نهادهای دینی بر فعالیت های فرهنگی نظارت کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد حسین موسی پور، استاندار قم در دومین مراسم تجلیل از خادمان نمونه فرهنگ عمومی استان قم که صبح امروز، سوم اسفندماه در سالن اجتماعات اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار شد گفت: تقدیر و پاسداشت از عناصر تأثیرگذار در عرصه های مختلف، خود کار بزرگ فرهنگی است که در راستای قدرشناسی و صیانت از ارزش های یک ملت مؤثر است.
وی با بیان اینکه تأثیر عمیق و بنیادین فرهنگ در همه شؤون یک جامعه غیرقابل انکار است، افزود: فرهنگ، اصالت و روح یک جامعه است و بسیاری از موفقیت ها و شکست ها، ریشه در فرهنگ دارد.
استاندار قم خاطرنشان کرد: فرهنگ هویت یک ملت است، می تواند ملتی را عزیز و سربلند کند یا موجب اضمحلال و شکست ملتی دیگر شود، از این رو فرهنگ فراتر از همه بخش ها و بن مایه و خمیرمایه بخش های مختلف اعم از اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است.
حجتالاسلام موسی پور با بیان اینکه استقلال واقعی یک ملت جز با استقلال فرهنگی به دست نمی آید، اذعان داشت: فرهنگ هستی و سرمایه یک جامعه محسوب می شود، اگر در همه زمینه ها مستقل باشیم اما از نظر فرهنگی مستقل نباشیم، استقلالمان کامل نیست.
وی با اشاره به رشد قابل توجه اعتبارات فرهنگی در دولت دهم، رویکرد قالب این دولت را رویکردی فرهنگی عنوان کرد و با نگاهی به فعالیت های دولت نهم در این زمینه گفت: دولت نهم با رویکرد فرهنگی خود، گفتمان لیبرال جامعه را به گفتمان دینی تغییر داد و هیچ کس نمی تواند منکر شود که قبل از آن حرکت فرهنگی کشور انحراف گونه بود و در دولت نهم این حرکت اصلاح شد.
نایب رییس شورای فرهنگ عمومی استان قم در ادامه فرهنگ ملی، قومی و عمومی کشور را فرهنگی دینی معرفی کرد و گفت: هر فعالیتی که به نام فرهنگ صورت گیرد هرچند ریشه در مسائل قومی و بومی دارد، باید دارای بن مایه های دینی و ارزش های اسلامی باشد.
حجتالاسلام موسی پور خواستار نظارت نهادهای دینی بر فعالیت های فرهنگی شد و گفت: در گذشته بودجه های کلانی در راستای فعالیت های فرهنگی خرج می شد، اما مصداق کامل کار ضد فرهنگی بود، از این رو نهادهای دینی مراقب باشند که به نام فرهنگ علیه فرهنگ کاری صورت نگیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت فرهنگی بیش از اعتبار به اعتقاد نیاز دارد، تصریح کرد: متأسفانه رگه هایی از آسیب ها فرهنگی در برخی افراد و سازمان های متولی فرهنگ قابل مشاهده است که باید مراقب بود این ولوله و حرث گرفتن اعتبار که در سایر حوزه ها شاهد آن هستیم مانند اپیدمی به حوزه فرهنگ نفوذ نکند، چرا که ضعیف شدن مایه های ایمانی و اعتقادی، تأثیر فرهنگی را به حداقل می رساند.
استاندار قم در ادامه نقش نخبگان و خواص را در حوزه فرهنگ بیش از حوزه های دیگر ارزیابی کرد و بیان داشت: آسیب های فرهنگی نامحسوس است، از این رو بر دیدبانان، مرزبانان و پاسداران فرهنگ لازم است با بصیرت و بینایی مراقب نطفه های حرکت ضد فرهنگی باشند تا هرگز قوام نیابد.
حجتالاسلام موسی پور در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های رسانه ها و تریبون های فرهنگی اشاره کرد و مشتری مداری و ذائقه محوری را از جمله این آسیب ها معرفی کرد و گفت: اکنون در رسانه ها مشتری مداری حاکم شده است در حالی که ذائقه محوری غلط است و براساس ارزش های اسلامی باید ذائقه پروری کرد.
وی اضافه کرد: موازی کاری و تناقض در جامعه فرهنگی فراوان است، در رسانه های فرهنگی چیزی شنیده می شود که در تریبون برخی سخنرانان ضد آن گفته شده است، از این رو حوزه فرهنگ در کل کشور نیاز به تجدید ساختار دارد.
نایب رییس شورای فرهنگ عمومی استان قم در پایان خواستار تشکیل ستاد کل فرهنگی در کشور شد و افزود: نیاز به یک ستاد کل فرهنگی در کشور احساس می شود که در مرحله اول کار سیاست گذاری را انجام دهد و دستگاه های دیگر به عنوان زیر مجموعه به انجام وظیفه خود در عرصه فرهنگی بپردازند. /920/پ202/ع