صهیونیستها چه خوابی برای عراق دیدهاند؟
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه «حمایت»، این روزنامه در یادداشتی از «حسن هانیزاده» نوشت:
همهپرسی اقلیم کردستان عراق برای جدایی از دولت مرکزی که قرار است در سوم مهرماه برگزار شود، نگرانیهایی را در سطح منطقه وجهان ایجاد کرده است. رهبران اقلیم کردستان به شدت در پی برگزاری این همهپرسی هستند، هرچند که برخی احزاب سیاسی در عراق و اقلیم کردستان، شرایط را برای برگزاری این همهپرسی مناسب نمیدانند.
اغلب کردهای "فیلی" که گرایش مذهبی مشخصی دارند و حدود یک میلیون و500 هزار نفر از جمعیت 4 میلیونی اقلیم کردستان را تشکیل میدهند، به شدت با برگزاری این همهپرسی مخالفاند. اتحادیه اروپا نیز تاکنون موضع شفافی در خصوص برگزاری همهپرسی اقلیم کردستان از خود نشان نداده اما اغلب کشورهای این اتحادیه با این همهپرسی مخالفت کردهاند.
آمریکا در دوران حاکمیت 8 ساله «باراک اوباما»، با طرح «جوزف بایدن»، معاون رئیس جمهور سابق این کشور برای تجزیه عراق به سه بخش کردنشین، شیعهنشین و سنینشین موافقت کرده بود؛ اما به نظر میرسد موضع «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور فعلی آمریکا نسبت به تجزیه عراق با موضع رئیس جمهوری سابق آمریکا تفاوت دارد. در جریان سفر اخیر «مسعود بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان عراق به واشنگتن، «دونالد ترامپ»، مخالفت خود را با برگزاری همهپرسی روز 25 سپتامبر (3 مهر) در اقلیم کردستان اعلام کرد. دولت «حیدر العبادی» نیز طی روزهای اخیر، مخالفت قاطع خود را با برگزاری همهپرسی اقلیم کردستان به اطلاع هیئت برگزار کننده این همهپرسی رساند.
تنها رژیم صهیونیستی است که به صورتی کاملاً آشکار از برگزاری همهپرسی اقلیم کردستان و تجزیه این منطقه از پیکره عراق پشتیبانی کرده است. دلیل این امر، آن است که رهبران رژیم جعلی صهیونیستی به دنبال عملیاتی کردن شعار «اسرائیل بزرگ از نیل تا فرات» هستند و تجزیه اقلیم کردستان، این فرصت را به رژیم صهیونیستی میدهد که به سواحل فرات دست پیدا کند.
در گذشته نیز رهبران رژیم اسرائیل از تجزیه سودان به دو بخش شمالی و جنوبی پشتیبانی کرده بودند زیرا کوچکسازی کشورهایی عربی و اسلامی، بخشی از استراتژی این رژیم تلقی میشود. اکنون هزاران تن از جاسوسان رژیم صهیونیستی در قالب کارشناس و مستشار نظامی در سودان جنوبی فعال هستند و علیه کشورهای عرب منطقه جاسوسی میکنند.
طبیعی است اگر همهپرسی اقلیم کردستان به جدائی این منطقه از دولت مرکزی عراق منجر شود، رژیم صهیونیستی در راستای ایجاد مزاحمت برای کشورهای محور مقاومت، پایگاههای نظامی متعددی در اقلیم کردستان تأسیس خواهد کرد. استراتژی رژیم صهیونیستی این است که پس از جدائی اقلیم کردستان از عراق، حضور نظامی و اقتصادی خود را در شمال عراق تقویت کرده و راه را برای ماجراجویی علیه کشورهای محور مقاومت هموار سازد.
رژیم صهیونیستی همچنین، درصدد برقراری بیشترین رابطه اقتصادی با اقلیم کردستان است تا بتواند بر چاههای نفت کرکوک تسلط پیدا کند. از این رو، از نظر کشورهای منطقه، جدائی اقلیم کردستان به شکلگیری کردستان بزرگ در خاورمیانه منجر خواهد شد که در حقیقت بحرانها را در منطقه تشدید خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران، با این رویکرد که مردم کردستان عراق در طول 8 دهه گذشته در مقایسه با کردهای سایر کشورهای منطقه، ستمهای مضاعفی را متحمل شدهاند، بیشترین کمکها را به مردم کردستان تقدیم کرد. اعتقاد مقامات ایرانی این است که مردم کردستان عراق برای بهبود وضع معیشتی خود این حق را دارند که از یک خودمختاری منطقی در چارچوب عراقی آزاد و یکپارچه، برخوردار باشند و هیچکس نباید در امور داخلی اقلیم کردستان دخالت کند؛ اما همهپرسی اقلیم کردستان که قطعاً به جدائی این اقلیم از پیکره عراق منجر خواهد شد، ناامنیها را در کشورهای همجوار عراق تشدید خواهد کرد.
از سوی دیگر، «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق، اخیراً در جریان دیدار با هیئتی از اعضاء ستاد برگزاری همهپرسی اقلیم کردستان، برگزاری این همهپرسی را خطر بزرگی برای وحدت عراق تلقی کرده است. برخی کارشناسان منطقهای اعتقاد دارند که اگر همهپرسی سوم مهر ماه منجر به جدائی اقلیم کردستان شود، منطقه در آینده شاهد جنگی فراگیر خواهد بود. از این رو، اکنون کشورهای منطقه تلاش میکنند تا رهبران اقلیم کردستان را به لغو برگزاری همهپرسی تشویق کنند و در چارچوب یک عراق یکپارچه و متحد باقی بمانند.
لذا منطقه در آستانه برگزاری همهپرسی سوم مهر ماه در اقلیم کردستان، شاهد یک تحرک سیاسی بین مقامات کشورهای همجوار عراق است زیرا این همهپرسی تأثیر خود را بر بافت اجتماعی، جغرافیایی و سیاسی این کشورها باقی خواهد گذاشت. افزون بر اینکه وجود اقلیم کردستان مرفه و برخوردار از یک خودمختاری قانونی، قطعاً امکان رشد بیشتری به اهالی این منطقه خواهد داد اما تجزیه کردستان تنها به سود رژیم صهیونیستی خواهد بود./۱۳۲۵//۱۰۲/خ