۸ اختراع مهم سیاهپوستان که زندگی روزمره ما را آسان کردند + تصاویر
به گزارش خبرگزاري رسا، بسیاری از مردم راجع به اختراعات مشهور مثل لامپ، جینهای کتونی و آیفون شنیدهاند. اما بیشمار اختراع دیگر نیز داریم، ابداعاتی که زندگی روزمره ما را آسان میکنند، ولی معمولاً به راحتی از آنها میگذریم. اختراعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته شده توسط نوآوران آفریقایی ساخته شدهاند، از چراغ راهنمایی و رانندگی گرفته تا میز اتو.
میز اتو
اختراع شده توسط سارا بون
سال ۱۸۹۲
میز اتو یکی از آن محصولاتی است که به همان اندازه که به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، نادیده گرفته میشود. اواخر سده ۱۹ میلادی، یک زن آفریقایی به نام سارا بون که برده به دنیا آمده بود میز اتو را به شکلی چشمگیر بهبود داد.
به عنوان یکی از نخستین زنان سیاهپوست که پتنتی به نام خود ثبت کرد، او میز اتو قبلی که اساسا یک بلوک چوبی افقی و در سال ۱۸۵۸ پتنت شده بود را برداشت و به شکلی مشابه نمونههای امروزی درآورد. در طراحی سال ۱۸۹۳ بون، میز اتو شامل طراحی باریکتر و خمیده بود که اتو کردن البسه، خصوصا لباس زنانه را آسانتر میکرد. طراحی بون بعدا با طراحی رایج امروزی ادغام شد.
سیستم امنیتی خانگی
اختراع شده توسط مری ون بریتن براون
سال ۱۹۶۶
قبل از اینکه سیستمهای امنیتی خانگی به پایه ثابت منازل تبدیل شود، یک پرستار آفریقایی به نام مری ون بریتن براون یک دستگاه امنیتی ابتدایی برای خانه خود ساخت. او که شبها را به دور از همسرش و به تنهایی در کویینز نیویورک سپری میکرد، با مشاهده نرخ جرایم در محله خود احساس ناامنی میکرد. علاوه بر این، پلیس آن دوران غیر قابل اتکا بود؛ بنابراین او دستگاهی ساخت که باعث میشود شبها احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشد.
براون در سال ۱۹۶۶ سیستمی ابداع کرد که مجهز به یک دوربین بود و میتوانست وارد چشمیهای در اصلی منزل او شود. تصویر دوربین سپس روی مانیتوری درون خانه به نمایش درمیآمد و به او اجازه میداد میهمانان ناخوانده را از این سوی در تماشا کند.
او قابلیتهای دیگری هم به سیستم امنیتی خود اضافه کرد: مانند یک میکروفون برای صحبت کردن با هرکسی که پشت در است، یک دکمه برای باز کردن قفل در و یک دکمه دیگر برای برقراری تماس با پلیس. براون و همسرش همان سال پتنت این سیستم امنیتی را به ثبت رساندند و حقوق آن را سه سال بعد، در سال ۱۹۶۹ به دست آوردند. سیستمهای امنیت خانگی امروزی معمولا از نظر قابلیت شباهت زیادی به طراحی براون دارند.
چراغ راهنمایی و رانندگی
اختراع شده توسط گرت مورگان
سال ۱۹۲۳
گرت مورگان که بردهزاده بود و تنها تحصیلات پیش دبستانی را پشت سر گذاشته بود چندین ابتکار جالب در زندگی خود داشت که از جمله آنها میتوان به ماسک گاز و طرحی بهتر برای چرخهای خیاطی اشاره کرد. با این حال، تاثیرگذارترین اختراع مورگان، چراغ راهنمایی و رانندگی بهبودیافته بود. بدون اختراع او، رانندگان در خیابانهای سراسر جهان توسط سیستمی متشکل از دو چراغ، راهنمایی میشدند.
به لطف موفقیتهایش با اختراعات مختلف، مورگان تبدیل به نخستین مرد سیاهپوست شهر کلیولند در اوهایو شد که صاحب ماشین بود. به عنوان کسی که دائماً با اتومبیلش حمل و نقل میکرد، مورگان یک بار شاهد تصادقی وحشتناک در یکی از تقاطعهای شهر بود؛ بنابراین او تصمیم گرفت یک عنصر دیگر (یعنی چراغ زرد رنگ) را به چراغ راهنمایی و رانندگی اضافه کند تا رانندگان از توقف احتمالی باخبر شوند. او در سال ۱۹۲۳ برای اختراع خود درخواست پتنت داد و حقوق مربوط به آن را تا سال بعد دریافت کرد.
کامیونهای یخچالی
اختراع شده توسط فردریک مککینلی جونز
سال ۱۹۴۰
اگر فریزر منزل شما پر شده از محصولاتی که در فروشگاه محلی خریداری کردهاید، باید از مخترع آفریقایی فردریک مککینلی جونز متشکر باشید. جونز در تمام عمر خود بیش از ۶۰ پتنت به ثبت رساند که از جمله آنها میتوان به یک سیستم خنککننده روی سقف کامیونها اشاره کرد که مواد غذایی را در جریان حمل و نقلهای طولانی، تازه نگه میداشت.
او به خاطر اختراع خود در دهه ۱۹۴۰ حقوق پتنت را دریافت و سپس کمپانی U.S. Thermo Control را تاسیس کرد که بعدا به Thermo King تغییر نام داد. این کمپانی در جریان جنگ جهانی دوم نقشی اساسی در رساندن خون، مواد غذایی و تدارکات به جبههها ایفا کرد.
درب اتوماتیک آسانسور
اختراع شده توسط الکساندر مایلز
سال ۱۸۸۷
بهرهگیری از آسانسور باعث شده مردم هر روز مجبور به بالا و پایین کردن پلههای ساختمانها نباشند. با این حال، تا پیش از اختراع دربهای آسانسوری که به صورت اتوماتیک بسته میشوند، استفاده از آسانسور کاری هم پیچیده و هم خطرناک به حساب میآمد. پیش از اختراع دربهای اتوماتیک، مردم باید درهای آسانسور را به صورت دستی میبستند. فراموش کردن این مرحله باعث میشد بسیاری از افراد به درون دالان آسانسور بیفتند و جان خود را از دست بدهند.
وقتی دختر الکساندر مایلز، مخترع آفریقایی تا مرز سقوط درون یکی از همین دالانها پیش رفت، مایلز تصمیم به توسعه یک راهکار بهتر گرفت. در سال ۱۸۸۷ او پتنتی را برای مکانیسمی به ثبت رساند که باعث میشد دربهای آسانسور به صورت خودکار باز و بسته شوند و بازتاب طراحی او را تا همین امروز میتوان به شکل گسترده مشاهده کرد.
میکروفون الکترت
اختراع شده توسط جیمز ای. وست
سال ۱۹۶۴
حتی اگر جزو افرادی نباشید که میکروفون را حین کارائوکه به سرعت قاپ میزنند، نمیتوانید این را انکار کنید که میکروفونها برای برقراری ارتباطهای روزانه، چه از راه نزدیک و چه دور، ضروری هستند؛ و بیش از ۹۰ درصد میکروفونهایی که امروز استفاده میشوند، از جمله میکروفونهایی که در موبایلهای هوشمند و دوربینها یافت میشوند، از تکنولوژیای بهره میبرند که توسط مردی سیاهپوست به نام دکتر جیمز ای. وست اختراع شد. او زمانی که در سال ۱۹۶۰ در شرکت Bell Labs کار میکرد وظیفه داشت میکروفونی حساستر و جمع و جورتر از نمونههای وقت بسازد.
وست به کمک همکاری آلمانیاش، جرارد سسلر، میکروفون الکترت را اختراع کرد که نسبت به میکروفونهای خازنی هزینه تولید کمتری هم داشت. دو سال بعد از اختراع این میکروفونها، مدل نهایی توسعه یافت و در سال ۱۹۶۴ پتنت رسمیشان ثبت شد. تنها چهار سال بعد، این میکروفون جدید به صورت گسترده در تولید سمعک، اکثریت تلفنها و پایشگرهای نوزاد مورد استفاده قرار گرفت.
لامپهای رشتهای
اختراع شده توسط لوئیس لاتیمر
سال ۱۸۸۱
لامپهای حبابی برای نخستین بار توسط توماس ادیسون اختراع شدند، اما اختراع لامپهایی که یک رشته کربنی دارند و طول عمر بیشتر، توسط یک آفریقایی به نام لوییس لاتیمر صورت گرفت. لاتیمر که فرزند بردههای فراری بود بعد از خدمت به نیروهای اتحادیه در جریان جنگ داخلی آمریکا، در یک شرکت قوانین پتنت شروع به کار کرد. به خاطر استعدادش در سندنویسی به سمت سندنویس ارشد رسید و سپس حمامهای بهبودیافته را برای قطارهای راهآهن اختراع کرد.
موفقیت او توجه شرکت U.S. Electric Lighting Company را جلب کرد و به این ترتیب وارد شرکتی شد که در سال ۱۸۸۰ رقابت مستقیم با ادیسون داشت. لاتیمر در آنجا پتنت یک رشته جدید برای لامپهای حبابی را به ثبت رساند که به جای مواد آتشزا مانند خیزران، از کربن استفاده میکرد. افزودن رشته کربنی طول عمر و کارایی لامپهای حبابی را افزایش داد و دیگر خبری از عمر چند روزه نبود. در سال ۱۸۸۴، او در شرکت Edison Electric Light به ادیسون پیوست.
مانیتور رنگی IBM و چیپ گیگاهرتزی
اختراع شده توسط مارک دین
سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۹
قبل از اینکه نمایشگرهای تخت و مانیتورهای باکیفیت السیدی تبدیل به نرم شوند، نمایشگرهای پیسی محدود به صفحههایی بدون هیچ رنگ بودند که با قدرت پردازشی محدود به کامپیوترها متصل میشدند. اما شرایط به خاطر مهندس و مبتکری سیاهپوست به نام مارک دین تغییر کرد. دین اوایل دهه ۱۹۸۰ به عنوان مهندس ارشد به آیبیام پیوست و تیمی ۱۲ نفره تشکیل داد که نخستین کامپیوتر شخصی آیبیام را ساخت.
علاوه بر کمک به ساخت نخستین کامپیوتر در سالهای ابتدایی حضورش در شرکت، او در توسعه مانیتور رنگی هم نقش داشت و تیمی را هدایت کرد که نخستین پردازنده گیگاهرتزی را ساخت. این چیپ که در سال ۱۹۹۹ ساخته شد دستیابی به نرخ پردازش بالاتر را با سرعت بیشتر در کامپیوترهای شخصی امکانپذیر کرد./1360/