روزه باب عبادت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا تقوایی استاد حوزه علمیه در مراسمی که شامگاه گذشته در مسجد باب الحوائج لویزان برگزار شد، گفت: برای طی مواقف برزخ و آخرت باید به دنبال انجام اعمال خوب و اثر بخش باشیم. گاهی یک عمل، تمام خیرات و هستی را به قلب انسان نازل میکند.
وی افزود: در مهمانی خداوند همه چیز به نحو احسن وجود دارد اما باید به آن معرفت پیدا کرده و شکر آن را به جا بیاوریم. تواضع در نماز، رکوع و سجود سبب نزول رحمت الهی میشود. سجده، مقام نور خداست. اگر نور خدا در عبد تجلی کرد تمام امورات او اصلاح میشود.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: روزه یعنی ترک غیبت، تهمت، افترا و حفظ زبان و قلب از خطورات شیطانی. روزه یعنی ترک هر کاری که خداوند متعال انسان را از انجام آن منع کرده است.
وی افزود: انسان، محدود و خدای تبارک و تعالی نامحدود است. شب قدر، شب زنده شدن و درک حقایق علمی است و لازمه آن خالص شدن برای وجه الله است.
حجت الاسلام والمسلمین تقوایی با بیان اینکه علم باید با تهذیب نفس همراه باشد تا به درک و معرفت و شهود تبدیل شود، اظهار داشت: علمی که انسان را به حق و خدا نرساند، علم نیست. طلب علم، فریضه است.
وی بیان داشت: شب قدر در واقع رسیدن به تقدیر، قضا و ابرام در کل عمر است. فلاسفه و حکما معتقدند تقدیر برای عالم مثال، ملکوت و نفوس است، قضا برای عالم عقول است که قضا در آنجا مستحکم میشود و ابرام برای عالم اسماء و صفات است.
استاد حوزه علمیه ابراز داشت: شب قدر، فوق زمان و مکان است. در شب قدر باید به حقیقت وجودی خود نزد خداوند برسیم. شب قدر یعنی انسان نقطه اطلاقی عالم را درک و سرنوشت خود را تغییر دهد اما نکته قابل توجه این است که باید بر آن مراقبت داشته و اهل عمل صالح باشد.
حجت الاسلام والمسلمین تقوایی اظهار داشت: ریشه خلقت عالم، محبت به خداست که از طریق ترک حرام و مکروه به دست میآید. در مرحله اول باید قابلیتها را اصلاح کرد. روزه، باب عبادت است و خدا، پاداش آن؛ امساک دل بالاتر از امساک زبان و امساک زبان بالاتر از امساک بدن و شکم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر اعمال انسان از رجس و پلیدی پاک شود، خداوند عزوجل او را به مقامات عالی میرساند./۹۶۹/پ۲۰۲/ب۱