سطح ارتباطات حوزه با نهادها و دستگاه های نظام باید مشخص شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام سید مفید حسینی کوهساری، مسئول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه چهارشنبه شب در جلسه شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که این معاونت در حوزه سه وظیفه و رسالت مهم بر عهده دارد، گفت: امور بین الملل، ارتباطات حوزه و اطلاع رسانی و رسانه حوزه مهم ترین مأموریت های این معاونت در حوزه علمیه است.
وی با بیان این که سطح ارتباطات حوزه با نهادها و دستگاه های نظام باید مشخص شود، افزود: علیرغم این که حوزه خواستگاه انقلاب اسلامی و مهم ترین و اثرگذارترین مجموعه دفاع از انقلاب و نظام اسلامی محسوب می شود، اما سطح و میزان ارتباط حوزه با نهادها و دستگاه های نظام مشخص نیست.
حجت الاسلام حسینی با بیان این که باید در قالب تفاهم نامه هایی این سطح از ارتباطات میان حوزه و مجموعه نهادهای نظام مشخص شود، تصریح کرد: باید با بهره گیری از ظرفیت های موجود این سطح از روابط میان حوزه و دیگر نهادهای نظام اسلامی تقویت شود.
مسؤول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه با اشاره به این که امروز نقش و سطح ارتباط حوزه با آموزش و پرورش با 16 میلیون دانش آموز در حال تحصیل به خوبی مشخص نیست، خاطرنشان کرد: تنها با تشکیل یک ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش با اعضای محدود و اعتبارات ناکافی نمی توان به تقویت باورهای دینی و اعتقادی دانش آموزان امیدوار بود.
وی در ادامه سخنان خود اطلاع رسانی و رسانه حوزه را نیز یکی دیگر از مأموریت های مهم این معاونت اعلام کرد و گفت: حوزه علمیه به عنوان یک نهاد اثرگذار کشور به یک ظرفیت رسانه ای برای تبیین مسائل پیرامونی نیاز دارد که متأسفانه این رسانه در اختیار حوزه نیست.
معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه در ادامه گفت: حوزه به عنوان نهادی تأثیر گذار در نظام مقدس جمهوری اسلامی یک ظرفیت رسانه ای بالا می خواهد که متأسفانه امروز این ظرفیت در اختیار حوزه نیست.
حجت الاسلام حسینی با تأکید براین که میزان و سطح ارتباطات ما با مجموعه صدا و سیما تعریف نشده است، خاطرنشان کرد: علیرغم این که امروز برخی شبکه های دینی نظیر شبکه قرآن در رسانه ملی مشغول فعالیت هستند، اما مدیریت و محتوا سازی آن در اختیار حوزه نیست.
مسؤول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه با بیان این که امروز تأکید مدیریت حوزه های علمیه نگاه دقیق و عمیق به این سه مأموریت است، افزود: اگر در این سه حوزه با برنامه ریزی و هدفگذاری مشخص گام برداریم به حتم شاهد خروجی بسیار مطلوبی برای حوزه خواهیم بود.
وی با تأکید براین که جایگاه حوزه در عرصه بین الملل، سطح و میزان ارتباط با نهادهای کشور و همچنین رسانه حوزه باید به صورت شفاف و دقیق مشخص شود، تصریح کرد: اگر در این سه بخش کاملاً جایگاه ها مشخص شود به حتم حوزه می تواند نقش پیشران را داشته باشد.
حجت الاسلام حسینی کوهساری در ادامه سخنان خود به برخی برنامه های این معاونت در حوزه بین الملل اشاره کرد و با بیان این که برای دانش افزایی طلاب و اساتید کارگاه های و دوره های آموزشی مناسبی دیده شده است، خاطرنشان کرد: این دوره های آموزشی با آغاز سال تحصیلی برگزار خواهد شد.
مسؤول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه همچنین از تصویب زبان آموزشی در حوزه خبر داد و گفت: زبان عربی زبان رسمی حوزه علمیه شد و طلاب تا پایه ششم علاوه بر زبان فارسی باید به زبان عربی نیز مسلط شوند.
وی افزود: دوره های تکمیلی زبان عربی و دیگر زبان ها به عنوان مسائل حاشیه ای در حوزه دنبال می شود.
حجت الاسلام حسینی کوهساری به ظرفیت رسانه ای طلاب و خانواده های آنها اشاره کرد و گفت: طلاب و خانواده های آنها به عنوان گروه های مرجع در جامعه نقش آفرین هستند که برای ارتقای آنها نیز برنامه های مدونی داریم.
مسؤول مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه در بخش پایانی سخنان خود، گفت: برنامه داریم در هر استانی یک معاون ویژه بین الملل، رسانه و ارتباطات داشته باشیم تا دغدغه ها و مسائل مورد طرح در استان ها نیز ساماندهی شود./۹۵۰/۲۰۳/ب2