تأثیر پرخوری بر سلامت بدن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم خدایی، استاد حوزه علمیه خواهران امروز عصر در شبستان نجمه خاتون(س) آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه یکی از مهم ترین روش ها برای سالم نگه داشتن جسم و بیمار نشدن پرهیز از پرخوری است، گفت: امام علی(ع) در یک روایت نورانی می فرمایندکه پر خوری و پرخوابی جان انسان را فاسد کرده و برای بدن زیان بار است.
وی با اشاره به اینکه علت بیشتر بیماری های امروز در نخوردن غذاهای مفید، پرخوری و به هم خوردن غذاها با طبع ها و مزاج های مختلف است، افزود: در طب اسلامی اصل بر این است که انسان غذاهای با طبع معتدل را مصرف کند و الا مصرف غذاهای با طبع متضاد موجب بیماری جسمی و به هم خوردن طبع مزاجی انسان و خروج بدن از حد اعتدال می شود.
استاد حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: انسان باید قبل از اینکه سیر شود دست از غذا بکشد تا معده از فضای لازم برای هضم غذا برخوردار باشد اما متأسفانه عده ای نه تنها تا جایی که می توانند غذا می خوردند بلکه بعد از غذا با خوردن نوشیدنی نیز معده خود را پر می کنند و این موضوع انجام کار معده را مختل کرده و موجب دل درد و بروز انواع بیماری های گوارشی می شود.
خانم خدایی با تأکید بر اینکه طبق حدیثی از حضرت رسول(ص) خداوند سه چیز را در انسان دوست دارد، اظهار داشت: این سه چیز کم خوردن، کم خوابی و کم حرف زدن است.
وی با اشاره به اینکه پرخوری قدرت عقل را از بین می برد، گفت: کسی که زیاد غذا می خورد نمی تواند به درستی فکر کند و باید دقت کرد که پر کردن شکم و فشار معده بر چهره انسان نیز تأثیر داشته و زیبایی چهره او را از بین می برد.
استاد حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه امام صادق(ع) می فرمایند که مؤمن برده شکم نبوده و شهوت خوردن ندارد، افزود: کسی که در دنیا پرخوری کند در آخرت زیاد گرسنگی می کشد.
خانم خدایی یادآور شد: باید خوردن هر غذا متناسب با فصل آن باشد مثلا انسان در تابستان باید غذای با طبع سرد بیشتر مصرف کرده و در زمستان غذای با طبع گرم مصرف کند تا بیمار نشود و همچنین در فصل پاییز و بهار نیز باید غذاهای دارای طبع متعادل مصرف کرد تا بدنش سالم باشد و باید توجه داشت که سلامتی جسم به زیاد خوردن نیست بلکه به کم خوردن و همیشه خوردن است./968/پ۲۰۲/س