ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در دنیاست
حمید پورمحمدی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به مهندسی فرهنگ در ایران گفت: ما در این سالیان پلها، فرودگاها و تاسیسات مختلفی ساختیم. در دوره قبل از این سده هم کارهای خوبی اتفاق افتاد و همینطور پیشتر از آن تا صدراسلام؛ همیشه مهندسان ما شاهکار خلق کردند و این موضوع در شهرسازی و احداث بنا، کشتیسازی و... نیز صادق است. حتی شهر هگمتانه در ایران باستان را میتوان در این رده مورد سنجش قرار داد.
وی یادآور شد: تمامی موارد فوق را بیان کردم که بگویم این مسیر حلقه به حلقه در نهایت به جامعه مهندسان مشاور فعلی ختم میشود و اهمیت فعالیتهای مهندسان ما همراستا بودن فعالیتها با اقلیم ماست که در طول تاریخ به شکل گستردهای میتوان شاهد آن بود.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: مهندسی به ادبیات شاعرانه ما نیز ارتباط تنگاتنگی دارد و در اشعار شاعران ما این را میتوان به فراوانی مشاهده کرد و درک بهتری از پیچیدگی مهندسی را در شعر فهمید.
وی در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس جامعه مهندسان مشاور گفت: کشور ایران سومین کشور تربیتکننده مهندس در دنیا است با رقمی حدود 230 هزار مهندس در سال است. یکی از ظرفیتهای بزرگ ما تربیت مهندس است و رکن بعدی پتانسیلهای کشور ماست. کشور ما در چهار فصل سال در هر سوی اقلیممان در هر وقتی از سال از لحاظ جوی دارا هستیم و مرز گسترده دریایی، هفتمین کشور بزرگ جهان از لحاظ معادن، دومین کشور جهان از لحاظ ذخایر اثبات شده گاز، 11 بندر بسیار مهم و اساسی و...، رکنی که باید وجود داشته باشد،ترکیب قابلیتهای سرزمین با پتانسیلهای مهندسین کشورمان است.