تمام دستگاهها در اجرای اقتصاد مقاومتی مسؤول هستند
حجت الاسلام سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره عملکرد دولت در زمینه عمل به شعار سال که بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است، گفت: مخاطب شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و تولید و اشتغال که در ابتدای سال از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، نه تنها دولت بلکه همه مردم ایران هستند.
وی افزود: در ماه دوازدهم سال هر ایرانی با شنیدن مکرر این شعار از سوی مقام معظم رهبری باید به وجدان خود مراجعه کند که تا چه اندازه توانسته به وظایف و مسؤولیتهای خود در راستای اقتصاد مقاومتی در خانواده، محیط کار، بخش خصوصی، تعاونی و دولتی عمل کند.
عضو جامعه روحانیت مبارز ابراز داشت: اقتصاد مقاومتی فقط موضوع واردات، صادرات، تولید و مصرف نیست بلکه یک موضوع عمومی است که مربوط به تک تک افراد، خانوادهها، ادارات، نهادها و ارگانها است و همه در آن نقش دارند و در صورت عملکرد ناصحیح باید مورد بازخواست و مؤاخذه قرار بگیرند.
وی افزود: یکی از موارد اقتصاد مقاومتی کنترل مصرف است. بر اساس آمار در یک سال، ۱۵ میلیون تن مواد غذایی دور ریخته و هدر داده میشود در حالی که با این مقدار سرمایه، میتوان غذای مورد نیاز ۱۵ میلیون نفر را تأمین کرد.
حجت الاسلام اکرمی اظهار داشت: اگر سری به غذاخوریها، رستورانها و سالنهای مراسمات بزنیم، میبینیم که مقدار بسیار قابل توجهی میوه و غذا دور ریز میشود، با دقت و ارزیابی شعار اقتصاد مقاومتی، نتیجه میگیریم که عملکرد خوبی در این زمینه نداشتهایم.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا تاکنون دولت اهتمام لازم را بر تولید و اشتغال نداشته است، در حالی که کشور در عرصه اقتصادی و ملت در زمینه معیشت با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند، گفت: وقتی مقام معظم رهبری شعاری را محور عملکردها قرار میدهند همه دستگاهها اعم از صداوسیما، آموزش و پرورش، آموزش عالی، تریبونهای نماز جمعه، مساجد و منابر تبلیغاتی، مطبوعات و رسانهها باید همکاری کنند، خود را مولد بدانند و در مصرف قناعت داشته باشند تا فاصلههای طبقاتی آرام آرام کاهش یافته و از بین بروند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه تمام آحاد جامعه باید در قبال این شعار خود را موظف و مسؤول بدانند، ابراز داشت: نباید اینطور باشد که عدهای برای حیوان خانگی خود میلیونها تومان هزینه کنند و عدهای دیگر در همسایگی و خویشاوندان همین افراد، برای تهیه غذای روزانه دچار مشکل و فقر باشند.
حجت الاسلام اکرمی در پاسخ به این سؤال که مجلس شورای اسلامی تا چه میزان توانسته در قانون گذاری مسیر را برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی هموار سازد، ابراز داشت: تا زمانی که همه با هم اراده، نظارت و اقدام عمومی نداشته باشیم نمیتوانیم دیگران را قانع کنیم که آیا به وظایف خود به خوبی عمل کردهایم یا خیر.
وی در پایان با بیان این که قوه مقننه، مجریه، قضائیه، نیروهای مسلح و تمام بخشهای خصوصی و دولتی موظف به اجرای قوانین هستند، ابراز کرد: بخش خصوصی، بخش عمده و سنگین جامعه است. اگر نقدینگی میلیاردی موجود را در شهرکها، کارگاهها و مناطق صنعتی و گردشگری و تولیدی به کار بیندازیم قطعاً اشتغالزایی خوبی صورت میگیرد؛ تولید، مقرون به صرفه میشود و میتوانیم صادرات غیر نفتی و واردات معقولی داشته باشیم تا همه بتوانند از منافع اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید بهرهمند شوند./969/ت302/ب1