۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۱
کد خبر: ۵۳۳۸۹۶
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور مطرح کرد؛

استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه هدف برگزاری همایش طب و قضا در قم

شجاعی با اشاره به زمینه های علمی فراوان در شهر مقدس قم هدف برگزاری همایش طب و قضا در قم را استفاده از ظرفیت علما، فقها و حوزه های علمیه دانست.
همایش طب و قضا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، احمد شجاعی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور پیش از ظهر امروز در نشست خبری ششمین همایش طب و قضا که در مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد، عنوان کرد: همایش علمی طب و قضا با هدف بررسی و کنکاش در موضوعات مبتلا به قضات، حقوق دانان و پزشکان قانونی هر دو سال یک بار برگزار می شود و موضوعات مورد چالش و مورد نظر مطرح شده  و توسط محققان مورد بررسی قرار می گیرد.

وی افزود: بسیاری از موضوعات جزایی دارای قانون و مبنای قانونی است ولی در برخی موارد اشخاص مختلف برداشت متفاوتی از متن قانون دارند و این مسأله باید مورد کنکاش قرار بگیرد و توسط متخصصان مربوطه بررسی دقیق شود تا برداشت ها نزدیک به هم و قریب به واقع باشد.

شجاعی با اشاره به این که برداشت قضات و پزشکان قانونی نسبت به یک موضوع باید به هم نزدیک شود، گفت: این جلسات فرصتی برای طرح نظرات و برداشت صحیح از متن قانون است و در این همایش نیز کمبودهای قانونی احصاء شده و به قوای مقننه و قضاییه پیشنهاد می شود و البته از دستاوردهای این همایش می توان دستورالعمل هایی کاربردی داشته باشیم.

وی عنوان داشت: استقبال خوبی از این همایش شده علی رغم این که هریک از قضات و پزشکان قانونی و حقوق دانان از شهرهای مختلف به شهر مقدس قم آمده اند؛ دلیل برگزاری این همایش در استان قم که ششمین همایش است این بود که این شهر پتانسیل برگزاری نشست های علمی را دارد و دسترسی به فضلا و علما راحت تر بوده و مرکز علم و مباحث فنی به شمار می رود.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در این همایش سه محور رشد و کمال، سرایت صدمات و حرج مورد بررسی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: هر سه موضوع دارای اهمیت فوق العاده ای هستند و با توجه به این که در قم دسترسی به علما و فضلای حوزه داشتیم در کارگروه از حضور این افراد استفاده کردیم و بخش زیادی از سخنرانان نیز از علمای شهر مقدس قم بودند.

وی ادامه داد: همه می دانیم قانون همواره مقدم است ولی تضادها و ابهامات قانون و همچنین اختلافات آن با فقه شیعه در این همایش چند روزه مورد بررسی قرار گرفت البته برخی صحبت های مطرح شده در این همایش مؤید تضاد قانون با فقه نیست ولی خود علما و فقها در برخی موضوعات با هم اختلاف نظر دارند که لازمه فقه پویای شیعه است.

شجاعی در ادامه با اشاره به این که در تحصیل علم پزشکی تشریح آناتومی بسیار مهم است، ابراز داشت: در گذشته تأمین جسد راحت تر بود ولی بعد از انقلاب با این مشکل مواجه شدیم و دانشگاه های علوم پزشکی با مشکلات زیادی روبه رو هستند، البته مسأله شرعی آن بنا برضرورت آموزشی بنا بر فتوای رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید یکی از راه های آن اهدای عضو است که با تبلیغاتی که راه افتاد مردم خوب استقبال کردند و راه دوم اجساد ناشناس است که بعد از شش ماه با اجازه دادستان برای تشریح اهدا می شود که البته بسیار کم است.

وی تأکید کرد: گاهی اوقات برداشت های نادرستی از پزشکی قانونی می شود کلیه کارهای روی جسد سه درصد و تشخیص هویت و علت فوت است ولی مراجعات متعدد در موضوعات مختلف که نزدیک به 40 خدمت را شامل می شود که تصادفات، آزمایش گاه ها، کمیسیون های پزشکی، معاینات بالینی، بررسی صدمات در حوادث ناشی از کار، موضوعات تهاجمات جنسی، سلامت جسمانی و روانی در افرادی که می خواهند استخدام شوند، بررسی مسؤولیت کیفری، بررسی تحمل کیفر در افراد مختلف، فرزندخواندگی، اهدای جنین، مجوز سقط جنین از جمله آن است.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در مورد اطاله رسیدگی به برخی پرونده ها در پزشکی قانونی عنوان کرد: در مورد معاینات بالینی قسمت اعظم مراجعات در کمتر از دو ساعت جواب داده می شود ولی گاهی اوقات صدمات آن قدر زیاد است که برای بررسی این که چه نقص عضوی باقی می ماند باید مدتی صبر کرد که ماهیت صدمه مشخص شود و این موضوع گاهی اوقات تا یک سال طول می کشد./1330/پ۲۰۲/ی

برچسب ها: احمد شجاعی رسا
ارسال نظرات