اعاده حیثیت و رد مال شرط پذیرش توبه در ارتباط با حق الناس است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد حجت الاسلام والمسلمین مجتبی درایتی شامگاه دوشنبه در جلسه درس اخلاق که در مجتمع بنی فاطمه برگزار شد گفت: احترام به مومنان بر حسب درجات ایمانی آنان یکی از دستوراتی است که دین در حوزه آداب اجتماعی مطرح می کند. انتخاب اسامی و القاب نشان دهنده تعلق خاطر ما به یک مجموعه فرهنگی است که به آن باور و در آن رشد یافتیم.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به ضرورت انتخاب نام نیک برای فرزندان افزود: از حقوق فرزندان بر والدین انتخاب نام نیکو، تربیت صحیح و تعلیم قرآن است. فرزندان باید بتوانند با نام خود ارتباط عاطفی برقرار کنند و مسیر و سبک زندگی خود را بر معنای نام خود بنا کنند.
وی تعلق خاطر را یکی از نتایج برگزیدن نام نیکو دانست و خاطر نشان کرد: در روایت آمده است که در قیامت اهل بیت(ع) افرادی را که نشانی از آن بزرگواران در خود دارند را شفاعت می کنند و نام نیکوی اهل بیت(ع) یکی از این نشانه ها است. البته نباید در زندگی به گونه ای بود که تنها نشان ما از اهل بیت(ع) تنها نام آنان باشد.
حجت الاسلام والمسلمین درایتی با توصیه به ادای صحیح اسامی گفت: گاها اسامی و نام ها که مربوط به اهل بیت(ع) هستند به صورت ناقص و سبک ادا می شوند و این نه تنها با شخصیت فردی که او را فرا می خوانیم هم خوانی ندارد بلکه در شان صاحبان واقعی آن اسم نیز نیست. اسامی مقدس را باید پاس داشت و نباید با تلفظ غلط آنان را سبک شمرد.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به لزوم پرهیز صدا زدن یکدیگر با نام کوچک افزود: والدین باید به فرزندان خود بیاموزند تا پدر و مادر خود را با نام کوچک صدا نزنند، متاسفانه این بی ادبی در جامعه به علت کم کاری در آموزش حریم ها وجود دارد. والدین نیز باید حرمت یکدیگر را در منزل نگاه دارند تا فرزندان حدود ها را به خوبی فرا گرفته و رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق آیات قرآن اگر فردی سابقه فسق آلودی داشته باشد نباید او را پس از ایمان آوردنش به همان نام و صفت های سابق صدا زد.
حجت الاسلام والمسلمین درایتی با بیان انواع آثار توبه تصریح کرد: توبه حقیقی آثاری نسبت به گذشته و آینده دارد. اثر توبه واقعی نسبت به آینده عزم بر عدم ارتکاب مجدد گناه و نسبت به گذشته جبران آن است.
استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان افزود: در ارتباط با حق الناس توبه حقیقی همراه با اعاده حیثیت و آبرو و رد مال است. اگر توبه انجام شود و این دو امر صورت نپذیرد توبه مورد قبول واقع نمی شود.
وی ادامه داد: خداوند افرادی را که توبه نمی کنند در قرآن ظالم می داند و طبق روایتی از امام موسی ابن جعفر(ع) افراد ظالم در روز قیامت مشمول شفاعت قرار نمی گیرند./861/202/ب1