چند خبر کوتاه از حوزه علمیه خراسان
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی در دیدار حجت الاسلام سید مجتبی ملکی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش در مرکز مدیریت، ضمن تشکر از فعالیتهای انجام شده در ستاد همکاری ها با بیان اینکه جریان سالم فکری حاکم بر مدیریت آموزش و پرورش ستودنی است، مطرح کرد: همکاری متقابل حوزه با آموزش و پرورش را نباید به عنوان یک کار اداری و سازمانی قلمداد کرد، بلکه این مهم از رسالت های حوزه علمیه در عرصه تربیت و هدایت دینی میلیونها دانش آموز است.
مدیر حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آنچه آموزش و پرورش برای دانش آموزان به عنوان متون تربیتی و آموزشی و دیگر عرصه ها برنامه ریزی می کند، زمینه ورود به حوزه محسوب می شود از این رو همکاری با آموزش و پرورش برای حوزه های علمیه از اهمیت بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی با اشاره به مدارس پیش حوزوی غیرانتفاعی در خراسان رضوی زیرنظر حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: کمیته همکاری ها برای حضور نخبه های دانش آموزی به حوزه های علمیه، باید زمینه را فراهم کنند.
روحانیت، یاریگر آموزش و پرورش در تحقق سند تحول بنیادین
حجت الاسلام سید مجتبی ملکی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری ها در این دیدار، همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش را با تکیه به سند تحول بنیادین و تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تحول در نظام تعلیم و تربیت برشمرد و گفت: تحول در عرصه پرورشی نیازمند همت همه دستگاه های مرتبط با فرهنگ و تربیت به ویژه همکاری مضاعف حوزه و روحانیت برای کمک به آموزش و پرورش است.
وی با تاکید بر تعامل هرچه بیشتر حوزه و آموزش و پرورش ادامه داد: اگرچه در برگزاری و حضور موفق در المپیادهای آموزشی و علمی مقام های خوبی را کسب کرده ایم، اما در فعالیت های پرورشی توفیقات کمی داشتهایم، لذا حوزه علمیه باید به کمک آموزش و پرورش آمده و زمینه این توفیقات را بیش ازگذشته فراهم آورد.
امروز آموزش و پرورش آماده همکاری با حوزه علمیه است،
مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری ها با بیان اینکه امروز آموزش و پرورش آماده همکاری با حوزه علمیه است، در پایان ابرازکرد: انتظار می رود حوزه های علمیه فرصت را غنیمت شمرده و به دستگاه تعلیم و تربیت با نوآوری های به وجود آمده در بدنه روحانیت، یاریگر آموزش و پرورش در تحقق سند تحول بنیادین باشد.
گفتنی است، حجت الاسلام ملکی در این دیدار گزارش یک دهه فعالیت های ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش را ارائه کرد.
دیدار رییس سازمان تبلیغات اسلامی با مدیر حوزه علمیه خراسان
حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی مدیر حوزه علمیه خراسان در محل مرکز مدیریت این حوزه با اشاره به اهمیت تبلیغ گفت: برای هم افزایی و پیشرفت روز افزون در امر تبلیغ، باید طرح جامع تدوین شود که در این عرصه، حوزه علمیه هدف را تعیین و سازمان تبلیغات اسلامی جغرافیای تبلیغ را هماهنگ خواهد کرد.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: ما پذیرنده مبلّغان هستیم و می توان طی تفاهم نامه ای با حوزه علمیه و برنامه ریزی مدوّن، مسیر این پذیرش تسهیل شود.
ایجاد پایگاه داده های فرهنگی و دینی
وی در ادامه با اشاره به ایجاد پایگاه داده های فرهنگی و دینی اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی از سال ۸۵، پایگاه داده های فرهنگی و دینی را ایجاد کرده و محتوای این پایگاه می بایست در برنامه ریزی ها مورد توجه جدی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی با بیان اینکه حاشیه نشینی و مهاجرت از روستا به شهر از آسیب هایی است که کشور گرفتار آن می باشد، تصریح کرد: ما معتقد هستیم باید مهاجرت معکوس شود و شاهد مهاجرت از شهر به روستا باشیم چرا که اگر این موضوع شکل نگیرد با آسیب های جدّی روبهرو خواهیم شد.
اهمیت حضور روحانیان در مناطق مختلف کشور/ اضافه کردن بیش از ۱۰۰۰ نفر به ظرفیت روحانیان مستقر
وی در ادامه با اشاره به اهمیت حضور روحانیان در مناطق مختلف کشور گفت: روحانیان باید محور فعالیت های فرهنگی اجتماعی قرار بگیرند تا شاهد رشد فرهنگ و حوزه دین در عرصه های مختلف باشیم که ما در استقرار روحانی، طرح هیأت امنایی را پیاده کردیم که در این طرح در روستاهای نیمه بهره بردار توانستیم بیش از ۱۰۰۰ نفر را به ظرفیت روحانیون مستقر کشور اضافه کنیم که البته نیاز به تعامل حوزه های علمیه و مبلّغان هستیم.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی کشور به نقش آفرینی مبلغان و حوزههای علمیه در ترویج و تبلیغ اسلام در عرصه فضای مجازی تأکید کرد و افزود: نفوذ فضای مجازی زندگی ها را دگرگون کرده است و امروز نیازمند حضور جدّی و فعالیت مبلّغان در عرصه فضای مجازی هستیم.
وی اضافه کرد: با تعاملی که با کارشناسان فضای مجازی انجام شده به نظر می رسد تبلیغ در این عرصه مهم است و می بایست طلابی با رویکرد فضای مجازی به عنوان مبلغ تربیت شوند.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی تصریح کرد: در جنگ نرم، با نفوذ دشمنان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی طرف هستیم و شبکه های اجتماعی که مورد استفاده اکثر مردم است، از ترفندهای دشمنان به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در زمینه نظریه کم کار نشده است ولی تجربه آن کم است و در صحنه عملیاتی محسوس نیست، توضیح داد: باید گروهی مجرب که در نظام مدیریت اقتصادی موفق هستند، نظرخواهی شوند و از این افراد استفاده کنند./934/پ204/ب1