۰۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
کد خبر: ۵۶۵۶۳۹
مبلغ حوزه:

مجالس مذهبی باید توأم با شعور و معرفت باشد

حجت الاسلام اخباری استفاده از قالب های متنوع در منابر را ضروری دانست و بر پرهیز از منبرهای یکنواخت تأکید کرد.
آخرین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها)

حجت الاسلام سیدعلی اخباری از مبلغان فعال و نمونه حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که مبلغان در نخستین مرحله باید خود را به معارف دین مجهز کنند، تصریح کرد: آشنایی با معارف دین در مبلغان باید به گونه ای باشد که هنگام حضور در محل تبلیغ بر اساس نیازهای مردم مطالب خود را ارائه کند نه این که مطالب آنها محدود به موارد خاص باشد.

استاد حوزه ادامه داد: به هرمیزان آیات و تفسیر قرآن کریم در منابر ماه مبارک رمضان بیان شود بازهم مردم از آنها خسته نمی شوند و به گفته رهبر معظم انقلاب باید از منابع بالا دستی برای مردم گفته شود و هر روزی که به قرآن  مراجعه شود برای مردم مطلب دارد.

وی در ادامه با بیان این که مجالس و محافل مذهبی باید توأم با شعور و معرفت کامل باشد، خاطرنشان کرد: امروزه مشاهده می شود برخی مراسمات عزاداری و مذهبی مداح محور هستند و تنها شور در آن جریان دارد، که می توان گفت چنین اتفاقاتی نشانه نفوذ فرهنگ غیر شیعی در مراسمات عزاداری است؛ مراسم عزاداری مداح محور همانند عملی است که انسان بدون معرفت آن را انجام دهد.

حجت الاسلام اخباری اضافه کرد: مداح محور شدن برخی مراسمات عزاداری نتیجه فعالیت های دشمن است که می خواهد مراسمات عزاداری در قالب عزاداری بمانند و به باطن عزاداری که معرفت است دست پیدا نکند؛ منبر سخنرانی نیز کانون معرفت به شمار می رود که اگر در مراسمی وجود نداشته باشد بدانید که خواسته یا ناخواسته در مسیر دشمن حرکت می کنند.

این کارشناس مذهبی افزود: مبلغان نیز برای این که بتوانند از مداح محوری در مراسمات عزاداری جلوگیری کنند باید مطالبی به روز برای مردم بیان کنند به گونه ای که مخاطبان حداقل به یک نکته جدید دست یابند از سوی دیگر از منبرهای طولانی خود داری کنند.

وی استفاده از شیوه های نوین در ارائه سخنرانی را ضروری دانست و تصریح کرد: منبر نباید برای شنونده یکنواخت و تکراری باشد بنابراین ضروری است که مبلغان از شیوه ها و قالب های مختلف منبر همانند طرح سؤال یا موارد دیگر استفاده کنند./1324/ت۳۰۲/ج

ارسال نظرات