۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۲
کد خبر: ۵۱۵۳۷۰

نخستین پیش‌ نشست علمی همایش بین‌المللی فرآورده های حلال برگزار شد

نخستین پیش‌ نشست علمی همایش بین‌المللی فرآورده های حلال در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین محمود طباطبایی، دبیر علمی همایش بین‌المللی فرآورده‌های حلال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام محمود طباطبایی، دبیر علمی همایش بین‌المللی فرآورده‌های حلال، ظهر امروز در نخستین پیش‌ نشست علمی همایش بین‌المللی فرآورده های حلال در دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این که همایش بین المللی قرآورده های حلال از 22 تا 24 آذرماه سال جاری برگزار می شود، هدف این همایش را بررسی خلاء های پژوهشی در حوزه غذا، دارو، فرآورده های آرایشی و بهداشتی و پوشاک حلال در محورهای شریعت، پژوهش، فناوری و اقتصاد دانست.

وی با بیان این که حلال از واژه های ارزشمند دینی بوده اما متاسفانه امروزه عمده مصرف کنندگان حلال اعتقادی به آموزه های دینی و اسلامی ندارد، تصریح کرد: با این حال به سبب اهمیت و ارزش این محصولات در حوزه سلامت امروز مخاطبان بسیاری را از اقصی نقاط دنیا به خود جذب کرده و آن فضای گفتمانی را ایجاد کرده است.

دبیر علمی همایش بین المللی فرآورده های حلال با اشاره به ضرورت تاکید بر اهمیت موضوع حلال در جامعه اسلامی خاطر نشان کرد: کمیته امنیت و سلامت استان بنا بر تاکید ویژه دین مبین اسلام بر فرآورده های حلال اسفند سال 95 برگزاری چنین همایشی را به تصویب رساند چراکه متاسفانه بسیاری از مواد خوراکی امروز دارای افزودنی های اروپایی هستند.

حجت‌الاسلام طباطبایی با انتقاد از وجود درصدی از الکل در کالاهای مصرفی خانواده های ایرانی و حرمت آن بیان کرد: متاسفانه برخی افزودنی های مواد خوراکی منشای در حیوانات و حتی حشرات دارند اما متاسفانه بدون هیچ گونه انتقادی در بازار های اسلامی کشور ما به فروش می رسند در صورتی که باید حرمت و شان آن بررسی شود.

وی با بیان این که هر گونه کالای ساخته و تولید شده در کشورهای غربی امروز وارد کشور شده و مردم ما حتی با آگاهی از مبدا تولید آن را بدون هیچ گونه ابایی خریداری می کنند، افزود: متاسفانه این قضیه با مسائل فقهی و آموزه های دینی در تضاد است.

دبیر علمی همایش بین المللی فرآورده های حلال با بیان این که طلاب، روحانیت و حوزویان باید بنابر وجود هزاران روایت از ائمه اطهار و اهل بیت عصمت و طهارت در وسائل الشیعه به غذاهای حرامی که امروز در جامعه توزیع می شود توجه کرده و بنا بر روایات با آنان برخورد کنند، گفت: باید افزودنی مواد غذایی منشا دینی داشته و احکام فقهی آن مورد تاکید باشد.

حجت‌الاسلام طباطبایی یکی از مهمترین اختلافات امروز شیعه و اهل سنت را مرز میان حلیت و حرمت دانست و بیان کرد: متاسفانه بسیاری از همین مواد اولیه ژلاتین منشا حیوانی دارد و تولید کشورهای اسلامی نیست؛ همچنین عمده برچسب های حلالی که روی اجناس می خورد مطابق با عقاید اهل سنت نه شیعه و بر اساس گواهی و دستور آنان است.

وی با انتقاد از عدم تاکید بر موضوع فرآورده های حلال با وجود گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: امیدواریم این همایش با تاکید بر حوزه های دارو، پوشاک و محصولات آرایشی بهداشتی نقطه عطفی در توجه به این مساله باشد.  

شایان ذکر است؛ این همایش به همت معاونت سیاسی استانداری و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۲ تا ۲۴ آذرماه برگزار می شود و آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه ۳۰ شهریورماه است؛ همچنین پژوهشگران می‌توانند از طریق آدرس پستی http://cong-halal-iran۲۰۱۷mums.ac.ir مقالات خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند./864/پ203/ب1

ارسال نظرات