ایران جزو بزرگترین چالشهای بلندمدت آمریکا است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا در یک سخنرانی ضمن تکرار اتهامزنیها علیه ایران، این کشور را یکی از بزرگترین چالشهای بلندمدت واشنگتن خوانده است.
«مایک پمپئو» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در اندیشکده آمریکایی به نام «اتحاد اطلاعات و امنیت ملی» سخنرانی کرد.
وی در بخشی از این سخنرانی مفصل از چالشهایی که آمریکا و سیا با آنها مواجه هستند، پرداخت.
رئیس سیا گفت: «بلای تروریسم بینالمللی وجود دارد. اگرچه (داعش در )موصل در حال سقوط است و رقه تحت فشار شدید بینالمللی است، اما تهدید شوم همچنان باقی است. ما هنوز هم مجبوریم کاری را که با القاعده کردیم، با داعش هم بکنیم. نمیتوان گفت که تهدید القاعده ناپدید شده، تهدیدش همچنان وجود دارد. ما هنوز کار زیادی برای مقابله با داعش بکنیم».
وی در ادامه به موضوع کره شمالی پرداخت.
مایک پمپئو گفت: «پیونگ یانگ 24 ساعت شبانه روز در تلاش برای توسعه و تولید موشکهای بالستیک قاره پیما است که بتوانند به با کلاهک هستهای به قاره آمریکا برسند. همانطور که هفته گذشته دیدیم، کره شمالی شلیک موشک بالستیک قاره پیمایش را کلید زده و این نشان از وخامت اوضاع کنونی است».
این مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا با انتقاد از مواضع دولتهای گذشته ظرف 20 سال گذشته در قبال کره شمالی گفت که «هیچ نشانهای از این وجود ندارد که قرار باشد کره شمالی بخشی از تمدن غرب بشود و سیاستهایی که کره شمالی را مجبور به خلع سلاح اتمی کند، وجود نداشته است».
رئیس سیا در ادامه به «چالش بلند مدت ایران» برای آمریکا اشاره کرد.
او مدعی شد: «در ایران، ما با یک دشمنی مواجه هستیم که در حال جولان دادن است. برخلاف داعش، جمهوری اسلامی ایران یک دولت ملت قدرتمند است که بزرگترین حامی دولتی تروریسم در جهان است».
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در همین سخنرانی به قدرت جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد و گفت: « وقتی شما به آنچه در سوریه، یمن و عراق میگذرد، نگاه میکنید، میبینید که توان و تاثیر و نفوذ(ایران) به طرز قابل ملاحظهای طی سالهای اخیر گسترش یافته است».
وی البته مدعی شد «تهران مشخصا آرزوی تبدیل شدن به قدرت هژمونیک منطقه را دارد و اگرچه ما هم اکنون روی نابودی داعش تمرکز کردهایم (اما) ایران، بزرگترین چالش بلندمدت ما در خاورمیانه است».
مدیر اصلیترین نهاد اطلاعاتی خارجی آمریکا در ادامه از تهدیدهای سایبری بازیگران دولتی و غیردولتی سخن گفت و پای ویکیلیکس و روسیه را پیش کشید./۱۳۲۵//۱۰۲/خ