آشنایی با فعالیت های اداره قرآنی التنزیل

حجتالاسلام سید علی عباس نقوی، مسؤول اداره قرآنی التنزیل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فعالیت های این مرکز گفت: گسترش و تبلیغ علوم و معارف قرآنی با استفاده از رسانه های جدید، عملی نمودن آموزه های انسان ساز قرآنی در جامعه و در تمام ابعاد، پاسخ به شبهات وارده به متشابهات قرآن با در نظر گرفتن مقتضیات زمان، معرفی شخصیت ها و نهادهای قرآنی در سطح کشوری و بین المللی و برقراری ارتباط با آنها و تأسیس مؤسسات قرآنی در سراسر کشور پاکستان طبق نیاز های منطقه از اهداف تأسیس این اداره قرآنی است.
وی با بیان اینکه عملکرد و فعالیت های اداره قرآنی التنزیل در بخش های تحقیقاتی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، تبلیغی و رسانه ای قابل پیگیری است، افزود: کتاب های آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، قرآن در قرآن، قرآن و امام زمان(ع)، قرآن و جوان، تلاوت نور ویژه آموزش قرآن به زبان سندی، عطر تنزیل ویژه نامه مبلغان سال 1428 تاکنون از سوی این مؤسسه ترجمه و چاپ شده است.
مسؤول اداره قرآنی التنزیل خاطرنشان کرد: این مرکز در راستای اهداف خود در طول سال، در حوزه علمیه قم و سراسر کشور پاکستان کلاس های عمومی و تربیت مربی در موضوعات تربیت مربی آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، دوره عمومی آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم، تربیت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، دور ه های عمومی و تخصصی تجوید، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و درس های قرآن و تفسیر برگزار کرده است.
حجتالاسلام نقوی با اشاره به اجرای طرح ترجمه و مفاهیم قرآن کریم اظهار داشت: یکی از گام های بزرگ «التنزیل» در ترویج و نشر معارف و مفاهیم قرآن کریم، تدوین و اجرای طرح آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم است. این طرح از سال 1385 در حوزه علمیه قم و سراسر کشور پاکستان در حال اجرا و مورد استقبال بی سابقه عموم مردم و خصوصاً قشر جوان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از سیصد کلاس عمومی و تخصصی در این زمینه برگزار شده و نزدیک به هفت هزار نفر از این طرح معنوی بهره برده اند.
مسؤول اداره قرآنی التنزیل سپس گفت: اداره التنزیل به هدف عملی کردن آموزه های انسان ساز قرآن و اهل بیت(ع)، نشست های علمی و کاربردی «قرآن حرفِ آخر» را در قم و سراسر پاکستان در طول سال برگزار می کند.
حجتالاسلام نقوی ابراز داشت: برگزاری مسابقات قرآنی، مسابقات کتابخوانی، مسابقات ویژه کودکان و برگزاری نمایشگاه قرآن و جوان و برگزاری ده ها اردوی علمی و فرهنگی از دیگر فعالیت های این اداره قرآنی است.
وی اضافه کرد: این مرکز از سال 1386 برای ترویج و تبلیغ معارف و مفاهیم قرآن کریم خواهران و برادران طلبه را در تابستان و ماه مبارک رمضان به سراسر پاکستان با همکاری نهادهای مختلف تبلیغی اعزام می کند و در حال حاضر 114 نفر را برای تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع) اعزام کرده است.
این دانش آموخته جامعة المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: مرکز قرآنی التنزیل در دو بخش نرم افزار و سایت فعالیت های خود را دنبال می کند که در این راستا با توجه به نیاز مردم مسلمان اردو زبان و پیشرفت تکنولوژی اقدام به راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی علوم و معارف قرآن به نشانی www.altanzeel.com کرده است.
حجتالاسلام نقوی اضافه کرد: این سایت شامل موضوعاتی چون ترجمه قرآن، تفسیر قرآن، معارف و مفاهیم قرآن، علوم قرآن، جامعه قرآن، قصه های قرآن، قرآن و علم، قرآن و هنر، دانشگاه التنزیل، مسابقات قرآنی و کتابخانه هم اکنون فعال بوده و بیش از هزار صفحه در حال آماده سازی است و تا چند ماه آینده در زبان های عربی، فارسی، انگلیسی و سندی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی در پایان گفت: برای گسترش و توسعه فعالیت های فرهنگی و قرآنی اداره التنزیل دفاتر التنزیل در شهر لاهور پاکستان در سال 87، اداره مهد تنزیل و شعبه بین المللی التنزیل تأسیس شده است. /920/ت302/ع