خودنمایی یکی از عوامل جامعه شناختی مدگرایی

حجت الاسلام مهدی دری امام جمعه هرمز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به مدگرایی و ابعاد آن گفت: مسأله مد و مدگرايي يكي از پديده هاي رايج اجتماعي معاصر است و شايد كمتر خانواده اي، با اين پديده درگير نشده باشد.
وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ بین مد و زیبایی و مد و تنوعطلبی افزود: انسان موجودی زیباگرا و مدگرا بوده و این خصوصیت نیز از امور فطری محسوب میشود.
حجت الاسلام دری در ادامه با بیان اینکه تنوعطلبی انسان، فلسفه توجه به مسأله مد شده است افزود: به فردی که توجه زیادی به زیباسازی و زیبا جلوه دادن ظاهر زندگی می کند و اهمیت زیادی برای این مسأله قائل است مدگرا می گویند.
امام جمعه هرمز با تاکید بر اینکه خودنمایی یکی از عوامل جامعه شناختی مدگرایی است تصریح کرد: مدگرایی نباید با عقل سلیم مخالفتی داشته باشد و یا منجر به اسراف شود،
حجت الاسلام دری با بیان اینکه مدگرایی به سبک غربی در فرهنگ دینی جایگاهی ندارد، بیان کرد: در قرآن نیز آیات متعددی مبنی بر نهی از اسراف آمده چراکه بسیاری از افراد به بهانه مدگرایی اسراف کرده و آن را به اصلی ناپسند و ضدارزش تبدیل میکنند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مدگرایی نباید منجر به تجملگرایی شود چرا که در اسلام نیز این اصل پسندیده نیست، گفت: در دین مبین اسلام، هر اصل پسندیدهای دارای یک چارچوب است، مد و مدگرایی نیز در اسلام دارای چارچوبهای معینی است تا به مدگرایی منفی تبدیل نشود.
امام جمعه هرمز با بیان اینکه مدگرایی ممکن است گاهی در محدوده موازین شرعی و با هدف به روز شدن باشد افزود: این نوع مدگرایی در اسلام نه تنها ممنوع نیست بلکه جایز است چون زمینه نزدیکی بیشتر فرد مدگرا یا دیگر افراد جامعه را فراهم می آورد.
وی با تاکید بر اینکه پیروى از الگوها و مدهاى غربى و پوشیدن لباسهاى با نشان خارجى یا تقلید از مدل موى سر فلان بازیگر، نمىتواند موجب پیشرفت و ترقى ما شود، ابراز داشت: خودباورى، اعتماد به نفس و پایبندى به اصول اعتقادى و ارزشهاى اخلاقى از مهمترین عوامل اصلى موفقیت در تمامى زمینهها است.
حجت الاسلام دری با ابراز تأسف از اینکه بیشتر مدهایی که در جامعه ما رواج می یابد از نوع مدهای ضد ارزشی و برگرفته از فرهنگ بیگانه و با ارزش های ملی - مذهبی ما مغایر است، تصریح کرد: مدگرایی افراطی موجب غفلت و هدر رفتن عمر و سرمایه می شود که این نوع کارکرد مد نیز در اسلام پذیرفته نیست.
وی، مدگرایی را تفکری وارداتی خواند و افزود: میل به امروزى شدن و مدگرایى به طور ناخواسته برخی افراد را به پیروى از الگوهاى بیگانه مى کشاند /851/ت۳۰۲/س