۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۵۰۱۴۸۵
امام جمعه موقت بجنورد:

ادارات از برپایی سفره افطار با هزینه بیت‌المال خودداری کنند

امام جمعه موقت بجنورد گفت: مسؤولان ادارات باید در برپایی سفره‌های افطار حق عمومی را در نظر گرفته و از حق‌الناس و بیت‌المال سفره‌های افطاری برپا نکنند و اگر می‌خواهند افطاری بدهند از محل درآمدهای شخصی آنها باشد.
حجت الاسلام موسوی جاجرمی

حجت‌الاسلام سید مرتضی موسوی جاجرمی، امام جمعه موقت بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان ماه ضیافت الهی، به سنت حسنه افطاری دادن در این ماه پرفضیلت اشاره کرد و اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان سفره‌های افطاری بسیاری گسترده می‌شود که باید این سفره‌ها با نیت اطعام نیازمندان باشد.

وی با اشاره به اینکه افطاری دادن در دین مبین اسلام یک کار حسنه است، افزود: اگر سفره‌های افطاری با نیت خالص و برای اطعام نیازمندان باشد افزون بر اینکه انسان با انجام کار خیر دل نیازمندی را شاد می‌کند مورد لطف و عنایت خداوند متعال قرار گرفته و در مسیر سعادت قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام موسوی جاجرمی اضافه کرد: البته باید در این راه از اسراف و تبذیر دوری کرده و سفره‌های افطاری را ساده و در حد نیاز پهن کرد؛ چرا که در دین اسلام اسراف عملی نکوهیده به شمار می‌رود و در صورت اسراف و چشم و هم‌چشمی در سفره‌های افطاری عمل خیر آن ضایع می‌شود.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ برپایی سفره‌های افطاری ساده در جامعه رواج یابد، ادامه داد: گاهی روزه‌داران با چشم و هم‌چشمی در سفره‌های افطار، به جای اینکه دل نیازمندی را شاد کنند و در مسیر تعالی قرار گیرند با زیاده‌روی و تجمل‌گرایی دل نیازمندان و خدا را می‌شکنند.

حجت‌الاسلام موسوی جاجرمی با تأکید بر اینکه باید سفره‌های افطار با نیت اطعام نیازمندان باشد، تصریح کرد: ارزش و ثوابی که برپایی سفره‌های افطار برای نیازمندان دارد بیش از برپا کردن سفره‌های افطار برای افرادی است که از توانایی مالی برخوردار هستند؛ اما اگر این سفره‌ها با اسراف و چشم و هم‌چشمی همراه باشد افزون بر اینکه ثواب نکرده‌ایم مرتکب گناه هم شده‌ایم.

وی با اشاره به برپایی سفره‌های افطار در ادارات، خاطرنشان کرد: مسؤولان ادارات هم در برپایی سفره‌های افطاری باید حق عمومی را در نظر گرفته و توجه داشته باشند که از حق‌الناس و بیت‌المال سفره‌های افطاری برپا نکنند و اگر می‌خواهند افطاری بدهند از محل درآمدهای شخصی آنها باشد نه از بیت‌المال و همچنین از اسراف هم دوری کنند.

حجت‌الاسلام موسوی جاجرمی با اشاره به اینکه افطاری دادن در ماه مبارک رمضان مستحب و پسندیده است، اظهار داشت: اگر مسؤولان در برپایی سفره‌های افطار از محل بیت‌المال هزینه می‌کنند باید در برپایی این سفره‌ها احتیاط کنند؛ چرا که بیت‌المال حق‌الناس و اموال عمومی محسوب شده و استفاده شخصی از آن جرم و گناه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روزه‌خواری در ملأعام، افزود: روزه‌خواری در ملأعام مورد نکوهش اسلام است و اگر کسی در این ماه به طور آشکار روزه‌خواری کند با او برخورد می‌شود.

امام جمعه موقت بجنورد تصریح کرد: اینکه برخی در ماه مبارک رمضان با زیر پا گذاشتن ارزش‌های اسلامی در ملأعام روزه‌خواری می‌کنند ظلمی در حق روزه‌داران است که در اسلام جرم شناخته شده و مجازات شلاق دارند./9314/۳۰۲/ب۲

ارسال نظرات