاع از مردم و نظام مردمی سوریه است.  امروز عربستان در بدترین وضعیت خود قرار دارد و جماعتی تندرو، افراطی و جنگ طلب در رأس قدرت آن قرار دارند.  

وی تاکید کرد: باید با حکمت، اقتدار و قدرت با عربستان برخورد کنیم البته این به معنای این نیست که در استراتژی خود، عربستان را به عنوان دشمن تعریف کرده باشیم زیرا چنین ظرفیتی را ندارد. در قطع روابط دیپلماتیک عربستان با تهران هم به علت اینکه رفتار حاکمان عربستان از روی عقلانیت نبود مانند سعودی ها عمل نکردیم و سعی کردیم مسیر را باز بگذاریم تا هر وقت سعودی ها در مسیر عقلانیت قرار گرفتند بازگشت رابطه طبیعی با ایران برای آنها امکان پذیر باشد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: اما عربستان به علت بحران مشروعیت و بحران در درون خاندان آل سعود در بدترین شرایط قرار دارد به همین علت سناریوهای مختلفی را خلق می کند. شکاف عمیقی میان آل خلیفه و مردمش در بحرین ایجاد شده است و حکومت بحرین تصور می کند با حمایت انگلیس می تواند اقتدار خود را حفظ کند.  

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فشار بحرین بر آیت الله شیخ عیسی قاسم نه تنها به حل مشکل بحرین کمکی نمی کند بلکه اوضاع را پیچیده می کند. حکومت بحرین قادر به تحمل تبعات اجرای حکم علیه آیت الله شیخ عیسی قاسم نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی و در تأمین امنیت ملی خود با هیچ طرفی تعارف ندارد، رهنمودهای مقام معظم رهبری و هدایت های ایشان در طول این سال ها ما را در مسیر آرامش، امنیت و تأمین حداکثری نه تنها امنیت ملی مان قرار داده بلکه نقش مهمی در کمک به امنیت در سطح منطقه ای دارد.

وی با گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم افزود: آنها برای امنیت ملی کشورمان و امنیت منطقه که بخشی از امنیت ملی کشورمان است جان خود را تقدیم کردند و در سوریه و عراق جانفشانی کردند و همچنان می کنند. جایگاه جمهوری اسلامی ایران هم از نظر مشروعیت بخشی در انتخابات اخیر با حضور گسترده مردم و هم از منظر تقویت بالا و کم نظیر بنیه دفاعی کشور است و هم در حوزه گفتمان منطقی انقلاب اسلامی برای ما ظرفیت بزرگ و نفوذ سرشاری را در منطقه ایجاد کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این کمک و بستر بزرگی را در جهت تأمین امنیت ملی ما ایجاد کرده است و فرصت فراوانی را برای کشورمان و دولتمردان قرار داده تا در ارتقای کشور و سطح زندگی مردم بهترین تلاش ها را داشته باشند. جمهوری اسلامی ایران هم در منطقه و هم در سطح بین المللی یکی از اصلی ترین بازیگران است./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات