وقتی ناآرامیهای بینالمللی شایعهبازان را میخکوب میکند
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، برخی از افراد در فضای مجازی مدعی شدهاند، باتوجه به درگیرشدن جمهوری اسلامی در مسائل سیاسی و اجتماعی داخلی کشور، دیگر نمیتواند در مسائل داخلی دولتهای منطقه دخالت کند، به همینخاطر ثبات سیاسی و امنیتی به منطقه بازگشته است.
پیش از این هم، افرادی مانند ژنرال فرانک مککنزی، فرمانده کل نیروهای ارتش آمریکا در منطقه خاورمیانه و شرق آفریقا و آسیا (سنتکام)، وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و دیگر مقامات آمریکایی و اروپایی، ایران را عمل بی ثباتی در منطقه دانسته بود. در همین راستا، اغتشاشات اخیر کشور سبب شده تا دوباره به این موضع در فضای مجازی توسط کاربران عادی اشاره شود. باتوجه به اینکه در دوماه گذشته فضای مجازی بازار داغ شایعات و اخبار دورغین بوده، در این گزارش به بررسی این ادعا در فضای مجازی پرداخته میشود.
انهدام گروه تروریستی جبهه النصره توسط ارتش سوریه
طبق بررسیهای انجام شده، در روزهای گذشته نیروهای موشکی و هوایی سوریه برای تلافی حمله پهپادی، به مراکز تروریستی «جبهه النصره» حمله کردند، در این حمله اردوگاه آموزشی شبه نظامیان و پناهگاههای زیرزمینی این گروه تروریستی را در نزدیکی شهرک آشخانی تختانی منهدم کردهاند و ۹۳ شبه نظامی از جمله فرماندهان میدانی صدام الددلی و عبدالله الاحمد کشته شدند و ۱۳۵ تروریست به شدت زخمی شدند. لازم به ذکر است که، در روزهای اخیر تعداد حملات گروه تروریستی جبهه النصره به مناطق کاهش تنش افزایش یافته است.
تروریسم در پاکستان
پنجشنبه ۱۲ آبان فردی ناشناس در جریان راهپیمایی اعتراضی به رهبری عمران خان در شهر وزیرآباد ایالات پنجاب به سوی نخست وزیر سابق پاکستان شلیک کرد. در این حمله تروریستی عمران خان از ناحیه پا مجروح و چند تن دیگر نیز در پی اصابت گلولههای این ضارب ناشناس زخمی شدهاند. این ترور نافرجام از سوی شهبازشریف، نخست وزیر و عارف علوی، رئیس جمهوری پاکستان محکوم شد. لازم به ذکر است چند روز پیش هم دو سرباز پاکستانی در جریان درگیری مسلحانه با طالبان کشته شدند. در همین راستا روابط عمومی ارتش پاکستان در اعلامیهای اعلام کرده که، تبادل آتش شدید بین نیروهای خودی و تروریستها صورت گرفته است که تا به این لحظه پنج سرباز توسط تروریستها کشته شدهاند.
انفجارهای انتحاری در افغانستان
یکشنبه ۳۰ مهرماه در حادثه انفجار یک بمب در یک بازار شلوغ در ولایت پکتیا در جنوب شرق افغانستان، ۱۰ غیرنظامی را کشته و حداقل ۳۰ تن دیگر را زخمی شدند. گفتنی است که، در ولایت غزنی نیروهای ناتو و افغانستان با جنگجویان طالبان در ولسوالی قره باغ درگیر شدند. والی این ولایت خاطرنشان کرده، که سی طالب کشته و هجده تن زخمی و دوازده تن دیگر دستگیر شدهاند و سه افسرپلیس مفقود شده است. در همین راستا قاری یوسف سخنگوی طالبان گفته که تنها دو طالب کشته و سه طالب زخمی شدهاند.
کشتار فلسطینیها در کرانه باختری
نیروهای رژیم صهیونیستی در حوادث جداگانهای در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی اشغالی چهار فلسطینی را به شهادت رساندند. این خشونتها در حالی رخ داد که پس از انتخابات ملی، یک تغییر سیاسی در اسرائیل در جریان است و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق، احتمالاً در یک دولت ائتلافی متشکل از متحدان راست افراطی، از جمله قانونگذار راست افراطی، ایتامار بن گویر، به قدرت بازمیگردد. وی در واکنش به این حوادث گفت که اسرائیل به زودی رویکرد سخت گیرانهتری را در قبال مهاجمان اتخاذ خواهد کرد. این حوادث آخرین مورد از موج خشونتها در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس بود که در سال جاری بیش از ۱۳۰ فلسطینی را کشته شدهاند.
مبارزه با تروریسم در انگلیس
به تازگی فردی به مرکز جدید مهاجرتی در شهر دوور واقع در جنوب شرق انگلستان کوکتل مولوتوف پرتاب کرد. در بیانیه صادره از سوی واحد مبارزه با تروریسم انگلیس در این باره آمده است: شواهد به دست آمده نشان میدهد که یک انگیزه راست افراطی پشت این حمله وجود داشته است. اقدامات حمله کننده بر پایه تفکر افراطی صورت گرفته که از آستانه حادثه تروریستی میگذرد. از سوی دیگر، پلیس ضدتروریسم در جنوب شرق (CTPSE) نیز در این خصوص اعلام کرد که شواهد به دست آمده نشان میدهد که این اقدام با انگیزه تروریستی یک ایدئولوژی راست گرا انجام شده است.
کدام کشورها عامل بی ثباتیاند؟
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، برخی کاربران فضای مجازی بهویژه در توئیتر ادعا کردهاند، جمهوری اسلامی بهدلیل مسائل داخلی نمیتواند سیاستهای منطقهای خود را پیاده کند و همین امر سبب پایداری آرامش و امنیت گردیده است. همانطور که در گزارش آمده است در دوماه گذشته «مهر و آبان ماه ۱۴۰۱»، کشورهایی مانند سوریه، پاکستان، افغانستان متحمل حملات تروریستی شدهاند، لازم به ذکر است که در سطح بینالملل هم حمله تروریستی رخ داده است، به گفته واحد مبارزه با تروریسم انگلیس اتفاقی که در مرکز جدید مهاجرتی در شهر دوور واقع در جنوب شرق انگلستان افتاد از آستانه حادثه تروریستی میگذرد. طبق شواهد موجود در دو ماه اخیر خلاف ادعایی که کاربران فضای مجازی داشتهاند، حملات تروریستی در کشورهای منطقه و اروپا رخ داده است. این در حالی است که، بسیاری از مقامات اروپایی و آمریکایی ایران عامل بیثباتی در منطقه میدانند، باتوجه به گفته کاربران فضای مجازی که ایران درگیر مسائل داخلی کشور است، حال باید پرسید سیاستهای کدام کشور عامل بیثباتی در منطقه است؟