دولت هند نمیتواند ۲۰۰ میلیون مسلمان این کشور را نادیده بگیرد
به گزارش خبرگزاري رسا، یک استاد دانشگاه تهران، با اشاره حملات اخیر جریانهای افراطگرای هندو به مسلمانان و کوتاهی دولت در جلوگیری از کشتار مسلمانان، تاکید کرد که اگر دولت دهلی رویه خود را اصلاح نکند و تبعیض علیه مسلمانان پایان نیابد، شاهد موج جدیدی از خشونتها و کشتارهای افسار گسیخته در هند خواهیم بود.
کیومرث یزدان پناه در ارتباط با تحولات اخیر در هند و افزایش خشونتها علیه مسلمانان در این کشور با بیان اینکه هند کشوری بزرگ و با عظمت است گفت: هند دارای سوابق تاریخی و تمدنی کهنه و دیرینه ای است و از این کشور به عنوان کشور 72 ملت یاد میشود چرا که قومیتها و ملیتهای مختلفی در آن زندگی می کنند. در پیش گرفتن رویه های خشونت آمیز و تبعیض آمیز علیه مسلمانان در این کشور میتواند بسیار خطرناک باشد و جای تعجب است که آقای «ناراندا مودی» نخست وزیر هند تصمیم به تصویب و اجرای قانون جدید اعطای شهروندی هند به اقلیت ها غیر مسلمان می کند؛ قانونی که در آن حقوق مسلمانان که از سالهای گذشته در این کشور زندگی کردهاند و در حال حاضر حدود 14 درصد از جمعیت این کشور یعنی 200 میلیون نفر را تشکیل میدهند، نقض می شود.
این کارشناس مسائل آسیا با بیان اینکه با یک قانون نمیتوان حق شهروندی، حاکمیتی، سرزمینی و مالی مسلمانان در هند را نادیده گرفت، گفت: از طرف دیگر مشاهده میکنیم که در برابر واکنش مسلمانان به این تبعیض، نظامیان هند از گروه های افراطی در مقابل مسلمان در این کشور حمایت میکنند و در برابر خشونت های آنها علیه مسلمانان سکوت می کند و این می تواند برای هند رویهای خطرناک باشد.
یزدان پناه با بیان این که هند به صورت فطری زمینه شکلگیری خشونتهای مرگبار را دارد و ادامه چنین وضعیتی میتواند منجر به آغاز خشونتهای لجامگسیخته در این کشور شود، افزود: برای جلوگیری از افزایش خشونت ها باید هر چه زودتر نهادهای حاکمیتی از جمله مجلس ملی این کشور به این موضوع ورود کنند و در مورد این قانون و تبعیض اعمال شده تصمیم گیری کنند.
این استاد دانشگاه در مورد علت تصویب چنین قانونی از سوی پارلمان هند هم اظهار کرد: این که آقای مودی به عنوان نخست وزیر هند با تصویب این قانون بخش قابل توجهی از جمعیت هند را نادیده میگیرد و تسلیم برخی تفکرات افراطی در این کشور می شود ناشی از وابستگی بیش از حد او به جریان های حزبی و سیاسی است که با حمایت آنها به عنوان نخست وزیر انتخاب شده است.
وی افزود: از طرف دیگر برخی از کارشناسان نیز معتقدند که این تصمیم احیاناً با چراغ سبز برخی از قدرت های متحد هند به ویژه آمریکا اتخاذ شده است گرچه در این موضوع نمی توان خیلی ردپایی از آمریکا دید، ولی این خشونت ها همزمان با سفر ترامپ به هند صورت گرفت و رئیس جمهور آمریکا در جریان این سفر به این خشونت ها واکنشی نشان نداد و این موضوع این ابهام را ایجاد کرد که شاید نخستوزیر هند برای پیشبرد این سیاست چراغ سبز برخی متحدان خود از جمله آمریکا را دارد به مانند چراغ سبزی که عربستان از آمریکا برای حمله به یمن دریافت کرد.
این کارشناس مسائل آسیا در پایان تاکید کرد: مسئولان هندی برای بازگرداندن آرامش به این کشور و جلوگیری از افزایش خشونت باید هرچه زودتر قانون جدید اعطای شهروندی هند به اقلیت غیر مسلمان و نادیده گرفتن حقوق مسلمانان در این قانون را لغو و یا آن را کم رنگ کنند.
در روزهای اخیر شدت یافتن موج حملات جریانهای افراطگرای هندو علیه مسلمانان، باعث افزایش انتقادها به دولت هند شده است. مسلمانان هند به قانون دسامبر 2019 پارلمان این کشور معترض هستند که شهروندی مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را به رسمیت میشناسد اما این حق را برای مسلمانان قائل نیست.
مسلمانان چندین تظاهرات و تجمع علیه این قانون برگزار کردهاند که با حمله افراطیون هندو، اعتراض آنها به خشونت کشیده شده و تاکنون دهها تن از مسلمانان در این خشونتها که بعضا در مقابل چشم پلیس انجام میشود، کشته شدهاند./1360/