نخستین ویژگی رستگاران اقامه نماز با خشوع است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام محمدسعید جواهری، معاون علمی و پژوهشی مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی، شامگاه چهارشنبه در سومین جلسه تفسیر سوره مؤمنون که در قالب طرح قرآنی منهاج با حضور خواهران در بقعه امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد برگزار شد، با اشاره به اینکه بر اساس آیات قرآن کریم فلاح و رستگاری علاوه بر ایمان نیازمند داشتن هفت ویژگی دیگر نیز است، گفت: بر اساس آیات دوم و سوم سوره مؤمنون خشوع در نماز و دوری از انجام اعمال لغو سرآمد راههای رستگاری است.
وی با اشاره به آیه ۲ سوره مؤمنون «الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ»، افزود: بر اساس این آیه نخستین ویژگی رستگاران اقامه نماز با خشوع است.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، سرآمد بودن خشیت در نماز را به دلیل پسندیده بودن، مهم بودن و بهترین امور بودن نماز دانست و اظهار کرد: نماز بدون خشوع تنها صورتی از نماز است و نماز واقعی در تمام ابعاد زندگی انسان اثر می گذارد.
حجت الاسلام جواهری با بیان اینکه خاشع بودن و خضوع حالتی است که در قلب انسان به وجود می آید و بزرگی خداوند و کوچکی انسان را مسجم می کند، تصریح کرد: امام صادق در این باره می فرمایند: «خشوع در نماز این است که در حین نماز خود را در برابر خدای عظیم ببینی و احساس کوچکی و انکسار کنی.»
وی نماز را برای خاشعان وصال و لقاء به ذات الهی دانست و خاطرنشان کرد: پایگاه خشوع دل است، اگر دل خاشع شود اعضا و جوارح نیز خاشع می شوند.
معاون علمی و پژوهشی مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی به آیه سوم سوره مؤمنون «وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ» اشاره کرد و گفت: دومین ویژگی رستگاران اعراض از انجام اعمال لغو و بیهوده است.
وی با تأکید بر اینکه انسان بیهوده خلق نشده است و عمر او فرصتی برای رسیدن به فوز و فلاح الهی است، افزود: در قرآن کارهایی مانند بت پرستی، سوگند لغو، عبادت لغو و سرگرمی های ناسالم به عنوان اعمال لغو شمرده می شوند.
حجت الاسلام جواهری ریشه لغو را در جهل دانست و اظهار کرد: انسان مؤمن سنجیده کار می کند؛ بنابراین طبق آیات قرآن در بهشت هیچ لغوی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه در این آیه کلمه «لغو» معنی عام دارد و همه گناهان و حتی اعمال مباح نیز مصداق آن هستند، تصریح کرد: لغو یعنی توقف و کندکردن حرکت در رسیدن به هدف که همان لقاءالله است./9457/۲۰۲/ب2