۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۵۴۱۲۴۹
حبیب الله چایچیان شاعر آیینی درگذشت

آمده، ای شاه! پناهش بده

«حسان» نام شاعری در زمان پیامبر(ص) بود و آقای چایچیان به‌واسطه ارادتش به سلاله پاک محمدی، این تخلص را برای خود برگزید. حبیب‌الله چایچیان پس از شکستگی پا، دچار‌‌سکته مغزی شد و بدنش تقریباً بی‌حرکت بود و حدود دو سال و اندی در منزل تحت درمان قرار گرفت و نهایتا عصر پنجشنبه ۹ آذرماه دار‌فانی را وداع گفت.
چایچیان

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از صبح نو، پیکر مرحوم چایچیان متخلص به حسان صبح‌روز گذشته از مقابل بیمارستان شهدای تجریش تشییع و پس از آن در قطعه73 بهشت زهرا به‌خاک‌سپرده‌شد.مرحوم حبیب‌الله چایچیان متخلص به حسان در سال 1302 در تبریز چشم به جهان گشود و در 6 سالگی همراه خانواده به تهران آمد. مراسم ترحیم مرحوم حسان روز دوشنبه 13آذرماه در مسجد بلال سازمان صدا و سیما از ساعت 15:30 تا 17 برگزار خواهد شد.

پیام تسلیت وزیر ارشاد
آقای سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی درگذشت مرحوم حبیب‌الله چایچیان (حسان) را تسلیت گفت.
به گزارش «صبح نو»، در این پیام آمده است؛

انالله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت شاعر پیشکسوت اهل بیت عصمت (عهم) مرحوم حبیب‌الله چایچیان(حسان) موجب تالم و تاثر گردید.بهره‌گیری از محضر علما و بزرگان دین به‌ویژه تاثیر پذیری از آموزه‌های مرحوم علامه امینی (ره) در کنار طبع روان و اشعار دلنشین استاد حسان، حلاوتی دو چندان به سروده‌های این شاعر دلسوخته ائمه اطهار بخشیده بود.اینجانب ضمن عرض تسلیت، فقدان این شاعر آیینی و انقلاب اسلامی به جامعه فرهنگی و اصحاب شعر و ادب، از خداوند متعال برای آن فقید سعید غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان محترم صبر و شکیبایی مسالت دارم.


یادی از استاد
شامگاه پنجشنبه بود که خبر را در وب‌سایت یکی از خبرگزاری ها دیدم. خبر کوتاه اما تلخ و تکان دهنده بود و باورش بسیار سخت و دشوار.دلم می خواست که خبر صحت نداشته باشد اما حقیقت داشت و به ناگهان درفضای مجازی به نحو گسترده‌ای، بازتاب یافته بود و گریزی جز حسرت و اندوه باقی نمانده بود.استاد حبیب‌الله چایچیان متخلص به «حسان» از نامدارترین شاعران پیشکسوت شعر آیینی بود که با بیش از نیم قرن حضور در این عرصه و سرودن اشعاری ماندگار در مدح و منقبت و رثای خاندان پاک وحی (عهم) به حق به جایگاهی والا و مرتبه ای رفیع و رشک برانگیز در این ساحت مقدس دست یافته بود و همگان بر این امر و خدمات دیگرش به شعرو ادب آیینی واقف و معترف بودند.کارنامه‌ ادبی مرحوم استاد حسان در طول این مدت زمان دراز، بیانگر گفتنی‌های بسیاری است. به عبارت دیگر حیات ادبی او از جهات و جنبه های گوناگونی قابل بررسی و تجزیه و تحلیل است و چه بسا، بسیاری از خصوصیاتی که در وجود او جمع شده بود در کمتر شاعری قابل تجمیع باشد.

استاد حسان از شیفتگان و ارادتمندان دیرین اهل بیت عصمت و طهارت (عهم) بود که سرودن در این زمینه را از دوران قبل از انقلاب آغاز کرد و در آن دوران، حضور در چنین عرصه‌ای دشواری‌های خاص خود را داشت و چنین شاعرانی نه تنها مورد توجه رسانه ها و محافل و انجمن های ادبی قرار نداشتند بلکه با مشکلاتی نیز روبه‌رو بودند؛ به علاوه بر خلاف امروز از پاکت و کارت هدیه و سکه و سایر اقسام صله هم در آن دوران خبری نبود و تنها عشق و ارادت راستین شاعر بود که حرف اول و آخر را در این روایت شورانگیز می‌زد. سراینده مجموعه شعر آیینی «ای اشک ها بریزید» شاعر متعهد و پرکاری بود و گواه این مدعا آثار فراوان و کتاب هایی‌اند که تا کنون از ایشان چاپ و منتشر شده و این آثار به کرات در رسانه های گوناگون چاپ و در هیات های مذهبی خوانده و اجرا شده است.

همچنین بسیاری از شاعران امروز شعر آیینی در شمار شاگردان مکتب اویند و از اشعارش متاثر شده اند.شادروان حسان چایچیان از معدود شاعرانی است که شماری از آثارش با رویکرد مردمی و اقبال خواص روبه‌رو و الهام بخش بسیاری از صاحبدلان قرار گرفته است که این امر بی شک عنایتی است به اخلاص آن دلداده مرد بی ریا.اشعاری مانند آمدم ای شاه پناهم بده و امشب شهادتنامه عشاق امضا می‌شود و آثار دیگری از این دست، امضای او را در شعر و ادب آیینی ما جاودانه کرده است.و اما از دیگر گفتنی ها پیرامون استاد حسان وارستگی و اخلاف ستوده اوست که هرکسی را نمی توان به چنین صفاتی یاد و ستایش کرد و استاد در ادب و اخلاق نیز الگویی بود که محضرش را دلنشین و آموزنده می ساخت.اینک دریغ ما به از دست دادن او، دریغ به از دست دادن چهره مخلص و با اصالتی است که در پهنه ادبیات روزگار ما نظایر چندانی ندارد. خداوند روح بلند آن شاعر شوریده و دلبسته به عترت گرامی رسول اکرم ؟ص؟ را مشمول رحمت و با‌پیشوایان حق محشور فرماید./۱۳۲۵//۱۰۳/خ

ارسال نظرات