ضرورت تقویت مدارس علمیه برای جلوگیری از هجرت طلاب به قم
حجت الاسلام زین العابدین زارع، مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، بهره گیری از توان تبلیغی طلاب این مدرسه در مناطق محروم و روستایی را از جمله برنامه های این مدرسه عنوان کرد.
وی با بیان این که در حال حاضر بیش از 70 طلبه در این مدرسه علمیه مشغول به تحصیل هستند، افزود: با توجه به کمبود مبلغ در مناطق روستایی از توانمندی طلاب علاقه مند این مدرسه در اجرای برنامه های فرهنگی و تبلیغی در طول سال استفاده می شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که متأسفانه بسیاری از طلاب بومی منطقه به دلیل ادامه تحصیل به قم مهاجرت کردند، بیان داشت: همین مسأله موجب خالی شدن شهرها و روستاهای منطقه از وجود طلاب و روحانیان مبلغ شده است.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساری، تربیت مبلغ برای مأموریت های تبلیغی را از جمله وظایف این مدارس عنوان کرد و افزود: فلسفه راه اندازی مدارس سفیران هدایت نیز تربیت مبلغان مورد نیاز جامعه به منظور نشر و گسترش معارف اسلامی در جامعه است.
حجت الاسلام زارع با بیان این که آشنایی طلاب مدارس با روش های نوین تبلیغ از جمله دروسی است که به صورت تخصصی در مدارس سفیران هدایت مورد تدریس قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: پاسخگویی به نیازهای روز جامعه از سوی مبلغان دینی نیازمند آشنایی با این روش های نوین تبلیغ است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که متأسفانه بسیاری از روستاها و مناطق محروم استان از نعمت روحانی بی بهره هستند، تصریح کرد: عدم حضور مبلغان دینی در چنین مناطق بستری را برای رشد ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی فراهم می کند.
حجت الاسلام زارع با بیان این که یکی از وظایف مدارس علمیه تأمین نیازهای تبلیغی شهرها و روستاها است، بیان داشت: در حال حاضر مناطقی که از حضور روحانی بهره مند هستند مسیر توسعه یافتگی را با سرعت در حال طی کردن هستند و از لحاظ فرهنگی و عقیدتی نیز مردم این مناطق از رشد قابل قبولی نیز برخودار بودند.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساری با اشاره به این که در حال حاضر تقاضا برای اعزام طلبه به مناطق روستایی بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: متأسفانه طلاب نیز به دلیل مشغله های تحصیلی نمی توانند همه وقت خود را به برنامه های تبلیغی در روستاها بگذرانند.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که نباید بگذاریم طلاب مدارس علمیه پس از گذراندن سطوح مقدماتی برای ادامه تحصیل به قم هجرت و مناطق مختلف استان از برنامه های تبلیغی محروم بمانند، تصریح کرد: اگر امکانات مناسب تحصیلی و رفاهی را برای طلاب بومی در استان فراهم کنیم می توان از ظرفیت تبلیغی آنها در این مناطق مورد نیاز بهره گرفت.
حجت الاسلام زارع با بیان این که امروز حضور روحانی در روستاها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در بسیاری از روستاها که نعمت روحانی بی بهره هستند متأسفانه برنامه های دینی و فرهنگی این مناطق هیچ رونقی ندارد و حتی برنامه های شرعی مردم نیز بر روی زمین مانده است.
مدیر مدرسه سفیران هدایت ساری با اشاره به این که متأسفانه در حال حاضر به دلیل نداشتن سطح سه در این مدرسه طلاب پس از گذراندن سطوح دو برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت می کنند، تصریح کرد: در صورت راه اندازی سطح سه در این مدرسه ضمن تثبیت حضور طلاب می توانیم بیشتر از توان و ظرفیت تبلیغی آنها در مناطق مختلف مرکز استان بهره گیریم.
حجت الاسلام زارع با بیان این که امروز جامعه ما در معرض خطرات ناشی از هجمه های فرهنگی و اجتماعی قرار دارد، افزود: تقویت مدارس علمیه و همچنین حضور مستمر طلاب و روحانیان مبلغ در این مناطق موجب کاهش هجمه های فرهنگی خواهد شد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که تقویت مراکز حوزوی در هر منطقه ای سرمایه گذاری مطمئن برای دفاع از دین و انقلاب است، خاطرنشان کرد: همان طور که امروز دشمنان در عرصه های فرهنگی سرمایه گذاری های کلانی انجام می دهند ما نیز نباید نسبت به مراکز اثرگذاری چون حوزه های علمیه بی تفاوت باشیم.
مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ساری، حوزه های علمیه را پشتیبان مطمئنی برای دفاع از دین و انقلاب معرفی کرد و گفت: حضور پررنگ حوزویان در جامعه همچون پادزهری قوی برای توطئه های فرهنگی دشمنان علیه انقلاب اسلامی است./۹۵۰/پ203/ب1