۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۷۷۰۵۳۰

ماجرای عذرخواهی داعش از اسرائیل

ماجرای عذرخواهی داعش از اسرائیل
واقعیت‌های میدانی و اسناد موجود تأیید می‌کنند که همکاری پنهانی میان بخش مهمی از گروه‌های مسلّحانه و اسرائیل وجود دارد که الآن دیگر آشکار شده است. رژیم صهیونیستی کمک‌های نظامی، تسلیحاتی، سخت‌افزاری، فرماندهی عملیات فریب رسانه‌ای و تأمین امنیت را به این گروه‌ها عرضه می‌کند.

فعال شدن مجدد گروه‌های تروریستی در سوریه با حمایت آمریکا، اسرائیل و ترکیه، اهمیت بازخوانی تاریخی حوادث دو دهه اخیر و نقشه دشمنان در این زمینه را دوچندان می‌کند. در «کتاب جنگ جهانی بر ضد سوریه» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است در مقاله‌ای به قلم دکتر رفعت سید احمد – اندیشمند ملی‌گرا و پژوهشگر سیاسی، مدیر مرکز مطالعاتی راهبردی یافا در قاهره- «نقش رژیم صهیونیستی در جنگ برضد سوریه» تحلیل و بررسی شده است. 

در بخشی از این مقاله درباره حمایت اسرائیل از گروه‌های تروریستی فعال در سوریه آمده است: واقعیت‌های میدانی و اسناد موجود بیانگر این است که اسرائیل صحنه‌گردان اصلی عرصه‌ی استراتژیک نزاع قدرت‌های بزرگ بر سر سوریه بوده است. با تقسیم وظایفی که میان اسرائیل و گروه‌های معارض سوری صورت گرفته هر کدام از آنها مأموریت تاریخی مهمّی را با هماهنگی دیگری انجام می‌دهد. مأموریت مهم آنها سرنگونی حکومت سوریه و انحلال آن با هدف بازسازی سوریه براساس خواست و منفعت اسرائیل است.

مقامات و شخصیت‌های وابسته به سازمان‌های بین‌المللی بی‌طرف برآورد کرده‌اند که بیش از 1000 تشکل مسلحانه با پشتیبانی ترکیه، آمریکا، اسرائیل، و مجموعه کشورهای حوزه‌ی خلیج فارس در سوریه بر ضد حکومت آن از ماه مارس 2011 تا زمان آغاز تارومار و فروپاشی آنها در سال 2017 جنگیده‌اند. در مورد فروپاشی این سازمان‌ها می‌توان عبارت برخی از آنها را به کار برد نه همه‌ی آنها. اغلب این سازمان‌های تروریستی به برکت صلابت و قدرت حکومت سوریه و هم‌پیمانان آن؛ شامل: روسیه، ایران و حزب‌الله، در مقاومت به همراه حضور مردمی گسترده، از بین رفته‌اند. این سازمان‌های تروریستی که اکنون شمار آنها کاهش یافته و در دو نهاد بزرگ: النصره و داعش، جمع شده‌اند؛ همه‌شان همچنان از پشتیبانی و حمایت دشمن صهیونیستی برخوردار هستند. اسناد و واقعیت‌های میدانی این مطلب را تأیید می‌کنند.

آینده‌ی این سازمان تروریستی هم‌بستگی به نقش‌ها و منافع غربی و منطقه‌ای دارد. در چنین شرایطی نقش اسرائیل در استخدام داعشی‌های جدید و ترسیم نقشه‌ی جدید مأموریت آنها در منطقه در صدر نقش‌ها و برجسته‌ترین آنها قرار خواهد داشت.

واقعیت‌های میدانی و اسناد موجود تأیید می‌کنند که همکاری پنهانی میان بخش مهمی از گروه‌های مسلّحانه و اسرائیل وجود دارد که الآن دیگر آشکار شده است. گزارش‌های سازمان ملل متّحد وجود همکاری و هماهنگی مستقیم میان آنها را افشا کرده است. این گزارش‌ها به برپایی اردوگاه‌های اسرائیلی برای برقراری ارتباط مستقیم با برخی از اعضای آن گروه‌ها اشاره کرده‌اند. تماس‌های دائمی میان ارتش رژیم غاصب صهیونیستی و تکفیری‌ها نیز در جریان هستند. از محتوای این اسناد نتیجه می‌گیریم که پشتیبانی اسرائیل از گروه‌های مسلّحانه به درمان مجروحان و ارائه‌ی داده‌های اطلاعاتی از پایگاه‌های ارتش سوریه و گرا دادن جهت زدن ضرباتی به سوی آنها به صورت روشمند، محدود نشده؛ بلکه از این حد فراتر رفته و بالگردها و توپخانه‌های این رژیم جعلی پس از هر شکستی که این گروه‌های تروریستی متحمّل می‌شوند برخی پایگاه‌های ارتش سوریه را هدف قرار می‌دهند تا دوباره روحیه‌ی امید را در آنها بدمند. علاوه بر این، رژیم صهیونیستی کمک‌های نظامی، تسلیحاتی، سخت‌افزاری، فرماندهی عملیات فریب رسانه‌ای و تأمین امنیت را به این گروه‌ها عرضه می‌کند.

در عرصه‌ی میدانی، هواپیماها و توپخانه‌ی رژیم صهیونیستی چندین بار از پایگاه «تلّ الفرس» و «تلّ ابوالندی» در جولان اشغالی برای هدف قرار دادن مواضع توپخانه‌ای و موشک‌های نیروهای سوریه به هنگام جنگ با گروه‌های مسلّحانه اقدام کرده‌اند. حمله‌ی رژیم صهیونیستی به مقرّ تیپ 90 ارتش سوریه در منطقه‌ی «کوم الویسه» در ریف قنیطره از این دست اقدامات به حساب می‌آید. «بنی‌گانتس»، رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم غاصب صهیونیستی، یگان جدید نظامی منطقه‌ای ویژه به نام «پاشان» در منطقه‌ی جولان اشغالی، با مأموریت تماس و ارتباط مستقیم با گروه‌های مسلح در مرزهای جولان اشغالی ایجاد کرد. این یگان، یک گروه ذخیره بود که برای همکاری با ارتش رژیم غاصب در بخش‌های خط مقّدم بلندی‌های جولان و منطقه‌ی «جبل الشیخ» به خدمت فراخوانده شد.

از دیگر حقایقی که پرده از روی آن کنار رفته، عذرخواهی سریع سازمان تروریستی داعش پس از شلیک اشتباهی موشک به سمت یکی از پایگاه‌های نیروهای رژیم اشغالگر در جولان اشغالی است. این قضیه «موشه یعلون»، وزیر دفاع وقت اسرائیل، را مجبور کرد تا خبر عذرخواهی سازمان داعش را علنی کند و بگوید: داعش دشمن ما نیست. این حرف صریح وزیر دفاع بازتاب وسیعی در داخل و خارج اسرائیل داشت؛ زیرا او بخشی از اسراری را فاش کرده بود که از مارس 2011 هم‌زمان با شروع توطئه بر ضدّ سوریه، می‌خواستند مخفی باقی بماند. پس از این رویداد افشاگرانه، روزنامه‌ی «وال استریت ژورنال» آمریکا در ژوئن 2017  اسنادی را فاش کرد که وجود انواع مختلف پشتیبانی مداوم و منظم از سوی اسرائیل برای گروه‌های مسلّح متمرکز در جنوب سوریه را تأیید می‌کرد.

گزارش منتشره در شماره‌ی مورخه‌ی 18/6/2017 روزنامه‌ی وال استریت ژورنال به این نکته اشاره کرده است که اسرائیل همچنان این حمایت را به شکل منظم انجام می‌دهد و به صورت پنهانی سلاح، پول، مواد غذایی، دارو و سوخت برای آنها فراهم می‌کند.

این روزنامه اعترافات حدود شش نفر از تروریست‌هایی که با آنها چند مصاحبه انجام داده را منتشر کرده که آنها ارتباط دائم ارتش اسرائیل با گروه‌های مسلّح را تأیید کرده‌اند. آنها توضیح داده‌اند که کمک‌های اسرائیل به گروه‌های تروریستی شامل: پرداخت‌های سرّی به رهبران آنها، حقوق‌هایی برای اعضای این گروه‌ها و علاوه بر اینها خرید مهمّات و سلاح برای حفظ منافع خود، بوده است.

منبعی که نامش فاش نشده، به این روزنامه‌ی آمریکایی گفته است: «اسرائیل یگان نظامی ویژه‌ای را به منظور نظارت بر هماهنگی پشتیبانی از این گروه‌ها تأسیس کرده و بودجه‌ی مشخّصی نیز برای آن قرار داده است.»

آن شش تروریست گفته‌اند: «دخالت اسرائیل خیلی عمیق‌تر و هماهنگ‌تر از عملکرد معروف سابق اوست. دخالت جدید اسرائیل شامل تأمین مالی مستقیم گروه‌های موجود در نزدیک منطقه‌ی تفکیک نیروها در جولان اشغالی می‌شود. علاوه بر این، اسرائیل اعتراف علنی کرده که از سال 2013 نزدیک به 3000 نفر از تروریست‌ها را در بیمارستان‌های خود درمان کرده است.»

«معتصم جولانی»، سخنگوی گروه تروریستی «فرسان جولان»، یکی از گروه‌های تروریستی مسلحانه که پیوندهای محکمی با ارتش اسرائیل و موساد دارد، به حمایت و پشتیبانی اسرائیل مباهات کرده و می‌گوید: «اسرائیل قهرمانانه در کنار ما ایستاده است و اگر کمک او نبود ما اصلاً پیروز نمی‌شدیم». «ابوصهیب»، رهبر این گروه به روزنامه‌ی آمریکایی وال استریت ژورنال گفته است که مجموعه‌ی تحت امر او نزدیک به 5000 دلار ماهیانه از اسرائیل دریافت می‌کنند.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) آورده است: «روز به روز واقعیت‌های بیشتری پیرامون میزان هماهنگی و برنامه‌ریزی میان گروه‌های مسلّح تروریستی در سوریه و اسرائیل کشف می‌شود. نخستین آنها نشست‌های گروه‌های موسوم به «معارضان سوریه» با اسرائیلی‌ها بود و بعد از آن، نامه‌نگاری با آنها، نشستن بر سکوهای رسانه‌ای آنها، ردوبدل‌کردن نامه‌های عاشقانه تا گشودن کامل درب‌های بیمارستان‌های اسرائیل به روی مجروحان تروریست و انتقال آنها به داخل اسرائیل جهت مداوا بود. همه‌ی اینها، جدای از در اختیار گذاشتن انواع سلاح‌ها، تجهیزات و دستگاه‌های پیشرفته به سازمان‌های تروریستی است.

شمار زیادی از کارشناسان بین‌الملل، همچون: «جرج فریدمن» و «مایکل اِیز»، نقش قابل‌توجّه و ملموسی را برای اسرائیل در بحران سوریه می‌بینند؛ ولی با شفافیت کافی در مورد آن اظهارنظر نمی‌کنند. البته بسیاری از رویدادها و به‌ویژه حملات هوایی اسرائیل بر ضدّ اهدافی در سوریه، وجود این نقش و هماهنگی با گروه‌های مسلح را مورد تأیید و تأکید قرار می‌دهند. در دسامبر سال 2014 اهدافی سوری نزدیک فرودگاه بین‌المللی دمشق از سوی اسرائیل مورد اصابت قرار گرفت. این، هفتمین سری از حملات هوایی اسرائیل از سال 2011 به سایت‌های حفاظت‌شده‌ی سوریه است که پیش از آن هیچ عملیات تحریک‌آمیزی از طرف سوریه صورت نگرفته است. اسرائیل مراکز پژوهشی و علمی سوریه، انبارهای موشک‌ها، سایت‌های دفاع هوایی، ایستگاه‌های راداری، سامانه‌های نظارت الکترونیکی و جز اینها را هدف قرار داده است. عملیات بمباران هوایی اسرائیل تا سال 2017 در تعمّدی آشکار برای هدف قرار دادن ارتش سوریه در راستای خدمت به گروه‌های سلاح‌به‌دست ادامه یافته است.

با هدف تسهیل مأموریتِ اسرائیل و در راستای تکمیل آن، سازمان‌های تروریستی فعال در سوریه چند بار تلاش کردند تا این اهداف را بزنند و موفق شدند تعدادی از فرماندهان نظامی و کارشناسان را بکُشند. اهدافی که نهاد اطلاعات اسرائیل پول زیادی به آنها بابت شکار این اهداف می‌پردازد.

در چهاردهم ژوئن 2014 «مجلّه‌ی فارین پالیسی» (foreign policy) گزارشی را از دبیرکلّ سابق سازمان ملل، «بان‌کی مون»، آورده که گفته است: «جنگ سوریه شورشیان سوری را که پیش از بازگشت به سوریه، زمانی در اسرائیل بوده و خدمات درمانی در بیمارستان‌های صحرایی آن دریافت کرده‌اند، تقویت کرده است». او این رویه‌های اجرایی را «توافقی نجیب» خواند. براساس گفته‌ی سخنگوی نیروهای اشغالگر صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از آن مجروحان در بیمارستان‌های نظامی صحرایی عیادت کرده و با بیش از هزار شورشی در حال درمان در بیمارستان‌های اسرائیل ملاقات کرده است.

منبع: اقتباس از کتاب جنگ جهانی بر ضد سوریه، مرکز اسناد انقلاب اسلامی

ارسال نظرات