سیره عدالت محوری امام علی مورد توجه قرار گیرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سید یدالله یزدان پناه، مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی دوشنبه شب در نهمین همایش سالانه غدیرخم با موضوع نسبت حکومت و ولایت در واقعه غدیر که به همت بوستان نهج البلاغه آمل در سالن همایش های شهید رجایی برگزار شد با بیان اینکه حاکمیت الهی همان حاکمیت دینی و ولایی از آن خدا است، گفت: در حاکمیت الهی تمام دستورات براساس دستورات خداوند متعال است.
وی اشاره کرد: کسی که می خواهد کتاب الله را اجرا کند وشرایط آن را نداشته باشد حکومت الهی نبوده و حکومت طاغوتی است که در سوره مائده هم دستور قبل از غدیر وبعد از غدیر آمده است.
حجت الاسلام یزدان پناه با بیان اینکه سوره مائده، سوره امامت است، ادامه داد: رسول الله و اهل بیت(ع) به عنوان ولی فقیه هستند و کسی که نصب الهی نباشد طاغوت بوده و کسی باید باشد هم علم به امر الهی و از همه قوی تر، مدیر و مدبر در اجرا باشد.
وی با بیان این که در جمهوری اسلامی اصل ولایت فقیه برگرفته از اندیشه دینی است، گفت: فلسفه سیاسی یک واقعیت است که مقام معظم رهبری مکرر تاکید دارند به فضای برونی نظارت دارند که هدایت می کنند.
استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم اظهارداشت: در اندیشه دینی، بندگی از سوی ما و حاکم از حاکمیت خداوند منان است و خدایی که ما را خلق کرد چه حقی دارد و چرا باید نبوت را بپذیریم و چرا خداوند متعال پیامبر را فرستاد که ما بنده و حضرت حق مولای ما است.
وی افزود: در نهج البلاغه پایه اصلی اندیشه خدا و مولا است و خدایی که می شناسیم حکیم و عادل بوده و در کارش بدون حکمت و خیرخواهی کاری را انجام نمی دهد و آن چیزی که دستور می دهد برای سعادت و کمال انسان است.
مدیر گروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی ادامه داد: درصحنه اجتماعی با اندیشه الهی نتیجه می گیریم و حلقه حکومت الهی به حق خدا برگشت می کند که بنده باید خداوند متعال را اطاعت کند.
وی گفت: مسئله حاکمیت در فضای دینی بسیار حائز اهمیت است و امام علی(ع) صاحب مقام حاکمیت است و قوی ترین ولایت از آن رسول الله و اهل بیت معصومین(ع) است.
حجت الاسلام یزدان پناه ادامه داد: اگر در الزامات حاکمیت دینی به دنبال توسعه و رفاه باشیم کافی نیست و مهم ترین مقام حکومت دینی باید عدالت باشد و امام علی(ع) درکارش عدالت را توجه داشت تا جلوی ناعدالتی گرفته شود.
استاد فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه ضرورت دارد حاکمیت دینی دین را به تمام مردم برساند، گفت: نیاز است در حکومت دینی، دین عزت شود و اندیشه ناب معنوی بالا بیاید و اگر حضرت حجت بیاید بینش های مردم تعالی پیدا می کند.
وی ادامه داد: کمال ما این است که به اوج بندگی برسیم و توحید ناب به مفهوم حکومت الهی باشد و در حکومت دینی قرار نیست دین کنار گذاشته شود و فقط در بازار و اداره باشد که ضروری است تا در همه صحنه ها حضور داشته باشد.
سید نصرت الله فاضلی، دبیر شورای هماهنگی علمی سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش هم در این مراسم یادآورشد: در دنیای امروز چگونه باید حکومت کرد اما چه کسی باید حکومت کند مطرح نیست و در دین اسلام چگونگی حکومت و کسی که حکومت کند مهم است و ضرورت دارد تا حافظ کتاب الله و سنت باشد.
وی افزود: یکی از تفاوت های میان نظام دنیا با نظام دینی ما این است بعد از حکومت نظارت وجود ندارد و درایران اسلامی اصلی را به نام اصل ولایت فقیه داریم که درابتدا و در استمرار وجود داشته باشد که چگونگی حکومت و چه کسی حکومت کند را برای ما مهم کرده است.
فاضلی با اشاره به پیام تاریخی مقام معظم رهبری به کنگره حج امسال اظهارداشت: مبنی پیام مقام معظم رهبری بر این بود که جامعه دینی فهم درستی از دین ندارد و غدیر را درک نکردند و 38 سال از انقلاب اسلامی می گذرد و با همه مشکلات یک لحظه این حکومت را به حکومت دنیا نمی دهیم./1314/پ۲۰۲/ب۱