جامعه الزهرا؛ مؤسسهای فراملیتی
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود مدنی امروز (۲۰ دی) در نشست خبری «آغاز پذیرش و ثبت نام آزمون ورودی داوطلبان سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ جامعه الزهرا(س) (در سطوح دو، سه، چهار و بازپذیری)» که در سالن جلسات مدیریت جامعه الزهرا(س) برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس، شهید فخری زاده و تجلیل از حضرت آیتالله مصباح یزدی که از اساتید برجسته حوزههای علمیه بودند، عنوان کرد: ثبت نام آزمون ورودی جامعه الزهرا(س) در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از ۱۹ دی آغاز شده و تا ۲۲ بهمن ادامه دارد.
تحصیل بیش از ۲۲ هزار طلبه از کشور ایران و بیش از ۵۰ ملیت جهان در جامعهالزهرا(س)
مدیر جامعه الزهرا(س) اظهار داشت: جامعه الزهرا(س) سه بخش عمده دارد، یک بخش حوزوی که هم اکنون بیش از ۲۲ هزار طلبه از کشور ایران و بیش از ۵۰ ملیت جهان در این مؤسسه علمی حوزوی تحصیل میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی افزود: بخش دانشگاهی جامعه الزهرا (س)، دانشکده الهیات و معارف اسلامی هدی با بیش از ۱۲ رشته تحصیلی پذیرای بیش از ۵۰۰ دانشجوی خواهر است، همچنین بخش سوم این مجموعه شامل آموزش و پرورش میشود که مجتمع آموزشی تربیتی هدی از پیش دبستانی تا دبیرستان و دبیرستانهای معارف را پوشش میدهد و دو هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این مجتمع تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه پذیرش دانشکده هدی و آموزش و پرورش شیوه خود را دارند، گفت: هم اکنون پذیرش بخش حوزوی را در دستور کار داریم که رسالت اصلی جامعه الزهرا(س) است و طبق روال هر ساله ثبت نام شروع میشود.
۱۹ دی تا ۲۲ بهمن؛ زمان ثبت نام آزمون ورودی جامعه الزهرا(س)
مدیر جامعه الزهرا(س) با اشاره به پذیرش بخش حوزوی مجموعه، یادآور شد: ثبت نام پذیرش و آزمون ورودی جامعه الزهرا(س) از ۱۹ دی تا ۲۲ بهمن است که دو حادثه مهم و بزرگ انقلاب را یادآوری میکند؛ ۱۹ دی که قیام خونین مردم قم در سال ۱۳۵۶ و آغاز خیزش فاز نهایی انقلاب اسلامی و ۲۲ بهمن پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی ادامه داد: آزمون عمومی داوطلبان سطح دو، سه و بازپذیری به صورت مجازی و با رعایت همه شرایط اعلام شده از سوی وزارت بهداشت برگزار میشود، اما در صورت تغییر و بهبود شرایط به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه جامعه الزهرا(س) در حوزههای مختلف نقش آفرینی کرده است، تصریح کرد: این مجموعه، خروجیهای مختلف در مجموعه آموزش و پرورش، آموزشهای عالی، حوزههای علمیه و بخشهای فرهنگی و تبلیغی در داخل و خارج کشور داشته است.
تشریح فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی جامعهالزهرا(س)
مدیر جامعه الزهرا(س) یادآور شد: در سال ۱۳۹۹، همایش فارغ التحصیلان جامعه الزهرا(س) در شبه قاره هند و در شهر لکهنو برگزار شد که بیش از ۸۵ درصد شرکت کنندگان این همایش یا مدیر و یا مؤسس حوزه علمیه بودند و افراد تأثیرگذار جامعه شیعیان هند محسوب میشدند.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی همچنین به راه اندازی کانونهای استانی جامعه الزهرا(س) اشاره کرد و گفت: ما به فعالیتهای پراکنده طلاب و فارغ التحصیلان جامعه الزهرا(س) در شهرهای مختلف شکل واحد دادیم تا به صورت سازمان دهی شده فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: هم اکنون انجمنهای مختلف در قالبهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی فعالیت میکنند تا توانایی ها، ظرفیتها و خدمات خود را به جامعه عرضه کنند.
انتشار ۱۶ نشریه داخلی در جامعه الزهرا(س)
مدیر جامعه الزهرا(س) در ادامه به فعالیتهای پژوهشی این مؤسسه علمی حوزوی اشاره کرد و اظهار داشت: در جامعه الزهرا(س) سه نشریه علمی پژوهشی و ۱۶ نشریه داخلی منتشر میشود که به خاطر مسائل بودجه ای، امکان انتشار فیزیکی آنها فراهم نیست، اما نسخههای دیجیتال این نشریات در سامانههای مختلف و سایت جامعه الزهرا(س) قابل عرضه است.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی کتاب سال بانوان در جامعه الزهرا (س) ، عنوان کرد: ما امسال میزبان دوهمین همایش کتاب سال بانوان بودیم که میتواند مجموعه دادههای بانوان کشور در حوزه علوم انسانی و اسلامی را ارزیابی کند و در جهت دهی آن نقش ایفا کند.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی یادآور شد: در سالهای عادی، آموزشهای طلاب جامعه الزهرا(س) به صورت حضوری، مجازی و غیرحضوری انجام میشد، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا همه برنامههای آموزشی به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار میشود که امیداست سال آینده به روال عادی برگردیم.
مجاز بودن فارغ التحصیلان ۷۱ رشته دانشگاهی همسو برای شرکت در پذیرش سطح سه
وی با اشاره به برگزاری برنامههای آموزشی تمام وقت و نیمه وقت ویژه طلاب حضوری جامعه الزهرا (س)، گفت: یکی از کارهای مهم انجام شده در سال جاری این بود که برنامه آموزشی تمام وقت در نوبت عصر راه اندازی شد تا بتوانیم از همه امکانات و ظرفیتهای جامعه الزهرا(س) در دو شیفت استفاده کنیم.
مدیر جامعه الزهرا(س) همچنین به مجاز بودن فارغ التحصیلان ۷۱ رشته دانشگاهی همسو برای شرکت در پذیرش سطح سه اشاره کرد و در ادامه گفت: رشتههای تحصیلی متعددی برای سطح سه و چهار تدوین شده که به مراجع تصویب کننده رشتهها ارائه شده که در صورت دریافت مصوبه، پذیرش در این رشتهها آغاز میشود.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی در ادامه بیان داشت: هر سال جامعه الزهرا(س) چندین برابر ظرفیت، متقاضی شرکت در آزمون ورودی داشته، در حالی که آموزشهای سطح عالی نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت خالی دارند که امید است امسال هم با استقبال بانوان مواجه شویم.
وی تصریح کرد: ما به دلیل تنگناهای بودجه ای در پذیرش جامعه الزهرا(س) محدودیت داریم و اگر گشایشی صورت بگیرد، با تصویب هیئت امنا تصمیم داریم ظرفیت سال آینده را افزایش دهیم.
جامعه الزهرا(س) یک مؤسسه فراملیتی است
حجتالاسلام والمسلمین مدنی تصریح کرد: جامعه الزهرا(س) یک مؤسسه خصوصی و حتی ملی نیست، بلکه یک مؤسسه فراملیتی است و خدماتی که ارائه میکند در اقصی نقاط جهان هم هست، آموزش زبان فارسی که توسط فارغ التحصیلان در کشورهای مختلف انجام میشود معادل کرسیهای آموزش زبان رسمی است که توسط نهادهای مختلف کشور ارائه میشود.
وی عنوان کرد: مأموریت ذاتی ما گسترش زبان فارسی نیست، اما در کنار مسئولیتهای ذاتی ما که آموزش علوم انسانی و اسلامی است، ادبیات فارسی و فرهنگ انقلاب توسط جامعه الزهرا(س) منتقل میشود، در حالیکه ما ما هیچ بودجه ارزی نداریم و به فارغ التحصیلان بین الملل هیچ کمک و مساعدت مالی نمیکنیم.
مدیر جامعه الزهرا(س) اظهار داشت: یک مدرسه علمیه در جنوب لبنان که توسط یکی از فارغ التحصیلان جامعه الزهرا(س) تأسیس شده است، بدون دریافت هیچ کمک مالی صدها طلبه را آموزش داده و فرهنگ اسلام، تشیع و انقلاب و آموزههای دینی را گسترش میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی در پایان با اشاره به اینکه جامعه الزهرا(س) به فرمان امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۳ تأسیس شد، تصریح کرد: ما به عنوان مسئول در این مجموعه خدمت میکنیم، اما جامعه الزهرا(س) متعلق به مردم است و این شجره طیبه را از خودتان بدانید./998/د101/ف