حجاب؛ امان اجتماعی
![حجاب](/Original/1397/02/24/IMG18300135.jpg)
![حجاب](/Original/1396/12/17/IMG12021025.jpg)
![حجاب عفاف](/Original/1396/07/01/IMG18233223.jpg)
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اینترنتی وسائل، با توجه به واقعیّت های موجود از حجاب در جامعه، باید تمام ابزار های فرهنگ ساز از قبیل کتاب، مطبوعات و صدا و سیما به سوی ارزش های اسلامی که یکی از بارزترین آن ها رعایت پوشش و حجاب برتر و مطلوب و امنیت اجتماعی فراگیر است، هدایت شوند و همه افراد را به مهم ترین وجهی رهنمون گردند. مهدی سلطانی رنانی در بخش دوم مقاله خویش، تحت عنوان «حجاب و امنیت اجتماعی 2» به بیان فواید مراعات حجاب و همچنین مضرات اهمال نسبت به آن، همت گمارده است. در ادامه گزارشی از این مقاله تقدیم می گردد.
1. آثار و فواید حجاب اسلامی بر تحقق امنیّت اجتماعی
نگارنده در ابتدا به بیان فهرستی از آثار و فواید حجاب بدین شرح می پردازد:
ایجاد آرامش روانی بین افراد جامعه، جلوگیری از تهییج و تحریک جنسی و خنثی نمودن لذایذ نفسانی، کاهش چشم گیر مفاسد فردی و اجتماعی در جامعه اسلامی، حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه اسلامی، حضور معنوی گرایانه زنان و مردان در محیط اجتماعی، کاهش تقاضای مد پرستی بانوان، حفظ ارزش های انسانی، مانند: عفت، حیا و متانت در جامعه، مصونیّت زنان در همه زمان ها و مکان ها، سلامت و زیبایی موقعیّت اجتماعی و فرهنگی مردان و زنان جامعه اسلامی، هدایت و کنترل و بهرهمندی صحیح از امیال و غرایز انسانی، مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب، از بین بردن فشار های اجتماعی نامشروع و نابهنجار.
نگارنده در ادامه نوشتار خویش به توضیح برخی از این فواید از جمله ایجاد آرامش روانی در افراد جامعه، حفظ و استیفای نیروی کار و مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب پرداخته است.
الف) ایجاد آرامش روانی در افراد جامعه: نفس آدمی دریایی از خواستنی ها و تمایلات است. زمانی که به چیزی رغبت پیدا کند همانند دریا، طوفانی می شود و تنها راه آرام شدن جزر و مد این دریا، رسیدن او به خواسته خویش است. لذا برای جلوگیری از چنین موقعیت مهلک و درد طاقت فرسایی، حجاب داروی درمان کننده و موجد امنیّت و صفای روحی است. همان طور که یک بانوی تازه مسلمان آمریکایی می گوید: «سلامت روح مرد و جامعه با نوع و کیفیت پوشش زنان، رابطه مستقیم و غیر قابل انکار دارد.
ب) حفظ و استیفای نیروی کار: اسلام با التفات ویژه به مسأله حجاب و پوشش زنان در محیط کار می خواهد که محیط اجتماع از لذت های ناهنجار جنسی، پاک شده و راه را جهت حفظ نیروی قدرتمند روحی و جسمی با حضوری معنوی در محل کار، بگشاید. در مقابل، بی حجابی و بد حجابی باعث سوق دادن لذت های جنسی از محیط کار و کادر خانواده به اجتماع و در نتیجه، تضعیف نیروی کار افراد جامعه و برهم زدن امنیّت اجتماعی آنان می گردد.
ج) مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب: حفظ حجاب و امنیّت اجتماعی و درک رابطه مستقیم و عمیق این دو مقوله، راه کارها و فواید بسیار ارزشمندی را جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی غرب ارائه می دهند از جمله: الف) باعث تبلیغ فرهنگ ناب اسلامی و تشویق جوانان به ازدواجِ موفقِ اسلامی می گردند؛ ب) جوانان را جهت تقویت روحیه و حفظ آرامش درونی به جای سوق دادن به محیط فحشا و اعمال مبتذل، به شرکت در فعالیت های هنری، ورزشی، فرهنگی و مذهبی رهنمون می شوند؛ ج) حفظ حجاب، نه تنها باعث ایجاد امنیّت اجتماعی فراگیر می شود، بلکه جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی، مسؤولان را از واردات کالای تجملاتی، لوازم بهداشتی و آرایشی مبتذل نهی می نماید.
2. آثار سوء بیحجابی و زوال امنیّت اجتماعی
1-2. سقوط شخصیّت
حجاب، قانون فطرت است و سرپیچی از قوانین فطری، زن را از هویت او خارج می سازد و خروج از هویت انسانی همان و سقوط از جایگاه بلند ارزشی شخصیتی همان. زن به دلایل زیر باعث اضمحلال امنیّت اجتماعی می شود:
الف. زن با از دست دادن شخصیت خویش، ارزش هایش منهدم شده و هوس رانی را در جامعه رواج می دهد، در نتیجه سلامت اخلاقی و به دنبال آن امنیت اجتماعی نیز کاهش می یابد.
ب. زنان، با غفلت از اصول اخلاقی اسلام، مسایل جنسی را به محیط جامعه کشانده و زمینه گسترش گناه و از هم پاشیدگی نظم اجتماع را به وجود می آورند.
ج. زنان، با بی حجابی به معصیت کبیره خود نمایی گرفتار آمده و بی حیایی را در جامعه ترویج می دهند، در نتیجه امنیّت اجتماعی، نابسامان گشته، از بین می رود.
2-2. تزلزل خانواده ها
یکی از آثار زیانبار بی حجابی بانوان، تزلزل خانواده هاست، زیرا آنان با گسترش و رواج مسایل جنسی از خانواده به جامعه، مرتکب ظلمی فاحش و غیرقابل جبران اجتماعی می گردند و روابط زناشویی در خانواده ها را متزلزل می کنند، در نتیجه امنیّت خانوادگی با خطرات جدی از قبیل از هم پاشیدگی بنیان خانواده و عقدهمند شدن مردان، روبرو می شود و این مشکلات زیان بار به محیط جامعه کشیده شده، امنیّت اجتماعی را در نظام اسلامی با آشفتگی جدی مواجه می سازد.
مقاله «حجاب و امنیت اجتماعی » نوشته مهدی سلطانی رنانی است که در مجله «درس هایی از مکتب اسلام»، سال 44، شماره 8 انتشار یافته است./999/د۱۰۳/س