۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۵۱۶۲۱۴
با حضور مسؤولان عالی رتبه داخلی و خارجی؛

مراسم تحلیف رئیس جمهور برگزار شد

مراسم تحلیف حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با حضور مقامات بلندپایه کشوری و لشکری و همچنین مهماهان خارجی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
مراسم تحلیف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم تحلیف حسن روحانی رئیس‌جمهور، عصر امروز 14 مردادماه  در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و با حضور رؤسای قوای مقننه و قضاییه، اعضای شورای نگهبان، نمایندگان مجلس، وزرا و معاونان رئیس‌جمهور و سایر مسئولان لشکری و کشوری و همچنین میهمانانی از کشورهای دیگر برگزار ‌شد.

* متن سوگند رئیس‌جمهور به قرآن‌کریم در مراسم تحلیف

رئیس‌‌جمهور بعد از مراسم تنفیذ، در آئین تحلیف و در پیشگاه خداوند و ملت ایران و در حضور رئیس دستگاه قضا و اعضای شورای نگهبان، اینطور سوگند یاد کرد:

«بسم‏‌الله‏‌الرحمن‏‌الرحیم

من به عنوان رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که بر عهده‏ گرفته‏‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم.

در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم‏‌السّلام، قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم».

سوگندنامه به وسیله شخص رئیس‌جمهور و با صدایی که همگان می شنیدند، قرائت شد و در نهایت، سوگندنامه توسط شخص رئیس‌‌جمهور امضاء شد.

  • حضور بیش از 50 هیأت خارجی در مراسم تحلیف

بیش از 50 هیأت از مقامات، شخصیت‌ها و نمایندگان کشورها و سازمان‌های بین‌المللی جهان در آئین تحلیف رئیس‌جمهور شرکت داشتند.

«تان سری مولیا» رئیس مجلس مالزی، «ایگور دودون» رئیس‌جمهوری مولداوی و «شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان و «رمضان عبدالله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، «رابرت موگابه» رئیس‌جمهور زیمبابوه، «لستی سوم» پادشاه لسوتو، «کانر اوریلی» معاون رئیس‌جمهور ایرلند و «یحیی عمر» معاون رئیس‌جمهور نیجر از جمله این مهمانان بودند.

«چونگ سی کیون» رئیس مجلس کره جنوبی، «أنور محمد» نماینده ویژه رئیس‌جمهور سورینام، «ژان ماکس راکو توماموجی» رئیس مجلس ماداگاسکارد، «لحاجی بادومیا» معاون اول رئیس‌جمهور غنا، «ربینیو بودلو» وزیر خارجه سائوتومه و «ایسکا سیدیبه» رئیس مجلس مالی از جمله مهمانانی بودند که  در مراسم تحلیف حضور داشتند.

همچنین «ابواحمد فواد» از جبهه شعبیه و «ابونضال» از مسئولان گروه‌های فلسطینی، «ریچارد بیکن» رئیس گروه فراحزبی دوستی پارلمانی ایران و انگلیس، «عزت رشق»، «صالح عاروری»، «زاهر جبارین» و «اسامه حمدان» هیأتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از دیگر مهمانانی بودند که در مراسم تحلیف دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری حضور یافتند.

«کیم یونگ نام» رئیس کنگره ملی خلق کره شمالی و مرد شماره 2 این کشور، «بارناباس سیبوسیو دلامینی» نخست‌وزیر پادشاهی سوازیلند، «موسس علی» معاون نخست‌وزیر اوگاندا، «ژان ماکس راکو تو ماموجی» رئیس مجلس ماداگاسکار، «جاب ایندوگایی» رئیس مجلس ملی جمهوری متحده تانزانیا و هیأت دیپلماتیک جمهوری نامیبیا ، مهمانان دیگر این مراسم بودند.

همچنین «آلبرتو اورتگا» نماینده ویژه پاپ فرانسیس-اسقف رم و رهبر کلیسای جهانی کاتولیک و «آدریوس بروزگا» نماینده جمهوری لیتوانی، «دمبا فادیگا» معاون رئیس مجلس گینه، «مارکو پاوویچ» وزیر کار و امور بازنشستگی کرواسی نیز از مهمانان مراسم تحلیف آقای روحانی بودند.

براساس این گزارش، طبق قانون فردی که می‌‌خواهد رئیس دستگاه مجریه یا نخست‌وزیر باشد، باید در ابتدا سوگند یاد کند، محتوای سوگندها مبتی بر ارزش‌های حاکم بر کشورهاست و به این ترتیب همه سوگند یاد می‌کنند؛ یکی به قرآن، یکی به تورات و دیگری به انجیل.

«تحلیف» آئینی است که در هر گوشه از جهان با آداب و رسوم خاص مبتنی بر فرهنگ آن کشور برگزار می‌شود و در جمهوری اسلامی ایران نیز طبق اصل 121 قانون اساسی «رئیس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی در جلسه‏‌ای که با حضور رئیس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان تشکیل می‏‌شود، به ترتیب زیر سوگند یاد می‌کند و متن سوگندنامه را امضاء می‌نماید»:

مراسم تنفیذ روحانی صبح روز ۱۲ مرداد ماه با حضور رهبر معظم انقلاب و سایر مسئولان کشور در حسینیه امام‌خمینی (ره) برگزار شد.

مراسم تحلیف (سوگند یاد کردن) رئیس‌جمهور، نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورها و نظام‌های سیاسی دنیا به عنوان یک اصل قطعی مطرح است./۸۵۶/۲۰۲/ب2

ارسال نظرات