۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۱
کد خبر: ۵۵۷۱۸۰
حجت الاسلام والمسلمین درایتی:

توهم قدرت منشأ استکبار در برابر خداوند است

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان توهم قدرت را منشأ استکبار در برابر خداوند دانست و گفت: عدم آگاهی از ضعف ها و گرفتاری های موجود در دنیا موجب شکل گیری توهم قدرت در بشر است.
درایتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام والمسلمین حمید درایتی شامگاه امروز در جلسه شرح خطبه غراء نهج البلاغه که در مجتمع بنی فاطمه برگزار شد گفت: امیرمومنان(ع) به انسان هشدار می دهند که پایان کار انسان رجعت به خدا است و باید این مهم را در برنامه ریزی های خود به طور مداوم در نظر بگیرند تا بتوانند معرفت صحیح را نسبت به او و زندگی به دست آورند.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به وجود صفت ضعف و استکبار در انسان افزود: نترسیدن از گرفتاری های دنیا که در پی توهم قدرت و آرزومندی به وجود می آید یکی از معضلات تربیتی بشر امروز است. این معضل انسان را دچار غرور می کند، به گونه ای که دیگر در برابر خداوند خاضع نیست.

وی توهم قدرت را منشا خودپرستی دانست و خاطر نشان کرد: فرعون هنگامی که قدرت خود را زیاد می دید ادعای خدایی می کرد. خداوند در قرآن می فرماید که او نه تنها ادعای خدایی می کرد بلکه به دنبال آن بود که با خدای موسی نیز بجنگد.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان اینکه عمر انسان کوتاه است تصریح کرد: انسان تنها مدت کمی به دلخواه خود زندگی خواهد کرد اما بعد از آن طبق آیه «ان ربک لبالمرصاد» با خداوند رو به رو خواهد شد. بزرگ ترین خسارت انسان هوی پرست حسرتی است که روز قیامت با نظر به اعمال خود نصیبش خواهد شد.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به اصل غافلگیر بودن مرگ افزود: امیرمومنان(ع) بیماری ها و مرگ را برای انسان ها کوبنده معرفی می کنند. فردی که در طول زندگی خود منکر حق و به دنبال آرزو ها و هوی های نفسانی خویش بوده است در رو به رو شدن با مرگ به شدت غافلگیر خواهد شد و همه چیز خود را از دست رفته خواهد دید.

وی خاطر نشان کرد: مرگ نوعی انتقال است و افرادی که فوت کرده اند در واقع در عالم دیگری هستند. امیرمومنان(ع) مرگ را سفری می دانند که ما نیز به سوی ملاقات کنندگان آن خواهیم رفت.

حجت الاسلام والمسلمین درایتی با اشاره به اصل ولایت به عنوان یکی از شرایط وقوع مرگ با سعادت افزود: امام صادق(ع) فرمودند: «در هنگام مرگ دو نفر را خواهید دید که چشم شما را روشن خواهند کرد. آن دو نفر پیامبر اکرم(ص) و امیرمومنان(ع) هستند. هرگز شخص مومن نخواهد مرد مگر اینکه در هنگام نزع جان آن دو را ببیند و هنگامی آنان را دید دیگر دوست ندارد که به دنیا برگردد»./861/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات