۱۳ مرداد ۱۳۸۸ - ۲۲:۲۹
کد خبر: ۶۰۹۶۹
نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری:

نقش روحانیت در قیام مشروطه انکار ناپذیر است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری گفت: مشروطه و شهادت شیخ فضل الله، بزرگترین عبرت برای جهانیان در طول تاریخ استکبار و استعمار است.
نماينده مردم مازندران در خبرگان رهبري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام و المسلمین سید صابر جباری، نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری، درمراسم گرامیداشت یاد و خاطرات شیخ فضل الله نوری در مسجد امام جعفر صادق (ع) بهشهر، با اشاره به تلاش آن عالم بزرگ برای تحقق مشروطه مشروعه و مقابله با استبداد شاهی گفت: مشروطه آغازش خوب اما عده ای دنبال حذف مشروعیت بودند تا استبداد را برگردانند که آیت الله شیخ فضل الله نوری با آن مخالفت کردند.
 
وی ادامه داد : سفارت روسیه پیشنهاد پناهندگی یا نصب پرچم روسیه رابه شیخ فضل الله نوری داد اما آن شخصیت بزرگ دینی با صلابت و در حالی که می دانست به شهادت می رسد گفت: مسلمان زیر پرچم بیگانه نمی رود و پناهنده به کفر نمی شود که این افتخار بزرگی است.
 
امام جمعه بهشهر در ادامه اظهار داشت: این فریادگر توحید و اندیشمند حسینی، با غیرت علوی، مایه عزت ایران اسلامی شده است.

وی ادامه داد: دشمن نتیجه ای که از اختلاف بین خواص مسلمین گرفت، از دیگر وسایل و نقشه ها نتوانست بگیرد و نمونه بارز آن، ایجاد دوگانگی وا جتماع بر شهادت شیخ شهید است.
 
حجت الاسلام و المسلمین جباری با گرامیداشت سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری یادآور شد: باید قدر علما و روحانیان را بدانیم چرا که شاهد بودیم سردمداران کفر و طاغوت زمان چگونه از این روحانیت و علما وحشت داشتند و بیشترین ضربه را از این بزرگواران خوردند و اینان همیشه سد راهشان بودند و آنان نمی توانستند دست به هر خلافی بزنند.
 
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مشروطه دوران بسیار خوبی است که محور این حرکت را روحانیان در دست داشتند و درس های بسیار زیادی برای مردم، نخبگان، اهل فکرو قلم وجود دارد.

وی گفت: شیخ فضل الله نوری از رهبران مشروطیت بود که همیشه به مشروعه بودن مشروطه تاکید داشت و می گفت که مشروطه مشروعه موفق خواهد بود و مشروطه بدون قید مشروعه نا موفق است.
 
امام جمعه بهشهر با بیان این‌که این عالم برجسته یک تنه در مقابل دشمنان اسلام، آنهایی که مشروطه خالی از مشروعین را می خواستند ایستادگی کرد، افزود: آن عالم برجسته با خون خود ثابت کرد، باید مشروطه باشد و از شرع مقدس اسلام نشات بگیرد./پ202
ارسال نظرات