رونمایی از دو اثر پژوهشی حوزه علمیه خراسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه پژوهش و فناوری استان خراسان که با حضور مسئولان و پژوهشگران برجسته از سراسر کشور در مشهد برگزار شد، دو اثر پژوهشی از غرفه حوزه علمیه خراسان در معرض رونمایی قرار گرفت.
این دو اثر که به همت حجتالاسلام و المسلمین عبدالحمید واسطی تألیف شده، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و در راستای ارتقای کیفیت زندگی و توسعه فقه تمدنی به بررسی مفاهیم کلیدی پرداخته است.
نگرشی دیگر به چگونگی ارتقای کیفیت زندگی
این کتاب بهعنوان یک اثر آموزشی، به تبیین راهکارهایی برای ارتقای کیفیت زندگی پرداخته و هدف آن، ارائه تعریفی مقبول از «زندگی توأم با رضایت» است. در این اثر، تلاش شده است تا ضمن معرفی اطلاعات لازم جهت ارتقای کیفیت زندگی، چگونگی دستیابی به این اطلاعات و همچنین برنامهریزی عملیاتی برای رسیدن به سطح مطلوب زندگی تبیین شود.
کتاب مذکور بهویژه برای علاقهمندان به مباحث روانشناسی و فلسفه زندگی مفید بوده و سعی دارد تا مفاهیم علمی و کاربردی را در قالبی ساده و قابلفهم ارائه دهد.
اجتهاد تمدنی(چیستی، چرایی و چگونگی)
دومین اثر رونماییشده، کتابی است با عنوان «اجتهاد تمدنی»، که بهطور جامع و دقیق به تبیین چیستی، چرایی و چگونگی اجتهاد در زمینه تمدن اسلامی میپردازد. این اثر در هفت فصل به تحلیل مفاهیمی چون «چیستی اجتهاد تمدنی»، «غایت و کارکرد اجتهاد تمدنی»، «قلمرو و شبکه مسائل»، «مبانی معرفتی و کلامی»، «مبانی زبانشناختی»، «مبانی روششناختی» و «نقشه راه اجتهاد تمدنی» میپردازد.
این کتاب بهویژه برای پژوهشگران در حوزه فقه تمدنی، علوم انسانی اسلامی و الگوهای پیشرفت اسلامی بهعنوان یک منبع علمی و پژوهشی ارزشمند مطرح است.
دستاوردهای پژوهشی استان
این رونمایی همزمان با افتتاحیه نمایشگاه پژوهش و فناوری در مشهد انجام گرفت.
دکتر احمد علی موهبتی در این مراسم به ویژگیهای برجسته نمایشگاه امسال اشاره کرد و گفت: از ۵۴ اثر ارسالشده به دبیرخانه نمایشگاه، ۱۸ اثر در نهایت بهعنوان آثار برتر انتخاب شدهاند که دو اثر از غرفه حوزه علمیه خراسان در بین این آثار قرار دارند. این امر نشاندهنده کیفیت بالای پژوهشها و آثار ارائهشده از سوی حوزه علمیه خراسان و جایگاه برجسته آن در عرصههای پژوهشی استانی و ملی است.
نقش حوزه علمیه خراسان در پژوهشهای اسلامی
حوزه علمیه خراسان بهعنوان یکی از نهادهای برجسته در تولید علم و تحقیق در کشور، همواره تلاش داشته است تا در زمینههای مختلف پژوهشی، بهویژه در عرصههای فقهی، فلسفی، اجتماعی و تمدنی، آثاری ارزنده و کارآمد تولید کند. رونمایی از این دو اثر، نمونهای از این تلاشهاست که میتواند به توسعه و ترویج علوم اسلامی در جامعه کمک کند. علاوه بر این، آثار رونماییشده، میتواند نقشی مؤثر در بهبود کیفیت زندگی مردم و نیز گسترش مفهوم اجتهاد تمدنی در راستای پیشرفت اسلامی داشته باشد./933/