۱۹ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۶۰۲۷۶
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار كرد؛

نشست هم‌انديشي حوزه و علوم انساني

رسا، سرويس فرهنگي ـ نشست هم‌انديشي «حوزه و علوم انساني؛ جايگاه، آموزش و پژوهش» در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
نشست هم‌انديشي حوزه و علوم انساني

به گزارش خبرگزاري رسا، نشست هم‌انديشي «حوزه و علوم انساني؛ جايگاه، آموزش و پژوهش» نخستين جلسه از سلسله نشست‌هاي تحول و ارتقاء علوم انساني در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.

اين جلسه با حضور شماري از روساي مراكز پژوهشي- حوزوي و مسؤولان و مديران گروه‌هاي پژوهشگاه، به منظور جلب نظر صاحب‌نظران اين عرصه، پيرامون حوزه ونقش آن در توليد علوم انساني اسلامي برگزار شد.

در ابتداي جلسه حجت‌الاسلام‌ مسعود آذربايجاني، قائم مقام رياست پژوهشگاه، حوزه و دانشگاه در سخناني با اشاره به نقش راهبردي پژوهش در توليد علوم انساني اسلامي، بر ضرورت داشتن نگاه تمدني به علوم انساني و ارتقاي كيفيت آموزش و ترسيم روش‌شناسي هدفمند و مناسب براي دست‌يابي به علوم انساني بومي تاكيد كرد.

وي همچنين افزود: در حال حاضر در حدود 80درصد منابع علوم انساني در كشور، همان علوم غربي، با مباني معرفت شناسي خاص خود بوده و توليد آثار نيز بيشتر ترجمه‌اي است كه اين امر اهميت انجام پژوهش در علوم انساني و توليد علوم انساني اسلامي را افزايش مي‌دهد.

وي اظهار داشت: نتايج اين نشست كه شامل تبادل‌نظر و رايزني در زمينه علوم انساني اسلامي است، در شفاف‌سازي و بهبود سياستگذاري حوزه و نظام در خصوص علوم انساني مد نظر خواهد بود.

در ادامه حجت‌الاسلام‌ محمدتقي سبحاني، استاد و پژوهشگر حوزه، بر نقش حوزه به عنوان مجموعه‌اي مفيد و تاثيرگذار در مديريت كلان كشور، تصميمات بنيادين و مهندسي فرهنگي كشور تاكيد كرد.

سپس حجت‌الاسلام احمد واعظي، رئيس دانشگاه باقرالعلوم(ع) ايجاد منابع و امكانات لازم را براي مشاركت در عرصه مديريت كلان كشور و به ويژه در زمينه علوم انساني، را ضروري دانست. وي همچنين ضرورت برخورداري از نيروي‌انساني، توانمندي لازم و تعامل ميان نهادهاي پژوهشي حوزوي در تعريف پروژه‌هاي كلان را يادآور شد.

در ادامه دكتر اخوان‌علوي، معاونت اداري- مالي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سخناني با تشريح 5شاخص يك حوزه مطالعاتي براي تبديل آن به رشته علمي، بر لزوم ايجاد پيوند ميان نيازهاي ملي و جهت‌گيري‌هاي تحقيقاتي و آموزشي حوزه تاكيد كرده و نتيجه آن را استفاده بهتر دولت از منابع و تعالي آموزش‌هاي درون حوزه دانست.

سپس دكتر محمودحكمت‌نيا، نماينده پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، با اشاره به جايگاه نهاد حوزه در نقشه جامع علمي كشور، ارتقاي آن را براي دست‌يابي به علوم انساني اسلامي لازم خواند.

حجت‌الاسلام‌ عماد، معاونت پژوهشي حوزه علميه قم نيز يكي ديگر از حاضران در اين نشست بود كه پس از ارائه تعريفي از رسالت اصلي حوزه، تدوين نظام تعاملي ميان حوزه با ساير نهادهاي آموزشي و پژوهشي و مراكز تصميم‌گيري‌هاي كلان كشور را راهبردي اساسي براي تاثيرگذاري دانش‌هاي حوزه در عرصه علوم انساني دانست.

در ادامه حجج اسلام‌ سيدمحمدغروي، حسن‌آقانظري، دكترسعيدي‌روشن، حسين‌بستان و دكترسيدحميدرضاحسني، از مديران گروه‌هاي پژوهشي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن بيان مواضع خود به نقاط ضعف، قوت و راهكارهايي در زمينه موضوع نشست اشاره كردند.

در پايان حجت‌الاسلام‌حميدپارسانيا، رئيس كميسيون حوزوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به نهضت ترجمه در علوم انساني، بر ضرورت وجود كانوني براي هدايت و كنترل آن تاكيد كرد.

حجج‌اسلام، مهدي‌عليزاده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ‌اسلامي، نعمت‌اله‌پناهي بروجردي و سيدجوادمحقق‌ از موسسه قدر نيز در ادامه به بيان ديدگاه‌هاي خود پرداختند.

گفتني است، در تدوين برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران و با توجه به سياست هاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري، رسالت تحول و ارتقاء علوم انساني بر عهده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نهاده شده است.

ارسال نظرات