۲۷ آبان ۱۳۸۸ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۶۸۴۸۵

نشست روش‌شناسی مطالعات سیاسی در قرآن برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست روش‌شناسی مطالعات سیاسی در قرآن از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
همايش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست روش‌شناسی مطالعات سیاسی در قرآن، امروز از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دفتر جنبش نرم‌افزاری دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این نشست که با حضور برخی صاحب نظران عرصه سیاسی و قرآن پژوهی برگزار شد، حجج الاسلام بهروز لک، رییس پژوهشکده انتظار نور و قاضی زاده، مؤلف کتاب «سیاست و حکومت در قرآن» به بررسی روش‌شناسی مطالعات سیاسی در قرآن کریم با تأکید بر تحلیل‌های گفتمانی ‌‌پرداختند.

حجت الاسلام بهروز لک در ابتدای این نشست گفت: اگر می‌خواهیم قرآن مهجور نباشد ناگزیریم این کتاب هدایت را به عنوان برنامه و آیین زندگی معرفی و دستورات آن را عمل کنیم.

وی همچنین افزود: متأسفانه تفسیر موضوعی سیاست در قرآن تا کنون به صورت تخصصی استخراج نشده است که باید دیدگاه سیاسی قران در قالب یک نظام فکری استخراج و تدوین شود.

در بخش دیگر این نشست حجت الاسلام قاضی‌زاده بیان داشت: شیوه های سنتی نباید در برابر شیوه‌های جدید قرار گیرد؛ چون وقتی تلاش‌های یک فقیه را نگامی کنیم، این تلاش‌ها اجمالا با روش‌های جدید به صورت هم پوشانه تطبیق دارد.

وی با بیان این‌که می‌توان بین شیوه‌های جدید و سنتی ارتباط برقرار کرد، اظهار داشت: گرچه در عرصه روش‌شناسی این موضوع به صورت مکتوب کاری نشده؛ اما روش‌های مشخصی در تحلیل متون وجود دارد.

قابل ذکر است، این نشست که برخی از موضوعات مقدماتی آن ارائه و از سوی حجت الاسلام قاضی‌زاده، ناقد این نشست مورد بحث قرار گرفته، در نشست‌های بعدی پی‌گیری خواهد شد.

گفتنی است، نشست روش‌شناسی مطالعات سیاسی در قرآن، امروز 27 آبان ماه، از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دفتر جنبش نرم‌افزاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد. /ت202
ارسال نظرات