ضرورت توجه به طرح مهارت آموزی در مساجد
به گزارش خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری در دیدار عبدالنبی سواعدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان اظهار داشت: فقدان مهارت در بین جوانان بیکار جامعه معضل جامعه کنونی است، مهمترین و یگانه راه اشتغال جوانان مهارت آموزی است و این وظیفه خطیر بر عهده فنی و حرفه ای قرار دارد که انتظار می رود بصورت شایسته مدیریت شود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان تصریح کرد: امروزه تمام درهای ورود به بازار کار در کشور بسته و تنها راه توسعه اشتغال فراگیری آموزش فنی و حرفه ای است، نیاز سنجی آموزش مهمترین منبع هدایت جوانان به مهارت آموزی منجر به اشتغال پایدار می شود.
امام جمعه اهواز خواستار اجرای طرح مهارت آموزی در مساجد شد و عنوان کرد: در مساجد با ایجاد یک کارگاه مهارت آموزی زمینه توسعه آموزش فنی و حرفه ای در جامعه فراهم و به فعالیت آموزش پرداخته شود.
زعیم حوزه علمیه خوزستان افزود: طرح آموزش جوانان در مساجد می تواند از طرح های موفق مهارت آموزی در جامعه باشد که نیاز به همکاری نزدیک و مدیریت اجرای آن از سوی فنی و حرفه ای است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: توقع فارغ التحصیلان دانشگاهی برای استخدام پشت میز نشینی است حال آنکه یکی از دلایل عدم اشتغال آنان فقدان مهارت برای مشاغل فنی و تخصصی است.
آیت الله موسوی جزایری اضافه کرد: طرح آموزش سربازان از طرح های بسیار عالی است که اگر به خوبی هدایت و اجرا شود بسیاری از جوانان پس از گذراندن دوران مقدس سربازی جذب بازار کار خواهند شد.
وی خواستار اجرای طرح استاد شاگردی شد و گفت: در گذشته با شاگردی جوانان در کنار پدران و نزدیکان و فراگیری فوت و فن سبب ورود به بازار کار و اشتغال آنان می شد که با از بین رفتن استاد شاگردی تولید در شهرها و روستاها از بین رفت و افزون بر بیکاری جوانان سبب شد بسیاری از نیاز های جامعه از خارج وارد شوند.
در ادامه این دیدار عبدالنبی سواعدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان ضمن تقدیر از توجه و حمایت نماینده ولی فقیه در استان از مهارت آموزی عنوان داشت: رویکرد مهارت آموزی در استان در جهت ایجاد اشتغال پایدار است و بر کسی پوشیده نیست.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان اظهار داشت: فنی و حرفه ای محور مهارت آموزی در استان است مه به صورت هدفمند رسالت خود را دنبال می کند.
این مقام مسؤول به اجرای طرح توانمند سازی مناطق حاشیه اشاره و بیان داشت: فنی و حرفه ای در جهت کاهش آسیب های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم به کمک استانداری در مناطق محروم اقدام به مهارت آموزی جوانان و تربیت آنان برای ورود به بازار کار کرد که این طرح بسیار موفق بوده بطوریکه در سال 97 نیز ادامه خواهد داشت.
سواعدی خاطر نشان کرد: فنی و حرفه ای دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان و پارک علم و فناوری به عنوان سه ضلع یک مثلث توانستند برای نخستین بار در کشور طرح موفق جاک راه اندازی کنند که سبب شد وزارت علوم آن را به سایر دانشگاه های کشور ابلاغ کند.
وی گفت: در این طرح دانشجو پس از کسب مهارت در دوران تحصیل فردی با توانمندی مهارتی فارغ التحصیل می شود و آموزش فنی و حرفه ای متناسب با بازار کار ارائه و تعداد بسیاری از فارغ التحصیلان مهارتی جذب بازار کار خواهند شد./۹۴۵۶/د103/ب1