بازدید مدیر حوزه علمیه خراسان از موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، ظهر امروز حجت الاسلام والمسلمین مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان از موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی(ع) بازدید و با حجت الاسلام والمسلمین سید هادی مرتضوی، موسس این مجموعه دیدار و گفتوگو کرد.
ارائه گزارشی از اقدامات موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی در مشهد
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی در ابتدا به ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته در موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی پرداخت و با بیان این که طلاب فاضل و ممتازین حوزه علمیه در این موسسه مشغول به درس و بحث هستند گفت: این موسسه کار خود را با تاکید بر رساله، مکاسب و کفایه آغاز کرد که طلاب هر سه را با یکدیگر می خواندند.
رییس موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی با بیان این که روز های پنج شنبه در درس اخلاق موسسه سابق بالغ بر 150 تن از طلاب فاضل شرکت می کردند که امروز همه آنان در حوزه ماندند و در سطح استان مشغول تدریس هستند، بیان کرد: در این موسسه مباحثه قوی تحت نظر اساتید معزز حوزه برپا شد و به حمد الله طلاب از جنبه سیاسی همه در خط انقلاب و نظام بودند و امروز نیز هیچیک از اینان از ریل انقلاب خارج نشده و در هر جایی که فعالیت می کنند انقلابی هستند.
وی با بیان این که در موسسه سابق طلاب صبح ها در درس خارج شرکت کرده و بعد از ظهر به مباحثه با اساتید قوی می پرداختند، خاطر نشان کرد: چندین سال از این نوع از تدریس گذشت تا اینکه عده ای خواستند این موسسه دروس آزادش تعطیل شده و تحت برنامه بیاید والا نمرات موسسه را نمی پذیرفتند که به حمد الله با خط مشی پرورش دینی این شبهات رفع شد.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی با بیان این که پس از مدتی تربیت طلاب را در دروس خارج آغاز کردیم، ابراز کرد: به درخواست مستمر خود طلاب دروس خارج را در موسسه الهادی(ع) با حضور 40 تن از طلاب آغاز کردیم و امروزه نیز بعد از ظهر ها بحث خارج دنبال می شود و از تربیت و پرورش طلاب در مدت اخیر به خوبی رضایت داریم.
هدف و رسالت موسسه الهادی مجتهد پروری است
رییس موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی با بیان این که پذیرش دروس خارج از پنج سال پیش آغاز شده و هدف و رسالت مجتهد پروری است اما برای مدت رسیدن به این اجتهاد مدت زمان دقیقی تعیین نشده تا طلبه انگیزه اش کاهش نیابد، یادآور شد: هدف مجتهد پروری بوده و در نهایت هر یک از طلاب استاد حوزه می شوند و هر ماه مبلغی شهریه به آنان پرداخت می شود.
در ادامه کلیپی در خصوص فعالیت های سه سال اخیر موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی(ع) در مکان فعلی پخش شد و مورد استقبال مدیر حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام والمسلمین عاملی به جهت حسن عملکرد موسسه قرار گرفت.
بیان اهداف و امتیازات موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی
حجت الاسلام سید مسعود مرتضوی، استاد رسائل و مکاسب حوزه، در ادامه با بیان این که موسسه الهادی با کاربری علمی، پژوهشی، فرهنگی تعریف و فعالیت علمی آن از سال های گذشته در شهر مشهد آغاز شده، نزدیکی به مراکز علمی حوزوی را از امتیازات این موسسه عنوان کرد و گفت: موسسه الهادی تا کنون مورد حمایت و توجه اساتید معزز حوزه علمیه خراسان قرار گرفته است.
وی حضور نخبگان حوزوی، تربیت اساتید سطوح عالی و مدیران موسسات موفق حوزه علمیه را از دیگر ویژگی های این موسسه دانست و تربیت نخبگان و اساتید حوزه با فعالیت های علمی پژوهشی پیرامون دروس سطح عالی و درس خارج، دفاع و احیای سنت های اصیل و فراموش شده حوزه های علمیه و تحول و گسترش کمی و کیفی در زمینه تقریر نویسی را از اهداف آن دانست.
استاد رسائل و مکاسب حوزه با اشاره به ساماندهی و فعالیت های علمی پیرامون دروس خارج یادآور شد: در این طرح طلاب پس از شرکت در دروس خارج حوزه علمیه خراسان و مطالعه پیرامون دروس در طرح مباحثات درس خارج شرکت می کنند و طلاب با استفاده از حضور اساتید درس خارج به مباحثه و مناغشه پیرامون محتوای درس می پردازند.
حجت الاسلام مرتضوی ارتباط مستقیم و بدون واسطه طلاب با اساتید معزز حوزه را از ویژگی ها و خصایص شایسته موسسه الهادی(ع) دانست که آنان قریب ده سال به برگزاری آن مبادرت می ورزند و بیان کرد: این موسسه از پیشگامان فعالیت در دروس خارج استان بوده و ثمره این برنامه تربیت طلاب مستعد و نخبه حوزه علمیه است.
تلاش بی سابقه موسسه الهادی در احیای تقریر نویسی و مستند سازی دروس خارج
وی با اشاره به طرح تقریر نویسی محاضرات بیان کرد: تلاش بی سابقه موسسه در احیای تقریر نویسی و سنت پیش مطالعه سبب شده تا موسسه الهادی با ساماندهی تقریرات حوزه موفق به تولید بیش از هزار جلسه درسی در سال 95 شود و فعالیت گروه محاضرات به تقریر نویسی و مستند سازی دروس مقطع خارج حوزه های علمیه با استقبال فراوان طلاب در فضای مجازی رو به رو شده آنطور که استقبال بیش از هزار نفر در موضوع تقریر نویسی شاهدی بر این ادعاست.
استاد رسائل و مکاسب حوزه با اشاره به اهمیت و ارزش مضاعف سنت مطالعه و مباحثه در حوزه گفت: موسسه الهادی با تاکید بر سنت های اصیل حوزوی به سمت و سوی رویکرد های جدید رفته و سنت میاحثه را دنبال کرده است.
حجت الاسلام مرتضوی با بیان این که بر اساس بیان مقام معظم رهبری سنت مباحثه جزء بی بدیل ترین سنت هاست و هنوز در مجامع فرهنگی جدی جای نیافته، ابراز کرد: مباحثه به معنای تمرین استادی بوده و باید آن سنت های فراموش شده حوزه تجدید شوند که البته دغدغه امروز حوزه خراسان اهمیت و تاکید بر همین سنت ها و رویکرد هاست.
خروجی موسسه الهادی، نخبگان منشا اثر در استان هستند
وی ادامه داد: لازم نیست رویکرد یا الگوریتم جدید طراحی کرد بلکه باید همان سنت های ساده اصیل که طلبه پیش مطالعه، مطالعه، مباحثه و مناغشه را داشته باشد به جد پیگیری کرد و موسسه الهادی و دیگر موسسات این چنینی با کاری که آغاز کردند سبب شدند تا نخبگانی پرورش پیدا کنند که پایه های حوزه را نگاه داشته و در فضاهای مختلف منشا اثر هستند.
استاد رسائل و مکاسب حوزه با بیان این که موسسات و مراکز علمی قطعات پازلی هستند که نتیجه آن گسترش کمی و کیفی مکتب اهل البیت است، خاطر نشان کرد: بنابراین بدین جهت نباید از آن سنت های اصیل و والای حوزه غفلت کردو
آماده سازی تقریرات بالغ بر ده درس خارج
حجت الاسلام مرتضوی با اشاره به پیاده سازی تقریرات بیان کرد: تقریرات اساتید مختلف را پیاده کردیم که ارزش این پیاده سازی، به آماده سازی ذهن طلاب پیش از تدریس بوده و به حمد الله تا کنون تقریرات بیش از ده درس خارج آماده شده است؛ ایده ما پیاده سازی این طرح مباحثات در سطوح عالی حوزه است که آن را دنبال می کنیم.
در ادامه حجت الاسلام علی اکبر نوایی، معاون فرهنگی اجتماعی حوزه علمیه خراسان نسبت به ایجاد تحولی گسترده تر در مسائل علمی ابراز امیدواری کرد و با بیان این که باید به طلاب تمرینات اجتهادی داده شده و هر یک از مسائل اصول و فقه به طور جد توسط استعداد ها و ظرفیت های برتر حوزه خراسان دنبال شود، گفت: امروز حوزه علمیه خراسان ظرفیت والایی در پیگیری رویکرد های جدید داشته و باید مکانیزم اجتهاد حکومتی در چنین فضایی طرح و بحث شود.
شایان ذکر است؛ حجت الاسلام علی اکبر نوایی، معون فرهنگی اجتماعی، حجت الاسلام مهدوی ارفع معاون آموزش و حجت الاسلام اسفندیاری معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان، مدیر حوزه علمیه خراسان را در بازدید از موسسه علمی، پژوهشی، فرهنگی الهادی همراهی کردند./۸۶۴/پ201/ب1