۱۲ آذر ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۷
کد خبر: ۶۹۶۷۹
آیت‌الله نوری همدانی:

کرسی و مدرسه تخصصی غدیر شناسی در حوزه‌های علمیه ایجاد شود

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله نوری همدانی، پیام‌های غدیر را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: باید کرسی و مدرسه تخصصی غدیر شناسی در حوزه‌های علمیه ایجاد شود.
آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، امروز در مراسم جشن معرفت که با حضور بیش از پانصد نفر از طلابی که به تازگی معمم شده اند، برگزار شد دهه ولایت و عید غدیر را تبریک گفته و اظهار داشت: غدیر جایگاه بسیار عظیمی در تاریخ اسلام است و پیام فراوانی را در بردارد.

وی با بیان این که در جهان، حکومت بسیار سرنوشت ساز و مهم است، افزود: امروز همه مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از حکومت سرچشمه می‌گیرد.

این مرجع تقلید، غدیر را فراتر از مساله تاریخی دانست و خاطر نشان کرد: غدیر مساله‌ای جهانی و فراتر از تاریخ است و باید آن را به جهانیان شناساند.

وی حکومت و هدایت را دو مساله مهم جهانی خواند و اظهار داشت: اساسا در زندگی حکومت و هدایت در اسلام به اهل بیت اختصاص یافته است؛ زیرا هدایت مردم در تمام جهات همچون فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مهم است به همین دلیل حدیث ثقلین به هدایت و غدیر به حکومت اختصاص یافته است.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی، تصریح کرد: امروز جهان بسیار متفاوت است و ارتباطات بسیار وسیع شده و همچون گذشته محدودیتی در ارتباطات جهانی وجود ندارد باید از این فرصت بهره گرفت و پیام غدیر را از این طریق به جهانیان معرفی کرد.

وی بر فراگیر شدن پیام غدیر پای فشرد و خاطر نشان کرد: باید کرسی غدیر شناسی و مدرسه تخصصی غدیر شناسی در حوزه علمیه راه اندازی و کرسی های مناظره در این خصوص ایجاد شود تا پیام غدیر و درس‌‌های غدیر را به خوبی به دنیا بشناسانیم.

این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم، غدیر را برای برخی ناشناخته خواند و افزود: برخی هنوز غدیر را به معنای واقعی نشناخته‌اند به همین دلیل باید در حوزه‌های علمیه کرسی‌های غدیر شناسی راه‌اندازی شود و طلاب با پیام آن به خوبی آشنا و آن را برای همگان بازگو کنند.

وی پیام‌های غدیر را فراوان دانست و یاد‌آور شد: مبارزه با ظلم و جور از جمله پیام‌های مهم غدیر است؛ اما متاسفانه امروز ظلم و ستم در جهان بیداد می‌کند و در کشورهای اسلامی همچون افغانستان، عراق و دیگر کشورها ستم‌های فراوانی دیده می‌شود که نشان می‌دهد هنوز پیام غدیر به خوبی شناخته نشده است.

این مرجع تقلید ادامه داد: اگر در حوزه علمیه مرکز غدیر شناسی ایجاد و با استدلال غدیر به جهانیان معرفی شود کار بزرگی انجام گرفته است؛ زیرا امروز برخی در تلاش هستند تا نقش اهل بیت را در جهان کم‌رنگ جلوه دهند و باید در برابر آن‌ها ایستاد.

وی وحدت میان شیعه و سنی را مهم برشمرد و اظهار داشت: اهل سنت نباید نقش اهل بیت را در احادیث، روایات و تفاسیر خود کم‌رنگ کنند.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی گفت: همان طور که فقه مقارن داریم باید تاریخ، تفسیر و حدیث مقارن هم داشته باشیم و این برعهده علما و فضلای حوزه علمیه است که در این خصوص اقدام کنند./پ202
 
ارسال نظرات