۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۸:۰۸
کد خبر: ۷۶۸۵۷

کرسی نظریه‌پردازی تبیین دینی و نقش آن در تربیت دینی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ کرسی نظریه‌پردازی تبیین دینی و نقش آن در تربیت دینی به همت گروه فلسفه و کلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
چهارمين کرسي نظريه پردازي فلسفه فلسفه اسلامي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کرسی نظریه‌پردازی تبیین دینی و نقش آن در تربیت دینی به همت گروه فلسفه و کلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روز گذشته در این مرکز برگزار شد. پ

نظریه‌پرداز این کرسی حجت‌الاسلام‌ دکتر علی شیروانی، ناقدان آن حجج‌اسلام‌دکتر محمود نوذری و دکتر محمد داوودی و مدیر برگزاری نیز دکتر محمد فتحعلی‌خانی هستند.

 حجت الاسلام علی شیروانی، نظریه پرداز بحث تبیین دینی گفت: تبیین دینی یعنی بر اساس مفاهیم و گزاره های برگرفته از آموزه های دین اسلام برداشت داشته باشیم و رویداد مورد نظر را با خدا، انسان، و شقاوت یا سعادت محک بزنیم.

وی ادامه داد:در تبیین دینی، تمرکز بر این است که در هر رویدادی، رابطه آن را با خدا و چگونگی نقش انسان بررسی کنیم.

وی در تعریف تربیت دینی گفت: مجموعه اعمال و رفتاری که به منظور آموزش معارف دینی به متربی است به گونه ای که در مقام عمل به آن پایبند باشند.

این استاد حوزه علمیه قم گفت: فرضیه ما در این بحث، نوعی نگرش خاص به پدیده های هستی،متناسب با آموزه های توحیدی قرآن است که افزون بر آنکه خود بعد مهمی از دین داری به حساب می آید، تاثیر به سزایی در رشد و شکوفایی سایر ابعاد دینی دارد و زمینه ساز حضور دین در عرصه عینی زندگی افراد است.

این استاد فلسفه گفت: این نظریه می تواند در معنا بخشی به زندگی، افراد را یاری کند و از این رو یک راهکار مناسب برای تربیت دینی به حساب می آید.

وی با بیان اینکه در آیات قرآن به وفور با این رویکرد در تبیین مواجه می شوییم، افزود: به عنوان مثال در آیات قرآن بین شکر انسان و ازدیاد نعمت، استغفار با زیادی نعمت رابطه برقرا شده است، که این یک تبیین دینی از پدیده های عالم است.

این عضو پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: یکی از دلایل ما برای تبیین دینی، این است که این موضوع، اقتضاء نگرش توحید افعالی است و طبق گفته مرحوم علامه طباطبایی اگر نگرش توحیدی داشته باشیم، ریشه بسیاری از رذایل خشک می شود./909/پ202/ص
ارسال نظرات