۱۹ آذر ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۷۰۲۴۱
آیت الله جوادی آملی:

بیش از 70 درصد حاشیه های نهج البلاغه از سوی اهل سنت نوشته شده است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق خود گفت: فرد با رعایت اخلاق، انسان بالقوه خود را به انسان بالفعل و حقیقی تبدیل می کند.
آيت الله جوادي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی، مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه، امروز با حضور جوانان، روحانیان، شماری از پژوهشگران مجتمع عالی فقه و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

در این جلسه آیت الله جوادی آملی با اشاره به اینکه سید رضی (ره) با تدوین نهج البلاغه، امام علی (ع) را به جهانیان معرفی کرد و با درایتی خاص موجب تقریب مذاهب شد، ابراز داشت: بیش از 70 درصد حاشیه های نهج البلاغه توسط اهل سنت نوشته شده است.

وی با تبیین بندهای اولیه خطبه 216 نهج البلاغه گفت: هر جایی که حقی هست تکلیفی هم وجود دارد و افراد نسبت به دیگران هم حق و هم تکلیف دارند و حتی خداوند متعال نیز برای مردم بر خودش حقی قرار داده است.

این مفسر قرآن کریم با بیان این که سخنرانی، همایش و قلم فرسایی در زمینه حق و ارزش حق میدان وسیعی است، گوشزد کرد: عمل به حق و حرکت منصفانه راهی باریک و دشوار است.

وی با بیان این که بیشتر بودن رحمت از غضب الهی معنای تقدم رحمت بر غضب نیست، ابراز داشت: اسماء الهی به طور جمعی عالم را اداره می کنند و امام این اسماء «رحمان» است، از این رو هر جا که «رحمت» دستور بدهد فرشتگان عمل می کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که انبیا (ع) برای زنده کردن انسان ها مبعوث شده اند، خاطر نشان کرد: اخلاق برای حیات انسانی است.

وی با اشاره به این که تشبیه انسان به حیوان در برخی آیات از روی تحقیق است و هیچ گونه تحقیر و بی ادبی ندارد، بیان داشت: از راه شهود و ایمان به وحی یا صبر تا روز قیامت می توان صحت این مطلب را دریافت.

استاد برجسته حوزه علمیه در ادامه افزود: فرد بعد از کسب حیات انسانی باید این حیات را با اخلاق، محکم و زیبا کند.

وی با بیان اینکه اخلاق، مقصود به ذات نیست، خاطر نشان کرد: انسانِ بالقوه با رعایت اخلاق، انسانِ بالفعل می شود و این انسان هیچ گاه نمی‌سوزد.

گفتنی است در ابتدای این جلسه حجت الاسلام مهابی، مدیر مدرسه علمیه حجتیه (ع) به مناسبت هفته پژوهش گزارشی از عملکرد این مدرسه ارایه داد./921/پ202/
 
ارسال نظرات
captcha