۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰
کد خبر: ۵۰۹۰۷۷
کارشناس دینی تأکید کرد؛

شناخت دقیق مبانی دینی راه هویت بخشی به جامعه زنان

مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب(ع)گفت: مهم‌ترین عامل تغییر هویتی در زنان عدم شناخت دین اسلام است که عامل ترویج تفکرات فمنیستی شده است.
سینایی

حجت‌الاسلام مجيد سینایی مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به میزان آشنایی زنان از هویت خود در جامعه گفت: در این زمینه آمار دقیقی وجود ندارد اما با توجه به شاخص‌های موجود در جامعه درصد بسیار زیادی از زنان به اصول عقلی و اساس فکری پایبند هستند.

وی اظهار داشت: زنان ایرانی نسبت به زنان کشورهای مختلف در جهان به اصول عقلی و فکری مقیدتر هستند؛ اما با ایده‌آل‌ها و هنجارها که در تربیت اسلامی به آن اشاره شده است فاصله دارند.

مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب با اشاره به تهاجم فرهنگی از سوی دشمنان انقلاب اسلامی گفت: همیشه باید در مقابل تهاجم فرهنگی هوشیار بود تا درصد مقیدبودن زنان به اصول اسلامی کاهش پیدا نکند.

دقیق بودن نگاه اسلام به منزلت اجتماعی زنان

حجت‌الاسلام سینایی درباره نگاه دین مبین اسلام  درباره منزلت اجتماعی زنان گفت: نگاه دین اسلام به منزلت اجتماعی و آفرینشی زنان بسیار دقیق است و در این مورد می‌فرماید که زن بودن عامل افتخار یا سرشگستگی نیست اما مادر بودن افتخار بزرگی که دین اسلام به زنان اعطا کرده زیرا تربیت فرزند بیشتر با مادران است.

 وی تصریح کرد: آیات بسیاری در قرآن کریم به ستایش مادر و پدر می‌پردازند اما نسبت به ارجح بودن زن و مرد سکوت کرده زیرا دارای افتخار یا سرزنش نیست.

حجت‌الاسلام سینایی درباره اقدامات و میزان گرایش مسئولان به هویت بخشی زنان عنوان کرد: اکثر ارگان‌ها و نهادهای مرتبط به شکل انفعالی عمل می‌کنند در واقع با جهت‌گیری‌های مختلف در سطح جامعه که از سوی اکثریت افراد اتفاق می افتد به آن سمت سوق پیدا می‌کنند.

گرایش برخی ارگان ها به سمت غرب و لیبرالیسم

وی اظهار داشت: متاسفانه گاهی اوقات ارگان‌های و موسسات مربوطه به سمت غرب و جهان لیبرالیسم سوق پیدا می‌کنند به همین دلیل مسایل فرهنگی و مسایل زنان بیشتر نقش مفعول را ایفا می‌کنند در حالی که باید نقش فاعل را در جامعه داشته باشند.

 مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب بیان داشت: بر اساس نظرسنجی که اخیرا در کشورهای اروپایی درباره شاغل بودن زنان انجام شده حدود 80 درصد زنان شاغل در این جوامع تمایلی به سرکار رفتن نداشتند و تمایل بیشتری به خانه‌داری و تربیت فرزند خود داشتند.

جهان تشنه فرهنگ ناب دین مبین اسلام است

 حجت‌الاسلام سینایی با اشاره به فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) درباره دین اسلام؛ گفت: جهان تشنه فرهنگ ناب اسلام محمدی است متاسفانه مسئولان فرهنگی اطلاع چندانی از این موضوع نداشته و بیشتر به فرهنگ غرب گرایش دارند.

 وی درباره وجود قوانین حمایت از زنان ادامه داد: وجود قانون در مسایل فرهنگی زنان لازم و ضروری نیست زیرا حق و حقوق زنان در دین مبین اسلام کاملا مشخص شده و به طور صریح زنان را تشویق به خانه‌داری کرده است.

مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب افزود: در دین مبین اسلام مرد وظیفه دارد که زن را حتی در مسایل اقتصادی حمایت کند؛ زیرا خانواده یک اکوسیستم است که هر بخش از آن به تفکیک برعهده زن، مرد و فرزند می‌باشد.

حجت‌الاسلام سینایی درباره پرداخت مهریه زنان در جامعه عنوان کرد: متاسفانه امروز برخی مردان پرداخت مهریه به زن را یک نوع حماقت می‌دانند به همین دلیل آن را فقط در صورت طلاق به زن پرداخت می‌کنند، و اگر زنی مهریه خود را برای مسایل اقتصادی شخصی لازم داشته باشد و آن را مطالبه کند همسرش آن را یک بی‌رحمی تلقی می‌کند.

مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب افزود: این گونه برداشت کاملا نگاه غربی است در حالی که نگاه دین مبین اسلام پرداخت مهریه، نفقه و ... بر عهده مرد می‌داند؛ متاسفانه این خلاء فرهنگی در خانواده ها وجود دارد و دولت قادر به جبران آن نیست.

حجت‌الاسلام سینایی درباره کارهای تشویقی به زنان ادامه داد: کارهای تشویقی از جمله پرداخت هزینه به زنان خانه دار مربوط به فرهنگ غرب است و متاسفانه درحال حاضر قانون هایی از جمله پرداخت حقوق به زنان خانه دار که در آستانه تصویب قرار دارند در حالی که این حقوق برعهده مرد خانواده قرار گرفته است.

 وی عنوان کرد: زنان با پرداختن به کار خانه‌داری تاثیر بسزایی در رشد مشاغل مردان دارند زیرا مردها بهتر می‌توانند هزینه های اقتصادی را تامین کنند؛ اما پرداخت حق و حقوق به زنان سبب تشویق زن برای طلاق گرفتن شده که آسیب های اجتماعی و فرهنگی در جامعه را افزایش می‌دهد.

مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب افزود: دین مبین اسلام پرداخت هزینه های زن را با احترام برعهده مرد قرار داده است متاسفانه زنان شاغل به موجب فشارهای کاری و عدم حقوق کافی تحمل کمتری دارند از این رو تقابل بین زن و مرد خانواده بیشتر می شود به همین دلیل کانون خانواده سست و از هم پاشیده می شود.

حجت‌الاسلام سینایی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی ایران و مسئولان فرهنگی باید به این موضوع که شوهر باید هزینه های زن را به لحاظ اقتصادی با محبت و احترام تامین کند آگاه باشند زیرا زن فرزند را تربیت می کند و این وفاداری در سایه امنیت روانی رخ می دهد.

سست بودن بنیان خانواده در غرب

وی اظهار داشت: در کشورهای غربی بنیان خانواده سست شده است از این رو لازم که در جهت مسیر غرب گام برداشته نشود.

 مؤسس حوزه علمیه سفيران هدايت ابوطالب با اشاره به عوامل تغییر هویتی در زنان بیان داشت: مهمترین عامل تغییر هویتی در زنان عدم شناخت دین اسلام است زیرا این تغییر هویتی دارای جلوه های مختلفی است از جمله ترویج تفکرات فمنیستی که زنان را برتر از مردان می دانند.

گام نهادن در مسیر غرب کاملا اشتباه است

حجت‌الاسلام سینایی افزود: برابری یعنی تعادل در پرداخت حق و حقوق که به همدیگر تشابه ندارند، در اسلام باید حق زن و مرد کامل پرداخت شود؛ اما حقوق آنها شبیه همدیگر نیست، متاسفانه امروز برداشت برابری حقوق زن و مرد سبب گام برداشتن در مسیر اشتباهی شده که از نظر عقلی باطل است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زن و مرد باید از مواهب الهی بهره مند شوند از این رو بی حجاب بودن زن سبب رسیدن به حقوق زن نمی شود زیرا داشتن امنیت، موقعیت تحصیلی و سایر موارد در اولویت قرار دارد بنابراین گام نهادن در مسیر غرب کاملا اشتباه است./807/ت۳۰۱/س

 

ارسال نظرات