۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۲
کد خبر: ۵۸۵۲۳۹
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:

استان اصفهان بيشترين جذب يارانه كتاب را دارد

معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: استان اصفهان از بيشترين جذب يارانه ها بهره برده است و استان هاي قم، خراسان رضوي و تهران در رتبه هاي دوم تا چهارم قرار دارند.
محسن جوادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، محسن جوادي بعد از ظهر امروز در نشست خبري برنامه هاي هفته کتاب و کتابخواني در کاشان رقابت براي پايتختي کتاب در کشور را سخت و فشرده دانست و گفت: خوشحال هستم از اينکه  کاشان موفق شد به عنوان چهارمين پايتخت کتاب ايران انتخاب شود.

وي با اشاره به 15 هزار ناشر و بيش از 18 هزار  مؤلف، نويسنده، اهل قلم و تصويرگردر كشور، افزود: تلاش مي شود  براي مولفان و پديدآوردگان فرايندي پيگيري شود تا بتوانند مانند اهل قلم از صندوق حمايت خدمات استفاده كنند.

به گفته وي، قرار است پرداخت تسهيلاتي براي اين قشر از جامعه مصوب شود تا مانند سال گذشته که در اختيار 250 نفر از اهل قلم قرار گرفت در اختيار آنان نيز گذاشته شود.

جوادي يادآور شد: هم اکنون نزديک به 106 هزار نفر اعم از نويسندگان، مترجمان، تصويرگران و ميراث داران عضو صندوق حمايت از هنرمندان هستند که درحال حاضر مباحث بيمه و همچنين بيمه تکميلي آنان درحال پيگيري است.

وي در ادامه بدون اشاره به پايين ترين جايگاه استانها به لحاظ سرانه مطالعه در کشور افزود: اصفهان از نظر طرح هاي حمايتي فصلي در زمينه کتابخواني گوي سبقت را از تمام استانهاي کشور ربوده است.

به گفته وي، استان اصفهان از بيشترين جذب يارانه ها بهره برده و استان هاي قم، خراسان رضوي و تهران در رده هاي پس از آن قرار دارند.

جوادي همچنين از راه اندازي 762 باشگاه كتابخواني در استان اصفهان خبر داد و با اشاره به اينكه استان اصفهان رتبه نخست را در راه اندازي باشگاه كتابخواني دارد، اظهار داشت: استان اصفهان در ترويج کتابخواني نيز رتبه نخست را در بين استانها دارد و استانهاي بوشهر و خوزستان بعد از استان اصفهان در رتبه هاي دوم و سوم قرار دارند.

معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه به برگزاري نمايشگاه بين المللي كتاب تهران اشاره كرد و يادآور شد: از سوی معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بن کتاب در اختيار بيش از 10 هزار نفر از پديدآوردگان قرار مي گيرد.

به گفته وي با توجه به اينكه بن رايگان در سيستم اين وزارتخانه حذف شده است، اما تنها قشري که از بن کتاب رايگان از سوي موسسه خانه کتاب ايران بهره مي برند، اهل قلم هستند.

جوادي يادآور شد: اگر کتاب پديد آورندگان به فروش برود منجر به تجديد چاب و باعث رونق گرفتن اقتصاد پديد آوردندگان مي شود و ناشران مي توانند حق التحرير بيشتري به پديد آورندگان پرداخت کنند.

ابراهيم حيدري مدير کل دفتر مطالعات برنامه ريزي فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير ستاد هماهنگي شهرها و روستاهاي دوستدار کتاب نيز در اين نشست خبري، برنامه پايتختي کتاب را يک مسابقه برنامه نويسي بين شهرها اعلام كرد.

به گفته وي، برند پايتخت کتاب که هم مادي و هم معنوي است مي تواند براي يک شهر مشارکت، اعتبار و  درآمد به ارمغان بياورد، از اين رو برخي از پايتخت کتابها توانسته اند 10 تا 400 ميليون تومان اعتبار جذب كنند.

وي با اشاره به اينكه براي هر شهر پايتخت کتاب به صورت مستقم حواله 60 ميليون کتاب اهدا مي شود اظهار داشت: 30 ميلون تومان نيز براي راه اندازي دبيرخانه پايتختي کتاب در اختيار آنان قرار مي گيرد.

حيدري يادآور شد: در نمايشگاه کتاب تهران 10 روز ميزبان شهرهايي هستيم که به عنوان پايتخت کتاب انتخاب مي شوند و روزي به نام آن شهر نيز نام گذاري کرده ايم./1307/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات